مخالفت مدافع برجام با مذاکره دوباره با دولت آمریکا

به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژه‌های خود نوشت:

حسن بهشتی‌پور در یادداشتی نوشت: در موضوع اختصاص اعتبار ۱۵میلیارد دلاری که در پیشنهادی فرانسویان عنوان شده، قرار است فرانسوی‌ها وامی را به ایران پرداخت کنند که بلاعوض نیست. بلکه قرار است ایران از طریق فروش نفت، ۱۵ میلیارد دلار را به طرف فرانسوی بازگرداند. در ازاء آن هم  ایران باید  روند کاهش تعهدات برجامی را متوقف کند. البته آنها انتظار دارند پس از موفقیت این طرح فرانسوی، ایران مذاکرات در موضوعات غیر از برجام را هم  بپذیرد، چنانکه در بیانیه تازه اتحادیه اروپا از ایران خواسته شده که به میز مذاکرات بازگردد.

بیشتر بخوانید:

ترامپ: ترجیح می‌دهم با روحانی دیدار نکنم

ابطال حکیمانه یک دروغ


هرچند که دستور مذاکره را عنوان نکرده‌اند اما به‌جای این که آمریکا را محکوم کرده و بپرسند که چرا از برجام خارج شده، از ایران درخواست بازگشت به مذاکرات را دارند!  مذاکراتی که طرف مقابل انتظار دارد همان موضوع سه‌گانه‌ای که ترامپ در پی آن است :

۱- محدود کردن برد موشک‌های ایران

۲- حمایت نکردن ایران از گروه‌هایی که ما به آنها مقاومت می‌گوییم و طرف مقابل آنها را تروریست می‌نامد. مثل حماس و حزب‌الله و حوثی‌های یمن  و غیره

۳- توقف غنی‌سازی اورانیوم. یعنی این سه موضوع شاخص است که طرف غربی خواهان  پذیرش مذاکره روی آنهاست. این درحالی است که ایران مذاکرات در خارج از چارچوب برجام را نمی‌پذیرد، چراکه این طرف مقابل بودکه برجام را اجرایی نکرد. بنابراین قصد آنها این است که ایران را پای میز مذاکره آورده تا بتوانند در این خصوص تبلیغات به راه اندازند.


حالا سوال این است که اگر این ۱۵ میلیارد دلار به ایران داده شود و این موضوع قطعی شده و محدودیت بصورت موقتی از سوی آمریکا برداشته شود، آیا ایران مذاکره راجع به سایر موضوعات را بپذیرد یا خیر؟ در پاسخ به این سوال  اغلب کارشناسان معتقدند تا زمانی که این تحریم‌ها پایان پیدا نکند، مذاکرات جدید خطای بزرگی است. حالا اگر آمریکایی‌ها و فرانسویان ۱۵ میلیارد فوق را قبل از مذاکره، گشایش حساب کرده و ایران یقین پیدا کند که این مبلغ فضای تازه‌ای در اقتصاد کشور ایجاد خواهد کرد، آیا صلاح خواهد بود راجع به موضوعات غیر برجامی مذاکره شود؟ در این زمینه بین کارشناسان اختلاف نظر وجود دارد. برخی معتقدند می‌توان مذاکره را انجام داد.


اما برخی دیگر معتقدند مذاکراتی که نتیجه آن معلوم بوده و یک طرفه است - برخلاف برجام که عرف بود- حداقل تا زمانی که اهرم تحریم وجود دارد صلاح نیست مذاکره‌ای انجام شود، حتی اگر گشایش اعتبار ۱۵ میلیارد دلاری صورت بپذیرد. من جزء گروه دوم هستم و معتقدم اصولا نمی‌توانیم با این وعده دلخوش باشیم. چون اولا مذاکرات طولانی مدت خواهد بود  و ثانیا نمی‌دانیم بعد از مذاکرات طرف مقابل دوباره دبه خواهد کرد یا خیر؟ ضمن این که در مذاکرات رفتار ترامپ با کره شمالی و طالبان را به تجربه دیده‌ایم.

ترامپ کسی نیست که بتوان روی رفتار او در هر زمینه‌ای  حساب کرد.

برچسب ها:

سیاسی