وضعیت ناگوار رهبران فلسطینی زندانی

به گزارش مشرق، درپی اعلام جنبش حماس مبنی بر بازداشت دهها فلسطینی از جمله تعدادی از رهبران این جنبش از سوی عربستان، یک مسئول ارشد فلسطینی در گفت وگو با سایت عربی ۲۱ تصریح کرد: اوضاع بازداشت شدگان فلسطینی در عربستان بسیار دشوار است. وضعیت جسمی محمد صالح الخضری از رهبران حماس نیز بسیار سخت است و مسئولان سعودی همچنان با وی برخورد بدی دارند.

جنبش حماس اخیرا اعلام کرد که مسئولان سعودی دهها فلسطینی از جمله از رهبران این جنبش را چند ماه پیش بازداشت کرده اند.

بیشتر بخوانید:

مرگ زندانی سعودی بر اثر شکنجه

شکنجه وحشیانه و آزار و اذیت جنسی زندانیان در عربستان

وخامت حال شماری از زندانیان سیاسی عربستان

سندرز: جامعه جهانی باید رژیم سعودی را مقصر جنایتهایش برشمارد

این مسئول ارشد حماس که خواست نامش فاش نشود، افزود: عربستان به بازداشت شدگان اجازه نمی دهد که از پس انداز خود استفاده کنند. حساب های بانکی آنها نیز بسته است و مسئولان سعودی به آنها و بستگان آنها نیز رسید نمی‌دهند.

وی افزود: ریاض همه میانجیگری ها را رد کرده و این پرونده حل نشده و بازداشت شدگان آزاد نشده اند. یک اصرار عجیب و بسیار خصمانه وجود دارد. این در حالی است که هرگونه اقدام بازداشت شدگان در چارچوب قانون و با آگاهی مسئولان سعودی و در راستای خدمت رسانی به فقرا و اسیران و بازداشت شدگان در زندانهای اسرائیل بوده است.

وی گفت: در گذشته میانجیگری مثمر ثمر بود، اما در برهه اخیر به موفقیت نرسیده است ولی همچنان ادامه دارد.

این مسئول ارشد فلسطینی گفت: حماس برای ساماندهی روابط خخود با عربستان پافشاری می‌کند و انتظار دارد که عربستان هر لحظه از این سیاست توجیه ناپذیر صرف نظر کند.

در همین حال، مصطفی الصواف نویسنده و تحلیلگر سیاسی گفت: حماس اطلاعات کافی درباره اقدام عربستان در بازداشت شماری از چهره های سرنشناس خود و شهروندان فلسطینی دارد، اما می‌خواست که که موضوع از طریق دیپلماتیک با میانجیگری حل و فصل شود و رسانه ای نشود.

وی افزود: به نظر می‌رسد که این تلاش ها به بن بست رسیده است و حماس در نتیجه فشار اجتماعی مجبور شده است که این مورد را علنی کند.

با وجود اینکه بیانیه حماس تنها به بازداشت الخضری از رهبران خود اشاره دارد، اما به اعتقاد الصواف، رهبران دیگری از حماس و شهروندان فلسطینی نیز بدون هیچ گناه یا اتهامی در بازداشت مسئولان سعودی هستند.

الصواف درباره بازداشت این تعداد زیاد گفت: این امر تعجب آور نیست، زیرا کسی که شاهزادگان و علما و شیوخ را بازداشت می‌کند، عجیب نیست که میهمانان خود را به این خاطر که فکر می‌کند خطری برای راهبردش در همکاری با رژیم صهعیونیستی و از بین بردن مسئله فلسطین به شمار می روند، بازداشت نکند.

وی افزود: این رویدادها بخشی از نقشه ای است که عربستان به دنبال آن است؛ به ویژه که به گفته برخی، تحقیقات درباره نوار غزه و ارایه کمک به این منطقه تحت محاصره است. اکثر فلسطینی هایی که اکنون در عربستان در بازداشت هستند، فعالان اجتماعی بودند که در راستای کمک رساندن به ملت فلسطین تلاش می‌کردند.

الصواف گفت: به خاطر بازداشت ها و عدم موفقیت میانجیگری، روابطی بین حماس و عربستان وجود ندارد. این وضعیت سیگنال های منفی به ما می‌دهد؛ به ویژه اگر به اظهارات عادل الجبیر وزیر خارجه سابق سعودی نگاه کنیم که حماس را متهم کرد که یک جنبش تروریستی است.

حسام الدجنی نویسنده و تحلیلگر سیاسی دیگر عرب نیز بیانیه حماس در این برهه زمانی را بیانگر تنش در روابط بین عربستان و حماس و نشانه به بن بست رسیدن امور دانست.

وی همچنین بر اهمیت مهار اوضاع برای تضمین آزادی همه بازداشت شدگان تاکید کرد.جنبش حماس دوشنبه ۱۸ شهریور اعلام کرد که دستگاه امنیت کشور عربستان چهارم آوریل سال ۲۰۱۹ میلادی محمد صالح الخضری از رهبران این جنبش و مسئول مدیریت روابط با عربستان را بازداشت کرده است.

حماس در بیانیه خود این اقدام عربستان را عجیب دانست و آن را تقبیح کرد.

برچسب ها:

جهان