زینب کبری (س) الگویی برای تربیت زنان در همه اعصار

به گزارش خبرنگار حوزه زنان خبرگزاری فارس، حسین هراتی نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در یادداشتی که در اختیار خبرگزاری فارس قرار داده، نوشت: رهبر معظم انقلاب در تاریح 25 اردیبهشت 84 فرمودند: «حضرت زینب کبری، یک نمونه کامل از زن مسلمان است یعنی الگویی که برای تربیت زنان آن را در مقابل چشم مردم دنیا قرار داده است» و همچنین در تاریخ 22 آبان ماه فرمودند «باید حرکت ما در جهت حرکت زینب(س) باشد».

چهار فراز مهم و کلیدی در بیان معظم‌له نمایان است.

- نمونه کامل، جامع و همه‌جانبه از چهره اصیل و راستین یک زن مسلمان.

الگو برای تربیت زنان در همه اعصار، قرون و گستره بشریت

- در مقابل دیدگان مردم پهنه گیتی (اگر در غرب ژاندارک سمبل یک زن مبارز است و اگر در شرق جمیله بوپاشا نماد یک زن مبارز است ولی حضرت زینب کبری (س) یک اسوه و اسطوره تابناک فراملیتی و جهانی است).

- تداوم جمهوری اسلامی ایران تا پیروزی نهایی بر استکبار جهانی با الهام و رهنمود از رسالت زینبی (س) قابل تحقق است.

حضرت زینب کبری (س) در یک منظومه هفت‌گانه شگفتی‌آفرین و سرنوشت‌ساز بر تارک دنیای بشری می‌درخشد.

۱- پیام‌آور حماسه کربلا

رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند: «واقعاً کربلا بدون زینب کبری (س) نبود، عاشورا بدون زینب کبری آن حادثه تاریخی ماندنی نمی‌شد».

صادقانه و بدون تردید باید اعتراف نمود، کربلا در کربلا می‌ماند اگر زینب نبود.

۲- حماسه‌آفرین نبرد تاریخ ساز پیروزی در شکست

یزید پلید و جنایتکار بعد از فاجعه عظیم و جانسوز کربلا و تنها به فاصله کمتر از چهل روز از شدت فشار و نگرانی، دست‌هایش را به هم می‌مالید و فریاد می‌زد «مالی و للحسین» (مرا به حسین چه کار؟!) و در میان موج خشم و نفرت افکار عمومی، ناگزیر شد مجلس عزای امام حسین (ع) را در کاخ خودش برگزار نماید.

۳- قهرمان مدیریت در بحران

با توجه به رویداد عظیم و جانگداز کربلا و هجوم سیل‌آسای سختی‌ها، مصائب و نابسامانی‌ها و بحران بی‌نظیر تاریخی، حضرت زینب کبری (س) در سه عرصه مهم «مدیریت بر خود»، «مدیریت بر دیگران» و در مقاطعی «مدیریت بر عالم هستی» با رویکرد «تخریبی محیری»، «تنذیری تنبیهی» و «تسکینی دفاعی» نمایش سترگ و حیرت‌انگیزی در سینه و جان تاریخ ثبت کرد و در معرض دید جهانیان قرار داد.

۴- الگوی تمام عیار جنگ نرم

جنگ نرم را در سه مؤلفه «استحاله»، «‌بی‌ثبات‌سازی» و «براندازی» خلاصه می‌کنند. برنامه انقلابی و مدیریت جهادی حضرتش از بعدازظهر عاشورا تا بازگشت به «مدینه‌النبی» و حتی تا پایان عمر در سه محور یاد شده بر علیه خاندان پلید و فاسد اموی قابل ترسیم و ارائه عملیاتی است.

۵- نماد صبر و پایداری و اسطوره مقاومت و ایستادگی

حضرت زینب کبری (س) چهار مرگ را به چشم دید و به جان تحمل کرد.

موت‌الاحمر (مرگ سرخ) دو بار توسط  «عبید‌اله زیاد» و «یزید» تصمیم قطعی به قتل امام سجاد (ع) گرفتند و این حضرت زینب کبری (س) بود که با تمام نیرو و شهامت خارق‌العاده، خودش را سپر بلای جان امام معصوم(ع) قرار داد.

موت الأبیض (مرگ سپید) حضرت سجاد (ع) از عمه بزرگوارش سؤال کرد: «چرا بعضی وقت‌ها نمازت را نشسته می‌خوانی؟» حضرت پاسخ داد: «غذای محدود و اندکی که به بچه‌ها می‌دهند آنها را سیر نمی‌کند و گرسنه می‌مانند و ناگزیر هستم غذای خودم را بین بچه‌ها تقسیم نمایم و از این رو زانوانم توان سرپا ایستادن ندارد.»

۶- الگوی زن مسلمان مبارز برای تمام عصرها و نسل‌ها

حضرت زینب کبری (س) میراث‌دار و نماد فضائل کمالات انسانی:

- شکوه و عظمت از جد بزرگوارش (پیامبر عظیم‌الشأن «ص»)

- وقار و شخصیت از جده بزرگوارش (حضرت خدیجه کبری «س»)

- حیا و عفت از مادر بزرگوارش (حضرت زهرا «س»)

- رسایی و شیوایی بیان از پدر بزرگوارش (حضرت امیرالمؤمنین امام علی «ع»)

- حلم و بردباری از برادر بزرگش (حضرت امام حسن مجتبی «ع»)

- شجاعت و رشادت از برادر بزرگوارش (حضرت امام حسین «ع»)

را دارا بود و به یادگار ماندگار گذاشت.

۷- اسوه‌ای برای همه دوران‌ها

زن دیروز (پیام‌آور حماسه کربلا)، زن امروز (الگوی تربیت زنان) و زن فردا (تندیس زنده زن مسلمان در افق تمدن اسلامی)

و کوتاه سخن این که حضرت زینب کبری (س) با استواری، صلابت و قاطعیت به تاریخ بشری نشان داد که باید دو کلمه یأس‌انگیز و تأسف‌بار «نمی‌شود» و «نمی‌توانیم» از قاموس لغات بشری حذف شود و دو کلمه امیدبخش و حرکت‌آفرین «می‌شود» و «می‌توانیم» سرلوحه فرهنگ و ادبیات مبارزه و مقاومت مردان و زنان مؤمن و مقاوم تاریخ بشری قرار گیرد.

یا رب‌الزینب بحق الزینب اشف صدرالزینب بظهور و الحجه

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی