به گزارش مشرق، «حسین شریعتمداری» در یادداشت روزنامه «کیهان» نوشت:
بیانات دیروز رهبر معظم انقلاب در درس خارج فقه ایشان بلافاصله پس از انتشار، بازتاب جهانی گستردهای یافت. تقریباً تمامی رسانههای مطرح جهان، این بخش از سخنان ایشان را که «هیچگونه مذاکره و در هیچ سطحی بین ایران و آمریکا اتفاق نخواهد افتاد» را بهعنوان تیتر اصلی برگزیده و نتیجه گرفتند که «برخلاف برخی از گمانهزنیها، نه در سفر پیشروی آقای روحانی به نیویورک و نه در آینده هیچ مذاکرهای، در هیچ سطحی با آمریکا صورت نخواهد پذیرفت». در این میان اما برخی از رسانههای فارسیزبان بیگانه نظیر بیبیسی و پس از آن، شماری از سایتها و کانالهای وابسته به گروههای فراری، ساز دیگری را کوک کرده و با استناد به بخشی از بیانات حضرت ایشان و تحریف فحوای آن تلاش کردند به این توهم دامن بزنند که موضع رهبر معظم انقلاب در قبال آمریکا نسبت به مواضع قبلی ایشان تغییر کرده است. حضرت آقا در بخشی از سخنان دیروز خود و بعد از آنکه با صراحت هرگونه مذاکره با آمریکا، در هر سطحی را نفی کرده بودند، فرمودند «اگر آمریکا حرف خودش را پس گرفت و به آن معاهده هستهای که نقض کرده بود برگشت و توبه کرد و شد عضو کشورهای معاهدهکننده، آن وقت در جمع کشورهای معاهدهکننده که شرکت میکنند و با ایران صحبت میکنند، او هم شرکت کند؛ بدون آن، هیچگونه مذاکرهای در هیچ سطحی بین مسئولین جمهوری اسلامی و آمریکاییها اتّفاق نخواهد افتاد؛ نه در سفر نیویورک، نه در غیر سفر نیویورک».
در اینباره گفتنی است که؛
۱- شرط «توبه آمریکا» که در بیانات دیروز حضرت آقا آمده است شرط و یا موضع جدیدی نیست، این سخن دقیقاً و بیکم و کاست همان موضع حضرت امام(ره) است که میفرمودند «ما تا آخر ایستادهایم و با آمریکا روابط ایجاد نخواهیم کرد، مگر اینکه آدم بشود و از ظلم کردن دست بردارد». (صحیفه امام، ج۱۹، ص۹۴). خُب، آمریکا اگر -بر فرض محال- توبه بکند و از ظلم کردن دست بردارد، دیگر آمریکای امروز نیست. مسئله مورد نزاع و درگیری ایران و آمریکا هم که بر سر خاک آمریکا و یا مردم آن نبوده و نیست، بلکه «خوی استکباری آمریکا» و جنایات بیشمارش در سراسر جهان، علت و عامل تنازع و تخاصم است که اگر از میان برداشته شود زمینه و علتی برای ادامه دشمنی باقی نمیماند.
۲- تاکنون آمریکا بود که برای مذاکره شرط میگذاشت و اکنون این حضرت آقاست که با شرطگذاری برای آمریکا صورت مسئله را تغییر میدهند و تاکید میفرمایند که بدون قبول این شرطها از سوی آمریکا، هیچ نوع رابطه و مذاکرهای در میان نبوده و قابل تصور هم نیست. به بیان دیگر، رهبر معظم انقلاب صورت مسئله قبلی را که تاکنون در کفه آمریکا سنگینی میکرد به نفع جمهوری اسلامی ایران تغییر داده و گام بلند دیگری در جاده عزت ایران اسلامی برداشتهاند. این یعنی همان که حضرت ایشان در بیانات دیروز خود اشاره فرمودند:«جمهوریاسلامی، جمهوری مؤمنین است، جمهوری مسلمینِ لِله است، جمهوری عزّت است؛ مذاکرهای که بنشینند حرف این و آن را قبول کنند، در آن معنا ندارد».
۳- یکی از دهها نکته عزتمندانه دیگر در بیانات دیروز رهبری، اینکه حضرت ایشان حتی در صورت توبه آمریکا -بر فرض محال- و تن دادن به شرایط ایران، بازهم مذاکره با آمریکا را امکانپذیر ندانستهاند. چرا که مذاکره مورد نظر آمریکا، مذاکره درباره صنایع موشکی ایران و عدم حضورمان در منطقه یعنی مذاکره برای افزایش تعهدات ایران است که بارها آن را اعلام کردهاند ولی رهبر معظم انقلاب هر نوع مذاکره جدیدی را با قاطعیت نفی کرده و فرمودهاند، آمریکا در صورت پذیرش شرطهای ایران و توبه و... فقط میتواند به عنوان یکی از اعضای کشورهای ۱+۵ در مذاکرات مربوط به برجام شرکت کند و نه مذاکرهای که آمریکا آرزویش را داشته و دارد و... چنین است که پادوهای خود را وادار کرده است تا آرزوهای برباد رفته آمریکا را به خبر تبدیل کنند! مثلاً بیبیسی میگوید «تبدیل شدن «نفی مطلق مذاکره» به «نفی مشروط» آن در صحبتهای امروز (دیروز) آقای خامنهای، به خودیِ خود، قابل توجه به نظر میرسد» و توضیح نمیدهد که از کدام مذاکره حرف میزند!
بنابراین به وضوح میتوان دید که حضرت آقا در مواضع دیروز خود علیه آمریکا، چند گام بلند و عزتمندانه دیگر نیز برداشتهاند.