نگهداشت پارک چیتگر سالانه 7 میلیارد تومان هزینه دارد

به گزارش گروه شهری خبرگزاری فارس، صبح امروز محسن هاشمی در حاشیه بازدید از پارک چیتگر اظهارداشت: از نظر مدیریتی تسلط کامل بر پارک جنگلی چیتگر‌ وجود دارد و مشکل اصلی این پارک جنگلی آب است.

به گفته وی؛ هزینه نگهداشت چیتگر سالانه 7 میلیارد تومان است که امکان دارد هزینه های پنهان هم به آن اضافه شود، اما اولویت اصلی در هزینه ها باید پرداخت بدهی به سازمان آب و فاضلاب برای برقراری دوباره آب باشد. 

هاشمی عنوان کرد: منطقه ۲۲ می‌تواند با قسط بندی بدهی خود را به آبفای تهران پرداخت کند. 

رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: در سراسر دنیا برای آبیاری تحت فشار برنامه‌ریزی می کنند؛ اما کل فضای سبز ما دچار خلا برای آبیاری تحت فشار است. باید حرکت جهادی انجام دهیم، حتی درختان خیابان‌ها باید با آبیاری تحت فشار آبیاری شود. 

وی با بیان اینکه از کل فضای سبز تهران کمتر از ۱۰ درصد از آبیاری به شیوه تحت فشار است، اظهار کرد: ما در شهرداری مشکل گونه‌شناسی هم‌ داریم، در حالی که باید گونه‌هاییسایه زیاد و‌ مصرف آب کم کاشته شود.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران پیشنهاد تا طرح آبیاری تحت فشار فضای سبز شهر تهران در کمیسیون مربوطه و پس از آن در صحن شورا بررسی شود. 

 بدهی 140 میلیارد تومانی شهرداری منطقه 22 به آبفا

در ادامه احسان صفایی معاون خدمات شهری شهرداری منطقه ۲۲، در این نشست با بیان اینکه احداث پارک جنگلی چیتگر در سال ۱۳۴۰ آغاز شد، گفت: مساحت این پارک در ابتدا یک هزار و ۲۰۰ هکتار بوده و امروز ۸۴۰ هکتار است. 

وی قطع آب خام، شیوع آفت‌ها، نبود چارت سازمانی و فقدان تامین اعتبار برای نگهداشت و کارهای عمرانی را مهم‌ترین مشکلات پارک جنگلی چیتگر عنوان کرد و افزود: از سال ۱۳۹۲ با کاهش دبی آب خام مواجه شدیم که ۵۰۰ متر مکعب بود و از سال ۹۶ به طور کامل قطع شد. 

صفایی با اشاره به افت شدید آب سفره‌های زیرزمینی گفت: از 8 چاه، 3 چاه در پارک جنگلی چیتگر به طور کامل خشک شده است، اما بقیه چاه‌ها را احیا کردیم. 

معاون خدمات شهری شهرداری منطقه ۲۲، بدهی این منطقه به سازمان آب و فاضلاب تهران را ۱۴۰ میلیارد تومان عنوان کرد و توضیح داد: از این مبلغ ۳۰ میلیارد تومان مربوط به آب‌بها و بقیه آن حق انشعاب است. 

صفایی، تفاهم نامه برای انتقال پساب تصفیه‌خانه شهرک شهید باقری، احیای ۴ چاه آب، آبیاری قطره‌ای ۸۵ درصد فاز شرقی و ۳۰ درصد فاز غربی با آبیاری قطره‌ای آبیاری و مکاتبه با سازمان آب و فاضلاب را بخشی از اقدامات انجام شده برای پارک جنگلی چیتگر عنوان کرد. 

وی با بیان اینکه از سال ۹۳ کم آبی و قطع آبیاری و افزایش دما سبب شیوع آفات شد، گفت: کانون این آفات جنب اسب سواری و تپه هواکش است، اما با فعالیت‌های گیاه پزشکی ۶۰۰ اصله درخت آفت زده تیمار شدند. 

صفایی یکی دیگر از اقدامات انجام شده در پارک جنگلی چیتگر را احداث دهکده مهربانی عنوان کرد و ادامه داد: این پارک به دلیل وجود سگ‌های ولگرد بسیار ناامن بود، اما با احداث این دهکده با همکاری سازمانی‌های مردم نهاد، سگ‌های ولگرد در این دهکده جمع‌آ‌وری می شوند و هم اکنون ۴۰۰ قلاده سگ در این دهکده هستند.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی