آغاز افت فشار محسوس مخزن پارس جنوبی تا 4 سال آینده

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از صدا و سیما، محمد مشکین‌فام مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در برنامه «تیتر امشب» درباره وضع برداشت از میادین مشترک نفت و گاز گفت: میدان پارس جنوبی از ۲۲ سال پیش توسعه آن آغازشده و ۲۹ فاز مختلف همراه با یک بلوک نفتی مجزا برای آن تعریف کردیم. 

وی افزود: در جلسه امروز با وزیر نفت چشم انداز تازه‌ای تعریف کردیم مبنی بر اینکه طی ۲۵ سال بایستی ۷۵ درصد گاز مصرفی کشور را از شرکت نفت و گاز پارس تامین کنیم.

مشکین‌فام با بیان اینکه تا پایان امسال، ۵ سکوی باقیمانده پارس جنوبی در یارد صدرا نصب و برداشت گاز غنی از کلیه بلوک‌های گازی پارس جنوبی (به جز فاز ۱۱) محقق خواهد شد، افزود: پس از توسعه کامل میدان مشترک پارس جنوبی باید به فکر نگهداشت تولید بر مبنای همین چشم‌انداز باشیم، اگرچه تا کنون افت فشار از این میدان محسوس نبوده است، اما پیش‌بینی می‌شود تا سه چهار سال آینده افت فشار مخزن پارس جنوبی اتفاق بیفتد.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس پیش‌بینی کرد: افت فشار مخزن گازی پارس جنوبی سالانه ۲۸ میلیون مترمکعب از تولیدات گاز این میدان را کاهش دهد که برای آن نیازمند برنامه‌ریزی جدی هستیم.

 مشکین‌فام در تشریح برنامه‌ریزی این شرکت برای جلوگیری از افت فشار مخزن مشترک پارس جنوبی گفت: تمرکز بر بلوک‌های اطراف میدان پارس جنوبی از جمله راهکار‌های بلندمدت به شمار می‌آید که با انعقاد قرارداد توسعه میدان گازی بلال می‌توان گفت راهکار‌های بلندمدت را از امروز آغاز کردیم.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس حفر چاه‌های اکتشافی در بلوک گازی یلدا، فعالیت‌های عملیاتی در نواحی شمالی میدان گازی پارس جنوبی و طراحی و نصب سکو‌های تقویت فشار گاز را گام‌های بعدی این شرکت در تحقق نگهداشت تولید عنوان کرد.

رضا دهقان معاون امور توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت دیگر میهمان برنامه درباره جزئیات قرارداد توسعه میدان گازی بلال با بیان اینکه رویکرد ما در میادین مختلف توسعه‌ای است، گفت: به طور مثال در غرب کارون برداشت نفت خام داریم و هدف گذاری‌های کوتاه و بلند مدت در این باره مدنظر داریم.

معاون امور توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت با اظهار رضایت در مقوله برداشت از بخش‌های مختلف و به ویژه غرب کارون گفت: برای اینکه بتوانیم در مسیر رقابت باقی بمانیم باید رویکرد توسعه‌ای خود را حفظ و تقویت کنیم.

وی مشترک بودن میدان، اقتصاد میدان و پیچیدگی‌های فنی آن را از نکات قابل توجه در بررسی هر میدان برشمرد و افزود: برای هریک از این میادین برنامه مشخصی در نظر داریم به این ترتیب که حداکثر تا دوسال آینده باید میادین مشترک تعیین تکلیف شوند.

دهقان گفت: به این معنی که قراردادها، نحوه توسعه و فعالیت اجرایی میدان‌های غیرفعال از سر گرفته شوند

معاون امور توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت در باره میدان فروزان در اشتراک با عربستان سعودی گفت: برای این میدان طرح (ای پی سی) تعریف کرده ایم که این طرح مهندسی، خرید تجهیزات و اجرا را شامل می شود. 

این مقام مسئول با تاکید بر این‌که ظرفیت تولید گاز در فاز اول میدان بلال حدود یک میلیارد فوت مکعب در روز است، افزود: میدان بلال جزء میادین مشترک گازی کشور بوده، بنابراین توسعه آن در دستور کار شرکت ملی نفت ایران قرار دارد.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اقتصادی