به گزارش فارس، نادر جنتی معاون مالیاتهای مستقیم سازمان امور مالیاتی در برنامه شب گذشته پایش در خصوص الزام پزشکان به نصب کارتخوان تصریح کرد: به موجب بند (ی) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۳۹۸ و تبصره (۲) ماده (۱۶۹) قانون مالیاتهای مستقیم، کلیه صاحبان حرف و مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و دامپزشکی، مکلف هستند در چهارچوب آیین نامه تبصره (۲) ماده (۱۶۹) قانون مالیاتهای مستقیم، نسبت به نصب، راه اندازی و استفاده از پایانه فروشگاهی از ابتدای سال ۱۳۹۸ اقدام کنند.
* مالیات پزشکان باید شفاف و واقعی محاسبه شود
وی ادامه داد: سازمان نظام پزشکی و سازمان امور مالیاتی باید به تکلیف خود در این خصوص عمل کنند.
جنتی در پاسخ به این سوال مجری که چرا رفتار تبعیض آمیز با این قشر انجام میشود؟ گفت: همه صاحبان درآمد و فعالان اقتصادی بر این باورند مالیات حق دولت است. اما از این نکته شاکی هستند که مالیاتها عادلانه نیست. ما میخواهیم مالیات عادلانه و واقعی باشد و بر اساس درآمدهای واقعی مردم مالیات وصول شود.
معاون سازمان امور مالیاتی تصریح کرد: مالیات پزشکان باید دقیق، واقعی و شفاف حساب شود و تنها راه این است که از طریق این کارتخوانها ریز درآمد مشخص شود. گله مندی پزشکان این است که پرداختن مالیات از طرف آنها به میزانی که در نظر گرفته شده،عادلانه نیست. ما می خواهیم با سازمان نظام پزشکی تفاهم کنیم که فرآیندی طراحی شود تا مالیات آنها عادلانه تعیین شود.
این مقام مسئول ادامه داد: افرادی که کارتخوان دارند، اطلاعات درآمدی آنها در نظام مالیاتی ثبت و ضبط میشود و بعدا با اظهارنامه مالیاتی آنها سنجیده میشود و اگر مطابق هم بودند دیگر بررسی نمیشود.
* روند مالیاتستانی شفاف میشود
جنتی تاکید کرد: همکاری خوبی از سوی دستگاههای اجرایی میبینیم و در سالهای آینده مالیاتها واقعی میشود. در ارتباط با این موضوعات، کشور به دنبال این است که از هیچ کس مالیات اضافی گرفته نشود. با اقداماتی که در حال حاضر سازمان امور مالیاتی انجام می دهد، در آینده روند مالیات ستانی شفاف می شود و باعث می گردد که اعتراضات مردم در این زمینه نیز به حداقل برسد.
وی ادامه داد: اطلاعات خریداران ارز و سکه هم در سامانه مالیات بارگذاری میشود و از این افراد مالیات دریافت میشود با جمع آوری دقیق اطلاعات، در آینده تمکین مردم در پرداخت مالیات چند برابر خواهد شد.
* نصب کارتخوان برای 50 شغل مشمول این قانون آگهی شد
وی تصریح کرد: طبق قانون به تدریج از اقشاری مختلف برای نصب کارتخوان فراخوان میشود و امروز در جراید فراخوان نصب و راه اندازی دستگاه کارتخوان برای ۵۰ شغل مشمول این قانون همچون مشاوران حقوقی، مشاوران املاک، دفاتر رسمی، وکلا و ... آگهی شده است.
وی ادامه داد: این مشاغل پیش از این مالیات علی الراس پرداخت میکردند که ممکن است در حق افرادی ظلم باشد، اما سازمان امور مالیاتی به دنبال واقعی سازی مالیات است. این کار دریافت اطلاعات درآمدی شفاف با استفاده از ابزاری همچون پایانه فروشگاهی، گردش حسابها، شناسایی املاک امکان پذیر میشود.
* لایحه مالیات بر عایدی سرمایه به مجلس ارسال میشود
وی ابراز امیدواری کرد سال ۹۸، بر اساس این اطلاعات شفاف درآمدی، مالیات گرفته میشود.
جنتی در پایان گفت: در مورد قانون مالیات بر عایدی سرمایه نیز جلساتی در حال تشکیل است که لایحه مالیات بر عایدی سرمایه به مجلس ارسال شود. اما مجلس نیز در این زمینه طرحی داشته اند که نیاز به هماهنگی مجلس و دولت دارد.
* رونق تولید در پیچ و خم فرآیندهای بهبود فضای کسب و کار
در بخش دوم برنامه کارشناسان اقتصادی به نقد عملکرد دولت در 6 ماه اخیر پرداختند. در این زمینه در خصوص حداقل دستمزد بر مبنای منطقه زندگی، خدا بنده لو، کارشناس اقتصادی، افزود: شورای عالی کار در این زمینه تعلل می کند. چرا که می پندارد تعیین دستمزد به صورت منطقه ای باعث افزایش حداقل دستمزد می گردد. اما با توجه به اینکه خط فقر در کشور متفاوت است، تعیین منطقه ای دستمزد باعث عدم مهاجرت به شرح های بزرگ می شود.
وی افزود: با اینکه تعیین حداقل دستمزد یکسان برای کل کشور در نگاه اول به نفع مردم در مناطق کم برخوردار است، اما با نگاهی دقیق تر این مسئله باعث مشاغل غیر رسمی شده است. مشاغل غیر رسمی یعنی اینکه افراد با حقوق کمتر از حداقل دستمزد و بدون بیمه مشغول به کار می شوند. در صورتی که اگر دستمزد ها به صورت منطقه ای تعیین شود، می توان به افزایش اشتغال در مناطق محروم و عدم مهاجرت مردم کمک نمود.
* سوئیفت شبکه دور زدن تحریم را لو داد
وی افزود: افزایش مقاومت در برابر تحریم و استفاده از راه های جایگزین گامی دیگری در رونق گرفتن تولید کشور است و در این خصوص می توان به استفاده از راه هایی نظیر رمزارزها، پیمان های پولی دو جانبه و ایجاد پیام رسان مالی نظیر سوئیفت نیز اشاره کرد. کشورهای مختلف در حال حذف دلار هستند و در این زمینه چین یکی از فعال ترین کشورهاست. در این زمینه بانک مرکزی باید فعالانه عمل کند.
خدابنده لو در زمینه تسهیل مبادلات ارزی گفت: بزرگترین ضربه بعد از برجام، از سوئیفت بود. چراکه سوئیفت باعث شد که شبکه دور زدن تحریم لو برود. بنابراین لازم است زیرساخت های دیگری را جایگزین سوئیفت نمود.
* برای تولیدکنندگان کوچک بازارچههای دائمی ایجاد شود
وی ادامه اداد: برای ایجاد رونق در تولید کشور، دایرکردن بازارچه های دائمی برای تولیدکنندگان کم سرمایه است، تا از این طریق تولیدکنندگان با سرمایه کم بتوانند محصولات خود را به راحتی به فروش برسانند. شهرداری ها وظیفه دارند برای دست فروشان مکان های مناسبی را در نظر بگیرند تا آنها از این طریق به امرار معاش بپردازند. در این زمینه باید از برخوردهای سلبی نیز خودداری کرد. باید با افرادی نیز که با دستفروشان برخورد های سلبی می کنند نیز برخورد قضایی صورت گیرد.
* تامین اجتماعی کمر تولیدکنندگان را شکسته است
این کارشناس اقتصادی در ادامه با بیان اینکه اصلاح سازوکار اخذ بیمه تامین اجتماعی و اصلاح شیوه مالیات ستانی بلای رونق تولید شده است، افزود: تامین اجتماعی یکی از گلوگاه های تولید کشور شده که کمر تولید کنندگان کشور را شکسته است. در کنار آن شیوه مالیات ستانی نیز بر تولیدکننده فشار مضاعف آورده و اگر سازوکار های این دو موضوع اصلاح شود، گامی مهمی در رونق تولید کشور برداشته خواهد شد.
وی در این زمینه گفت: حق بیمه قراردادها موضوعی است که باعث شده کالاهای تولید شده قیمت تمام شده بالایی داشته باشد که خود تولید کننده را از رقابت باز می دارد. همین مسئله باعث فرار سرمایه گذاران از صنایع تولیدی می شود.
انتهای پیام/