یک متخصص پوست، مو و زیبایی از تشدید روند پیری پوست در دوران یائسگی خبر داد که به کمک برخی راهکارها میتوان سرعت این روند را کاهش داد.
محمد رضوانی متخصص پوست، مو و زیبایی درباره دلایل اظهار کرد: هورمون استروژن نقشی موثر در لطافت پوست دارد، در دوران یائسگی فعالیت غدد چربی به علت کاهش هورمونهای جنسی استروژن کمتر میشود، بنابراین کاهش چربی پوست در خشک شدن آن موثر است. چربی در نگهداری آب در پوست نقش دارد، تابش نور آفتاب هم در طول سالهای زندگی خاصیت ارتجاعی پوست را کاهش میدهد، این کاهش خاصیت ارتجاعی، شکسته شدن پوست و افزایش چین و چروک را به همراه دارد.
او بیان کرد: افراد برای اینکه در دوران یائسگی کمتر به پیری پوست دچار شوند باید در معرض نور مستقیم و شدید خورشید نباشند، همچنین باید خشکی پوست خود را به کمک کِرِمهای حاوی ویتامینهای A، C، E، B، هیالورونیک اسید و سرامیدها و چربیهای پوست جبران کنند.
این متخصص پوست، مو و زیبایی مصرف کِرِمهای لایهبردار را در افزایش شفافیت پوست موثر دانست و افزود: این کِرِمها اغلب حاوی آلفا هیدروکسی اسید (AHA) و بتاهیدروکسی اسید (BHA) هستند، اشخاصی که در صورت آنها لک ایجاد شده است هم برای رفع این مشکل باید از کِرِمهای حاوی هیدروکینون استفاده کنند.
تاثیر مصرف آنتیاکسیدانها در کاهش روند پیری پوست
رضوانی تاکید کرد: مصرف آنتیاکسیدانها هم روند پیری پوست را به تاخیر میاندازد که از جمله این آنتیاکسیدانها میتوان به مکملهای سلنیوم و ویتامینهای C و E اشاره کرد.
او تصریح کرد: حدود ۳۰ تا ۴۰ سال پیش برای جلوگیری از پیری پوست در دوران یائسگی از هورمون درمانی استفاده میشد که امروزه دیگر این روش کارآمد نیست، زیرا هورمون درمانی احتمال ابتلا به سرطان تخمدان و رحم را افزایش میدهد، برخی افراد هم معتقدند که کِرِمهای حاوی استروژن گیاهی با منشاء سویا برای زنان یائسه مفید است.
این متخصص پوست، مو و زیبایی گفت: از اقدامات عملی برای مقابله با چین و چروک در دوران یائسگی میتوان به استفاده از بوتاکس، فیلر و لیزر تحت نظر متخصص اشاره کرد، امروزه از سلول درمانی هم برای کاهش چین و چروک استفاده میشود. برای این منظور سلولهای فیبروبلاست را از پوست فرد میگیرند و آنها را کشت میدهند سپس فیروبلاستهای کشت داده شده را به نواحی چین و چروک تزریق میکنند، استفاده از امواج مافوق صوت هایفو هم سالیانه یک بار در رفع چین و چروک پوست موثر است.