یک روانشناس گفت: امروزه دختران و پسران جوان تمایل دارند خود همسر آینده خود را انتخاب کنند.
حسن اکبرزاده روانشناس و مشاور درباره یک ازدواج موفق اظهار کرد: ازدواج یکی از مهمترین، یا بهتر است بگوییم مهمترین واقعه زندگی فرد در دوران بزرگسالی است.
این روانشناس بیان کرد: امروزه شکل ازدواج سنتی که زوجین توسط خانوادهها برای همدیگر انتخاب میشدند به نوع مدرن آن تغییر شکل پیدا کرده است، بدین صورت که دختران و پسران جوان تمایل دارند خود همسر آینده خود را انتخاب نمایند.
او افزود: یک ازدواج موفق با سلامت جسم و روان افراد ارتباط کاملا مستقیمی دارد، و در بسیاری از جنبههای زندگی فرد نقش تاثیرگذاری دارد از این رو میتوان نقش مهم یک انتخاب درست و ازدواج مناسب را در زندگی افراد درک کرد.
اکبرزاده با اشاره به اینکه مشاوره پیش از ازدواج را در چند مرحله میتوان مطرح کرد، افزود: مرحله اول به افراد کمک میکند که شناخت بهتری نسبت به خود پیدا کنند و سپس آمادگی لازم برای شناخت بیشتر فرد مقابل خود پیدا کنند، مرحله دوم وقتی رخ میدهد که فرد به تنهایی به مشاور یا درمانگر مراجعه و تلاش میکند تفاوتهای خود و دیگری را شناسایی کند، مرحله سوم وقتی مطرح است که دو نفر با هم مراجعه میکنند و میخواهند بدانند که آیا برای همدیگر مناسب هستند یا نه و در مرحله چهارم، ازدواج صورت گرفته است، ولی زندگی مشترک هنوز آغاز نشده است.
این روانشناس گفت: در مرحله اول که همان شناخت خود است، فرد در سن ازدواج قرار گرفته است، ولی هنوز کسی را برای ازدواج در ذهن ندارد. در این مرحله به فرد کمک میشود تا خود واقعی خود را بهتر و عمیقتر بشناسد، و متوجه شود چه شخصی برای او مناسبتر است.
او ادامه داد: در مرحله دوم، مرحله شناخت ویژگیهای روانی و رفتاری فرد مورد نظر نام دارد. در این مرحله مراجع زمانی به مشاور مراجعه میکند که موردی را برای ازدواج در نظر دارد و به تشکیل خانواده با او فکر میکند، اما به تصمیم قطعی در مورد ازدواج نرسیده است و به تنهایی برای گرفتن مشاوره اقدام کرده است.
اکبرزاده بیان کرد: در مرحله سوم که دختر و پسر با همدیگر قبل از ازدواج مراجعه میکنند تا بدانند که آیا برای همدیگر مناسب هستند یا نه. در این مرحله روانشناس به مراجعین کمک میکند که اگر درگیر احساسات شدهاند، منطقیتر با ازدواج و انتخاب همسر برخورد کنند. اگر باورهای غلط نسبت به ازدواج و عشق دارند، این باورها اصلاح خواهد شد و به آنها آگاهیهای لازم داده خواهد شد که ازدواج آنها با همدیگر چقدر ریسک خواهد داشت و در صورت ازدواج با همدیگر با چه چالشهایی روبرو خواهند شد.
این روانشناس اضافه کرد: در مرحله چهارم افراد عقد کردهاند، ولی هنوز زیر یک سقف نرفتهاند، اما با چالش و تعارض روبرو شدهاند و رابطهشان را در خطر میبینند. زوجین با کمک روانشناس در این مرحله میتوانند تعارضهای موجود در رابطه خود را شناسایی کنند و مهارتهای لازم برای حل این مشکلات را آموزش ببینند و تمرین کنند تا به کمک متخصص بتوانند رابطه بهتری را شکل دهند.
او خاطرنشان کرد: از نظر متخصصین این امر میتوان گفت، گرفتن مشاوره قبل از ازدواج ریسک طلاق را در شما به مقدار قابل توجهی کاهش خواهد داد، حال این شما هستید که انتخاب میکنید دوست دارید چه چیزی را برای رابطه مشترکتان رقم بزنید.