سناتور آمریکایی: هیچ مدرکی درباره دخالت ایران در حمله به عربستان وجود ندارد

به گزارش مشرق، «ریچارد اچ بلک» سناتور جمهوریخواه ایالت ویرجینیا تأکید کرد: هیچ شواهد معتبر و قابل استنادی مبنی بر دخالت ایران در حمله پهپادی اخیر به تأسیسات نفتی عربستان وجود ندارد و این حملات یک خسارت و ضربه بزرگ به وجهه و اعتبار محمد بن سلمان ولیعهد سعودی بوده است.

وی در ادامه عربستان سعودی را به یک "بچه‌مدرسه‌ای قلدر تشبیه کرد که زمانی که از یک دختر کوچک مشت می‌خورد و بینی‌اش خون‌آلود می‌شود، گریه می‌کند".

این سناتور آمریکایی گفت: نومحافظه‌کاران همواره ایران را به دخالت در حملات به اهداف سعودی متهم می‌کنند زیرا آنها رؤیای آغاز یک جنگ جدید در خاورمیانه را در سر می‌پرورانند.

بیشتر بخوانید:

عطوان: تحریم تنها سلاح آمریکا در برابر ایران است

ترامپ نمی‌خواهد و نمی‌تواند در مقابل ایران خطر کند

متن مصاحبه با ریچارد بلک به‌شرح زیر است:

سؤال: جنگ سعودی علیه یمن در بیش از 4 سال گذشته جان بیش از 10 هزار غیرنظامی را گرفته است. نیروهای مسلح یمن روز شنبه حملات پهپادی تلافی‌جویانه‌ای را علیه عربستان سعودی انجام دادند و تأسیسات نفتی سعودی را هدف قرار داده‌اند، نظر شما درباره این حملات مخرب چیست؟

پاسخ: عربستان سعودی از بمباران ظالمانه و حملاتی به‌واسطه مزدوران سودانی استفاده کرده است تا مردم یمن را مجبور به پذیرش یک رژیم دست‌نشانده کند. آنها تصور می‌کردند که می‌توانند با حوثی‌ها دست و پنجه نرم کرده و آنها را به‌زانو درآورند ولی اشتباه فکر می‌کردند. حمله پهپادی موجب متوقف شدن نیمی از تولید نفت عربستان شد. این یک پیروزی بزرگ برای حوثی‌هاست و یک شکست و خسارت بزرگ برای پرستیژ محمد بن سلمان ولیعهد سعودی.

سؤال: سخنگوی ارتش یمن نسبت به حملات بیشتر هشدار داده است مگر اینکه رژیم سعودی تجاوز علیه این کشور را متوقف کند، آیا تصور می‌کنید ارتش یمن حق دفاع از خاک و تمامیت ارضی این کشور در برابر ریاض را دارد؟

پاسخ: عربستان از مقاومت یمن در برابر تجاوزش به این کشور، به‌شدت ناراحت و خشمگین است. سعودی مثل یک بچه‌مدرسه‌ای قلدر است که زمانی که یک دختربچه مشتی به صورتش می‌زند و بینی‌اش خونین می‌شود، تنها گریه می‌کند. عربستان سعودی سالهای سال مردم یمن را به خاک و خون کشیده است. آنها با استفاده از تسلیحات آمریکایی و مزدوران سودانی، این اقدامات را بدون عواقب انجام داده‌اند. اکنون آنها با بخشی از تبعات اقدامات خود روبه‌رو شده‌اند و نمی‌توانند آن را تحمل کنند. آنها در حال تجربه بخشی از درد و رنج‌هایی هستند که به همسایگان خود وارد کرده‌اند.

سؤال: ترامپ رئیس جمهور آمریکا در گفتگوی تلفنی به ولیعهد سعودی گفته است که ایالات متحده آماده کمک به ریاض برای دفاع از امنیت خود پس از این حملات است. پامپئو وزیر خارجه آمریکا نیز ایران را به‌خاطر این حمله سرزنش کرده است، ولی کریس مورفی سناتور دموکرات و عضو کمیته روابط خارجی سنا، اظهارات پامپئو درباره عاملان اصلی دخالت در این حمله را محکوم کرده است. مورفی نوشته است "این یک ساده‌انگاری غیرمسئولانه است. سعودی‌ها و یمنی‌ها در جنگ هستند. شما چه فکر می‌کنید؟ چرا کاخ سفید اقدامی برای توقف کشتار انسان‌های بیگناه توسط سعودی انجام نمی‌دهد؟".

پاسخ: به‌محض آنکه عربستان سعودی و امارات، خاک یمن را ترک کنند، جنگ پایان خواهد یافت. یمنی‌ها دلیلی برای دنبال کردن جنگ فراتر از مرزهای خود ندارند، وقتی که جنگ علیه خودشان پایان یابد. سعودی‌ها و اماراتی‌ها با هدف منصوب کردن منصور هادی به‌عنوان رئیس جمهور، به یمن حمله کرده‌اند. ولی هادی یک عروسک خیمه‌شب‌بازی دست‌نشانده است که هیچ گونه محبوبیتی ندارد. او حتی در یمن هم زندگی نمی‌کند. سعودی‌ها و اماراتی‌ها در رفاه و آسایش بی‌حدوحصری زندگی می‌کنند، در حالی که کارخانه‌های تصفیه آب یمن را بمباران می‌کنند تا بیماری و مرگ بین یمنی‌ها گسترش پیدا کند. آنها به‌خاطر استفاده از بمب‌های هوشمند بدنام و رسوا شده‌اند، تا بتوانند با استفاده از این بمبها جشن‌های عروسی، مراسم تدفین، اتوبوس‌های مدرسه کودکان را هدف قرار دهند. جنگ آنها علیه یمنی‌ها به‌طور گسترده‌ای یک جنایت جنگی علیه انسانها تلقی می‌شود. رویترز به‌نقل از سازمان ملل گزارش داده است که آمریکا، فرانسه و بریتانیا احتمالاً در جنایات جنگی یمن، همدست هستند. هیچ سند و مدرک معتبر و قابل اتکایی درباره دخالت ایران در این حملات وجود ندارد، ولی محافظه‌کاران همواره ایران را سرزنش می‌کنند چرا که به‌دنبال رؤیای آغاز یک جنگ جدید در منطقه هستند، با این حال، مردم آمریکا از جنگ‌های خاورمیانه خسته شده‌اند و از سیاست‌های آمریکا در قبال حمایت از رژیم سعودی به‌تنگ آمده‌اند.

سؤال: چرا غرب در قبال مسئله حقوق بشر در عربستان سعودی و جنگ مرگبار یمن سکوت کرده است؟

پاسخ: غرب به عربستان سعودی برای کمک به آمریکا با هدف کنترل ارز جهانی از طریق دلارهای نفتی متکی است. در دهه 1970 میلادی، عربستان سعودی موافقت کرد تا همه فروش نفت خود را با دلار آمریکا تسویه کند، در مقابل، آمریکا نیز حمایت نظامی از سعودی‌ها به‌عمل آورد. سیستم دلار نفتی موجب شد تا دلار آمریکا به ارز اصلی در ذخایر جهانی تبدیل شود. این مسئله به آمریکا اجازه می‌دهد تا کسری تجاری خود را همچنان حفظ کند و هژمونی خود بر اقتصاد جهانی را گسترش دهد. علی‌رغم این مقررات مهم در زمینه دلار نفتی، مواضع خصمانه نمایندگان کنگره آمریکا نسبت به عربستان سعودی، به‌شدت رو به افزایش است. آگاهی نسبت به نقش عربستان سعودی در اجرای حملات 11 سپتامبر 2001 که موجب مرگ بیش از 3 هزار آمریکایی در برج‌های دوقلو و پنتاگون شد، رو به افزایش است. در سال 2016 میلادی، کنگره طرح وتوشده از سوی رئیس جمهور آمریکا را که خانواده‌های قربانیان را قادر می‌کرد تا از عربستان سعودی به‌خاطر مشارکت در این جنایت هولناک و خونین، در دادگاه‌های آمریکایی شکایت کنند، رد کردند. حمایت نمایندگان کنگره از این قانون نشان می‌دهد که کنگره نیز به این جمع‌بندی رسیده است که عربستان سعودی در حملات 11 سپتامبر علیه آمریکا همکاری داشته است. ماه ژوئن امسال نیز سنای آمریکا در مخالفت با فروش اسلحه به عربستان سعودی، رأی داد. گرچه سناتورها نتوانستند وتوی رئیس جمهور را رد کنند ولی اکثر آنها نارضایتی خود را نسبت به جنگ عربستان و امارات علیه مردم یمن اعلام کرده‌اند. برخی از سناتورها نیز قتل و قطعه قطعه کردن جمال خاشقجی روزنامه‌نگار واشنگتن پست را به‌شدت محکوم کردند. واشنگتن پست 16 نوامبر 2018 گزارش داد که سازمان سیا به این جمع‌بندی رسیده است که محمد بن سلمان ولیعهد سعودی دستور قتل جمال خاشقجی را در استانبول صادر کرده است. قتل خاشقجی ضربه مهلکی به اعتبار ولیعهد سعودی بود. اعتبار خاندان سعودی زمانی بدتر خدشه‌دار شد که حصه بنت سلمان خواهر ولیعهد سعودی در خصوص اعمال خشونت مسلحانه و بازداشت اجباری یک مرد، گناهکار شناخته شد. وی در ماه سپتامبر از سوی دادگاهی در فرانسه به 10 ماه حبس محکوم شد، آن هم به‌خاطر دستور دادن به یک محافظ شخصی برای بازداشت و حمله به یک خدمتکار به‌دلیل عکس گرفتن از آپارتمان خانواده سلطنتی سعودی در پایتخت فرانسه. به‌نوشته نشریه فرانسوی "لوپوئن"، این زن خدمتکار گفته است که شاهزاده سعودی فریاد زده است که "این سگ را بکشید، او لایق زندگی نیست". محافظ شخصی شاهزاده سعودی سپس این خدمتکار را مجبور کرده است تا پاهای او را ببوسد. تأثیرات مخرب ناشی از افشاگری‌های حملات 11 سپتامبر، جنایات در یمن، ارسال گسترده سلاح برای گروه‌های تروریستی سوریه و بدرفتاری‌های گسترده خاندان سلطنتی، یک احساس منفی شدید درباره عربستان سعودی بین کشورهای غربی ایجاد کرده است.

برچسب ها:

جهان