پیشنهاد تامین مالی طرح‌های اقتصادی ایران به چین و روسیه/ خط اعتباری 400 میلیارد دلاری در کار نیست

سید علی محمد موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در پاسخ به این سوال که طی روزهای اخیر در رسانه‌ها عنوان می‌شود که خط اعتباری ۴۰۰ میلیارد دلاری میان ایران و چین برقرار خواهد شد و در روزهای اخیر نیز یکی از اعضای اتاق بازرگانی این موضوع را عنوان کرده، اما مشخص شد که همان بحثی است که در رسانه‌ها مطرح بود، اظهار داشت: روابط مالی میان ایران و چین وجود دارد، اما عدد و رقم  آن چیزی که گفته می‌شود، نیست. بسیاری از طرح‌ها و پروژه‌ها در دست مذاکره است و نمی‌دانم چه کسی چنین رقمی را گفته و آن را نشنیده‌ام.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه مذاکرات خوبی میان مسئولان کشورهای ایران، روسیه و چین در حال انجام است، گفت: در این رایزنی‌ها روابط پولی و مالی و سرمایه گذاری مستقیم و فاینانس مطرح است، اما هنوز سندی امضا نشده و مهم‌تر آنکه تامین خطوط اعتباری بستگی به پروژه هایی دارد که در کشور وجود داشته و به طرف‌های خارجی پیشنهاد می‌شود.

رئیس سازمان سرمایه گذاری و کمک‌های فنی اقتصادی ادامه داد: این گونه نیست که یکباره تمامی طرح‌ها و پروژه‌های پیشنهادی به تصویب برسد و منابع آن تامین شود. مثلاً برای یک پروژه ۳ میلیارد دلاری که اجرای آن ۶ سال به طول می‌انجامد، نیاز به پیش‌بینی منابع از سوی طرف مقابل وجود دارد.

* فاینانس جدید نداریم

وی با بیان اینکه حجم کل پروژه هایی که سازمان سرمایه‌گذاری در اختیار دارد، به میزان عدد و رقم گفته شده در رسانه‌ها نیست، عنوان کرد: در حال حاضر فاینانس جدید نداریم و آنچه در حال انجام است مربوط به سرمایه‌گذاری‌ها و فاینانس‌های قدیمی است. البته سازمان سرمایه گذاری در تلاش و رایزنی برای باز شدن فضا و ایجاد روابط مالی و اعتباری با کشورها است.

موسوی تاکید کرد: دو - سه هفته یک بار طرح ها و پروژه‌هایی در سازمان سرمایه گذاری برای تامین مالی خارجی  تصویب می‌شود.

معاون وزیر اقتصاد یکی از مشکلات مربوط به فاینانس ها را مربوط به تامین وثایق دانست و افزود: در مذاکرات کنونی که میان کشور چین، ایران و روسیه برقرار است، صحبتی از روابط مالی براساس دلار نیست و همکاری برای تامین منابع از طریق یورو، یوان و روبل مبنای تفاهمات مالی است.

انتهای پیام/ب

برچسب ها:

اقتصادی