به گزارش مشرق، بنیامین نتانیاهو که از سال ۲۰۰۹ تاکنون بدون وقفه نخستوزیری رژیم صهیونیستی را در دست دارد، استاد تشکیل ائتلافهای دشوار و جمعکردن سیاستمداران رقیب دور یک میز است. با این حال، حتی او نیز در شکل دادن یک ائتلاف پیروز در انتخابات قبلی شکست خورد و به همین دلیل در فاصله کوتاهی، اسرائیلیها ناچار شدهاند دوباره پای صندوق رای بروند.
بیشتر بخوانید:
القای روانی لیبرمن با پیش بینی نتایج انتخابات اسرائیل
وعده گستاخانه: نتانیاهو خاک فلسطین را میفروشد تا رأی بخرد+ نقشه
در انتخابات قبلی (فروردین/آوریل)، حزب لیکود به رهبری نتانیاهو در یک رقابت نفسگیر موفق شد ۳۶ کرسی پارلمان را به دست بیاورد؛ تنها یک کرسی بیشتر از رقیبش "اتحاد آبی و سفید" به رهبری بنی گنتس. این بار نیز بر اساس نظرسنجیهای فعلی اوضاع تغییر چندانی نکرده و هم لیکود و هم "اتحاد آبی و سفید"، شانه به شانه هم در رقابت هستند و در نهایت احتمالا نتیجه انتخابات سهشنبه هم شبیه به قبلی خواهد بود.
در چنین شرایطی، هر تحول خارقالعادهای در روزهای منتهی به انتخابات میتواند برای یکی از اردوگاههای رقیب نتایج قابل توجه برجای بگذارد.
در سال ۲۰۱۵ بنیامین نتانیاهو در یک اظهارنظر بیسابقه و نژادپرستانه، شهروندان عرب را "ستون پنجم" دشمن توصیف کرد و از یهودیان خواست تا برای جلوگیری از موفقیت آنها (و به قدرت رسیدن احزاب چپگرا که برخی اعراب از آنها حمایت میکنند) به پای صندوق رای بیایند. برخی ناظران معتقدند که این اظهارنظر جنجالی در موفقیت دستراستیها بیتاثیر نبود.
او در انتخابات اخیر نیز با یک وعده جنجالی دیگر همه نگاهها را متوجه خودش کرد: ضمیمه کردن حدود یک سوم از خاک کرانه غربی رود اردن به سرزمین های اشغالی؛ طرحی که موجی از محکومیت بین المللی را به دنبال داشت، اما همانند اظهارنظر خبرساز سال ۲۰۱۵ میلادی میتواند دل صهیونیست ها را به دست بیاورد.
حربه هایی که نتانیاهو برای پیروزی در انتخابات استفاده کرده، نقاب از چهره بزک کرده اسرائیل برداشته است.
رسانه های غربی-عبری، همواره سعی داشتهاند اسرائیل را به عنوان حکومتی دموکراتیک و صلحجو معرفی میکنند؛ اما نتانیاهو در مبارزات انتخاباتی خود، هر آنچه این رسانه ها بافته بودند را رشته کرده و تمایل اسرائیلیها به تجاوزگری و اشغالگری را به رخ افکار عمومی جهان کشیده است.