رد ادعای ترامپ توسط کارشناس هندی/هند بازنده حمله یمن به عربستان

به گزارش خبرنگار اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس به نقل از اسپوتنیک، راوی سینگ، کارشناس بازار انرژی و یکی از مقامات بلند پایه مؤسسه تحقیقاتی کاروی در هند، می‌گوید: حمله پهپادی یمن به تاسیسات نفتی عربستان می‌تواند در آینده نزدیک هزینه واردات انرژی برای هند را افزایش دهند.

اوایل هفته جاری ارتش یمن با 10 فروند پهپاد تهاجمی تاسیسات فرآوری نفت در منطقه البقیق عربستان را مورد حمله قرار داد. 

این کارشناس هندی با توجه به افزایش قابل توجه قیمت نفت پس از این حمله نسبت به تاثیر بالا رفتن قیمت حامل‌های انرژی بر سلامت مالی و تورم در هند ابراز نگرانی کرد.

سینگ می‌گوید: اگر چه آمریکا اخیرا توانسته است تولید نفت شیل خود را افزایش دهد و به یک صادر کننده انرژی تبدیل شود، اما ظرفیت صادراتی محدودی برای جبران کمبود عرضه به بازار دارد.

چین، ژاپن و هند که بزرگ‌ترین وارد کنندگان نفت عربستان در جهان محسوب می‌شوند بیشترین تاثیر منفی را از این حمله یمنی‌ها خواهند دید.

روز شنبه تاسیسات مهم نفتی عربستان در البقیق مورد حمله قرار گرفت و باعث شد تا نیمی از تولید نفت عربستان کاهش یابد.

نتایج بررسی‌های کارشناسی به طور کامل خلاف ادعای ترامپ مبنی بر وجود منابع زیاد برای تامین کمبود نفت در بازار جهانی را رد می‌کنند. 

ترامپ با هدف کاستن از نگرانی‌ها در بازار پس از حمله یمنی‌ها به عربستان گفته بود که منابع متعددی برای تامین نفت به بازار جهانی وجود دارد.

ترامپ فردای حمله به تاسیسات البقیق در توئیتر نوشت: به دلیل حمله به عربستان که می‌تواند بر قیمت نفت اثرگذار باشد، من اجازه برداشت از ذخایر استراتژیک نفتی آمریکا را در صورت لزوم صادر کرده‌ام.

در روز دوشنبه و در ساعات نخست بازگشایی بازار جهانی نفت، قیمت این حامل انرژی در ابتدا 19 درصد افزایش یافت، اما سپس کمی فروکش کرده و در مثبت 10 درصد معادل 66.25 دلار ثابت ماند.

سینگ معتقد است، حمله ارتش یمن به کشوری  انجام شد که  بزرگترین صادر کننده نفت جهان بود. این مسئله به بدترین کاهش عرضه نفت به بازار جهانی منجر شد و کسری عرضه ناشی از آن حتی از کسری اتفاق افتاده در زمان حمله عراق به کویت نیز بیشتر بود.

حمله پهپادی یمن 5.7 میلیون بشکه روزانه معادل 5 درصد کل عرضه  نفت به بازار جهانی را از مدار خارج کرد.

ارزیابی‌ها حاکی از آن است که کسری تراز جاری هند در صورت افزایش قیمت نفت به ازای هر دلار 1.5 میلیارد دلار افزایش خواهد یافت.

از سوی دیگر کاهش ارزش روپیه به دلیل افزایش قیمت نفت نیز هزینه تامین حامل‌های انرژی در این کشور را بالا خواهد برد.

راوی سینگ معتقد است: انتظار می‌رود قیمت بنزین و گازوئیل به ازای هر لیتر 3 تا 5 درصد افزایش یافته که این مسئله به بالا رفتن تورم در این کشور منجر خواهد شد.

افزایش غیر منتظره قیمت نفت در شرایط کنونی  همچنین می‌تواند چالشی بسیار بزرگ برای دولت هند ایجاد کند، چرا که دهلی نو طی سه هفته گذشته سیاست‌هایی را برای بهبود اوضاع اقتصادی این کشور در پیش گرفته است.

انتهای پیام/ب

برچسب ها:

اقتصادی