اینشتین هم نمی‌تواند صرف اعتبار علمی وارد دانشگاه شود / فروش صندلی را ثابت کنند، استعفا می‌دهم

5d81ef91cbc87_2019-09-18_13-19
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ادعای فرد متقلب دانشجونما در دانشگاه مبنی بر کسب مجوز حضور در کلاس‌های آموزشی با اعتبار رزومه علمی صحت ندارد.

دکتر محسن ضیایی معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن بیان این مطلب در پاسخ به برخی اتهامات وارد شده از سوی دانشجوی متهم به دانشجوی قلابی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تأکید کرد:‌ این فرد دستگیر شده در فایل فضای مجازی خود یکسری اتهامات را علیه دانشگاه وارد کرده‌اند که باید بگویم فردی که متقلب است و بدون اجازه وارد یک تشکیلات می‌شود آن شخص باید دانشجو بودن خود را در دانشگاه به اثبات برساند یا اینکه دانشگاه باید ثابت کند او دانشجو بوده است. آنچه که دانشگاه در پی آن است این است که بررسی و اعلام کند چگونه فردی بدون مراحل قانونی، ثبت نامی و... وارد محیط دانشگاه می‌شود. بنابراین جزئیات چگونگی ورود این فرد به دانشگاه و حضور در کلاس‌های آموزشی در دست بررسی است و هنوز به جمع‌بندی نهایی در این زمینه نرسیده‌ایم.

وی همچنین خاطر نشان کرد: این فرد اگر ادعایی در خصوص پرداخت مبلغی به دانشگاه در برابر کسب امتیاز تحصیلی داشته باشد باید به اثبات برساند که به چه فرد یا افرادی چه مبلغی را پرداخت کرده است. اگرچه ما این موضوع را تکذیب نمی‌کنیم که اگر فردی بدون رعایت ضوابط وارد مجموعه‌ای می‌شود قاعدتا ممکن است ارتباطات ناسالمی با برخی از افراد ایجاد کرده باشد و این موضوع نیز در دست بررسی است.

ضیایی در خصوص ادعای این فرد که با رزومه علمی مجوز پذیرش در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را دریافت کرده است، ‌گفت: چنین ادعایی به هیچ عنوان امکان‌پذیر و پذیرفتنی نیست چرا که حتی اینشتین هم نمی‌تواند صرف این ادعا در مجموعه‌ای پذیرفته شود و فردی که بخواهد دانشجو بشود باید در تمامی مراحل و آزمون‌های علمی و ثبت‌نامی شرکت کرده باشد و از همان ابتدای ورود به دانشگاه تا فارغ‌التحصیلی مرتب کدهای ورودی او ثبت می‌شود، بنابراین در کشور ما به هیچ عنوان هیچ فردی نمی‌تواند بدون طی مسیر صحیح و قانونی وارد دانشگاه شود به ویژه این موضوع در دانشگاه‌های دولتی به هیچ عنوان شدنی نیست چه برسد به اینکه در بهترین دانشگاه و تاپ‌ترین رشته علوم تجربی حضور داشته باشد.

به گفته معاون دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، این فرد ارتباط سیستماتیک یا سامانه‌ای با دانشگاه نداشته است بنابراین هر رابطه‌ای هم که وجود داشته، پایان آن بن‌بستی بیش نبوده و در حال حاضر سوال ما این است که چرا زمان دستگیری این فرد متقلب طولانی شده است و ایشان مدت زیادی در کلاس‌ها حضور پیدا کرده است.

این فرد اگر ادعایی در خصوص پرداخت مبلغی به دانشگاه در برابر کسب امتیاز تحصیلی داشته باشد باید به اثبات برساند که به چه فرد یا افرادی چه مبلغی را پرداخت کرده است

وی تأکید کرد: افراد عادی نیز ممکن است بتوانند چندین جلسه در کلاس آموزشی که ۵۰ یا ۶۰ دانشجو در آن حضور دارد، حضور داشته باشند اما نمی‌شود فردی به طور ادامه دار در این کلاس‌ها حاضر شود، این موضوع بسیار جدی در حال پیگیری است. 

ضیایی با ییان اینکه هیچ فردی نمی‌تواند با ادعای اینکه رزومه علمی دارد وارد محیط آموزشی شود، ادامه داد: به هیچ عنوان هیچ استاد، رئیس دانشکده، حتی رئیس دانشگاه یا شخص وزیر بهداشت نیز نمی‌تواند مجوز حضور فردی در دانشگاهی را بدون طی مراحل و ضوابط قانونی صادر کند بنابراین به هیچ عنوان این ادعا که شخصی از اساتید در دانشگاه مجوز حضور در کلاس را دریافت کرده است، صحت ندارد.

پاسخ به ماجرای فروش صندلی به عنوان دانشجویان انتقالی

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص ادعای مطرح شده مبنی بر فروش صندلی به برخی افراد با عنوان دانشجویان انتقالی از خارج از کشور نیز گفت: جذب این دانشجویان سازوکار و روند خاص خود را دارد. بعد از طی مراحل قانونی در وزارت بهداشت، نامه‌ای برای حضور این دانشجویان در دانشگاه‌ها صادر می‌شود، بنابراین خارج از این چارچوب هیچ دانشجویی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یا هر دانشگاه دیگری نمی‌تواند حضور داشته باشد یا امتیاز صندلی خریداری کند. اگر کسی اسامی این افراد را اعلام کند من همان روز استعفا خواهم داد. 

دکتر ضیایی خاطر نشان کرد: بخشی از این حادثه پیش آمده به بی‌مبالاتی مسئولان دانشکده برمی‌گردد که آن را بررسی می‌کنیم. اگر فردی در این مسیر بی‌مبالاتی و یا تخلف کرده باشد باید پاسخگو باشد و دانشگاه نیز با آن‌ها برخورد خواهد کرد. اما من این اطمینان را می‌دهم که این فرد هیچ ارتباط سیستماتیک با دانشکده یا دانشگاه نداشته است و حتی در بررسی‌های امروز من مشخص شد هیچ مکاتبه رسمی از طرف آن فرد با دانشکده،دانشگاه و یا وزارت بهداشت وجود ندارد، اما همان گونه که عنوان کردم اینکه این فرد با افرادی در حراست، کارشناسان آموزش یا اعضای هیأت علمی ارتباط غیررسمی داشته یا نه در دست بررسی است و نتایج این بررسی‌ها قطعا اعلام خواهد شد.

وی با دانشجو نما خواندن این فرد گفت: حضور در کلاس‌های آموزشی از لحاظ سیستم قضایی جرم خاصی نیست و فرد عمل مجرمانه‌ای ممکن است انجام نداده باشد اگرچه از نظر نظامات داخلی دانشگاه این فرد اقدام خلاف مقررات انجام داده است اما اخیرا اتهاماتی را به دانشگاه وارد کرده است که بر این اساس دانشگاه علیه این فرد اعلام جرم خواهد کرد و در حال حاضر نیز بخش حقوقی، آموزش و حراست دانشگاه درگیر این موضوع هستند چرا که اگر کسی علیه نهاد یا تشکیلاتی ادعاهایی را مطرح کند باید به لحاظ قانونی بتواند این ادعا را ثابت کند.

برچسب ها:

اجتماعی