حامد مانیفر در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با اشاره به اینکه تدوین و بازبینی مقررات ملی ساختمان در دستور کار بوده و این برنامه در مرکز تحقیقات مسکن در حال انجام است گفت:نظرخواهی در مورد مباحث تدوین شده مقررات ملی ساختمان همواره انجام میشود بنابراین به موجب قانون هر 3 سال یک بار مباحث مقررات ملی ساختمان بازنگری و بازبینی میشود.
مانیفر با بیان اینکه این تدوین و بازبینی بسته به شرایط اجتماعی، تکنیکی و علمی جامعه نیز هست اظهار داشت: البته بازبینی برخی مباحث مثل آییننامه 2800 سرعت بالایی دارد پس این بازبینی به صورت مستمر در حال انجام است.
مدیرکل مقررات ملی ساختمان در پاسخ به این سؤال که از میان 22 مبحث مقررات ملی ساختمان کدام مبحث در ساختوساز کمترین توجه به آن میشود، گفت: در حال حاضر از میان 22 مبحث مقررات ملی ساختمان مبحث 12 کمترین توجه به آن میشود، اما برای این کمتوجهی به ساختمانهای در حال ساخت با همکاری دانشگاه تهران الگویی برای ارزیابی ساختمانها طراحی شده است.
مانیفر ادامه داد: در مبحث 12 مقررات ملی ساختمان(ایمنی و حفاظت کار در اجرا) به بحث ایمنی در ساختوساز تأکید شده است. بنابراین برای برطرف کردن این نتیجه در حال تلاش هستیم به طوری که با اقدامات انجام شده در چند ماه گذشته شاهد 35 درصد میزان رعایت مبحث 12 مقررات ملی ساختمان هستیم.
وی در پاسخ به این سؤال که در ویرایش چهارم آییننامه 2800 به چه مطالبی تأکید شده است، گفت: در ویرایش چهارم آیین 2800 پیوستی را مدنظر قرار دادهایم که به موضوع طراحی لرزهای و اجرای اجزای غیرسازهای ساختمانها توجه ویژه کرده است.
وی افزود: در زلزله سرپل ذهاب بیشترین آسیب از ناحیه ساختمانهایی بود که به هر حال نمایان بود و دیوارهای پیرامونی آن آسیبدیده بود.
وی با بیان اینکه در مورد این آسیبها پیشتر هشدار داده بودیم،گفت: در زلزله کرمانشاه دیدیم که دیوارهای پیرامونی ساختمانها دچار آسیب شده بود بنابراین با تهیه چک لیستهایی تلاش کردیم تا این موضوع را در ساختوسازهای جدید توجه و به آن اهمیت دهیم.
انتهای پیام/ب