به گزارش گروه اقتصاد بینالملل خبرگزاری فارس به نقل از چاینادیلی، آنلیسا بریس خبرنگار بینالمللی یورونیوز داستان غمانگیزی را از تهران درباره یک پسر بچه 7 ساله میگوید که نیاز برای رهایی از بیماری ژنتیکی موسوم به «آندرولئوکودیستروفی» یا همان ALD نیاز به پیوند مغز استخوان دارد اما به واسطه اعمال دوباره تحریمها از سوی آمریکا پس از آنکه دونالد ترامپ از توافق هستهای 2015 با ایران عقبنشینی کرد معالجه این پسر بچه تقریباً غیرممکن شده است.
سلامتی بچه روز به روز رو به وخامت است و بیمار بینایی و شنوایی خود را از دست میدهد و دیگر قادر به راه رفتن نیست و تنها غذای او استفاده از مایعات شده است. دیگر خانواده وی قادر نیستند برای این پسر بچه کاری انجام دهند. تنها محبت و مهربانی خود را پای بچهشان میریزند.
نگارنده مینویسد: از آنجایی که من خودم پدر هستم این برای یک پدر بسیار سخت و رقتبار است که بخواهد با چشمانی پر از اشک وضعیت ناتوانی بچهاش را توصیف کند.
وی مینویسدچهل و دومین جلسه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو برگزار شد و من هیچ محکومیتی راجع به تحریمهای اقتصادی و یا نقض حقوق بشر آمریکا در این اجلاس نشنیدم اما وقتش است که توضیح بدهم نقض حقوق بشر یعنی چه.
حاکمان آمریکا چه در گذشته و چه در زمان حال همواره تحریمهای فلجکنندهای را علیه دیگر کشورها از جمله ایران، کوبا و ونزوئلا، کره شمالی و سوریه اعمال کردهاند. آنها مدعی هستند تحریمهای اقتصادی برخی دولتهایی که پولشان را برای توسعه جنگافزارهای هستهای استفاده میکند بازمیدارد و رهبران این کشورها را برای تغییر رویه اعمال حقوق بشر و آزادی و دموکراسی تحت فشار قرار میدهد.
وی مینویسد: من با تمام سیاستهای این دولتها موافق نیستم اما آمریکا و اکثر کشورهای غربی خودشان همواره به نقض حقوق بشر معروف هستند. آنچه واقعیت است این است که هیچکدام از این کشورهایی که تحریم شدهاند پس از اینکه دههها تحریمهای سخت را تحمل کردند و تحت فشار زندگی کردند در حلقه اطرافیان آمریکا نیستند. کوبا 60 سال تحریمهای آمریکا را تحمل کرد و اکنون نیز شرایط سختی دارد، تحریمهای آمریکا باعث تورم و بیکاری در ایران و دیگر کشورها شده و مردمان این کشورها هستند که شرایط سخت به آنها فشار میآورد.
تولید ناخالص داخلی ایران در سال 2016، 13.4 درصد رشد کرد اما اکنون بانک جهانی پیشبینی کرده اقتصاد ایران 4.5 درصد در سال جاری کوچکتر خواهد شد.
در مصاحبهای با دکتر بروقه، وی درباره کمبود دارو و تجهیزات پزشکی صحبت کرد که قرار نبود شامل تحریمها شود. اکثر شرکتهای جهانی از تحریمهای آمریکا نگران هستند و تجارت با ایران را با ملاحظاتی انجام میدهند. بنابراین اگر تحریمها آنطور که مقامات آمریکایی مدعی هستند تأثیر بگذارد دسترسی مردم عادی به غذا، دارو، تربیت و یک زندگی عادی کمتر خواهد شد.
این پسر بچه 7 ساله یکی از دهها هزار داستان غمانگیزی است که در نتیجه تحریمهای اقتصادی آمریکا رخ میدهد. اگر اینها نقض حقوق بشر از سوی آمریکا نیست پس چیست؟
این در حالی است که مقامات آمریکا از جمله وزیر امور خارجه این کشور بارها گفته است که آمریکا در کنار مردم آمریکا ایستاده است. من شک دارم که پامپئو حتی جرأت بکند که به چشمان پدر این پسربچه مستقیم نگاه کند.
در این میان جوامع بینالملل نیاز است که توجه بیشتری را برای این افراد رنجدیده از تحریمهای اقتصادی آمریکا داشته باشد.
در تحریمها انداختن بمب و تیراندازی نیست در حقیقت مشابه جنگ است. تحریمها جنگ و تیراندازی واقعی نیست اما در حقیقت آسیبهای آن دامنِ افراد بیگناه را میگیرد.
انتهای پیام/