مادامی که دانشگاه‌ها با حضور و نظارت نهادهای حاکمیتی کار کنند متکی به بودجه دولت خواهند بود

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاه خبرگزاری فارس، حسین سلیمی صبح در نشست روسای دانشگاه ها اظهار داشت: در شرایط دشوار کنونی الزاماتی در حوزه آموزش و تعلیم در کشور وجود دارد.

وی ادامه داد: نخست اینکه در شرایط فعلی مفهوم مدرسه ای تعلیم و تربیت توسط دانشگاه های جدید و مدرن عوض شده است. به تدریج دانشگاه ها از شکل مدرسه بیرون می روند و به مرکز ثقل تولید عقلانی، فعال، خلاق و سازنده در جامعه بدل می شوند.

وی گفت: بارها به روسای دانشگاه ها گفته می شود تا کی دانشگاه های دولتی می خواهند از دولت ارتزاق کنند و تا کی دست شان جلوی دولت برای درآمد و امکانات باید دراز باشد که تغییر این شیوه ارتباط نزدیکی با مدل حکمرانی در دانشگاه دارد.

سلیمی توضیح داد: تا زمانی که دانشگاه‌ها با حضور و نظارت نهادهای حاکمیتی کارشان را انجام می دهند، به ناچار مدل حکمرانی در دانشگاه‌ها با اتکای کامل به دولت در همه زمینه ها ادامه دارد. تا زمانی که ناگزیر هستیم تمام قوانین سازمان های دولتی در همه زمینه ها از جمله مالی، اداری، قواعد حقوقی و مسائل سیاسی و امنیتی را رعایت کنیم، دانشگاه ها هم به عنوان نهاد حاکمیتی عمل می کنند. در غیر این صورت اگر می خواهیم متکی به بودجه دولتی و امکانات رفاهی نباشیم، مدل حکمرانی را حداقل باید در دانشگاه های بزرگ کشور تغییر کنیم.

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: در هیچ نهادی مدیران پاسخگوتر از روسای دانشگاه وجود ندارد. شبانه روز به همه نهادها در حال پاسخگویی هستیم، اما با کدام امکانات؟ حتی برای پرداخت حقوق کارکنان هم دغدغه داریم.

وی با انتقاد کاهش بودجه دانشگاه‌ها گفت: از بودجه ۳۸۰ هزار میلیارد تومانی عمومی دولت، یک میلیون و ۳۰۰ هزار میلیارد تومان دیگر هم از بودجه دانشگاه ها کسر شده و برای صرفه جویی کنار گذاشته شده است؛ همه این مبلغ حدود ۹ صدم درصد بودجه عمومی اما همین بودجه ۹ صدم درصدی دانشگاه‌ها را با بحران مواجه می‌کند.

به گفته وی، پروژه هایی که امروز در دانشگاه علامه طباطبایی افتتاح شد از بودجه دولتی نبوده و از محل درآمدهای دانشگاه تامین اعتبار شده است.

انتهای پیام/