حتی نوزادان متولد نشده هم نمیتوانند از آلودگیهای سمی دنیای امروز در امان بمانند.
سموم مواد مضری هستند که میتوانند با DNA سلول ترکیب شوند و به عملکرد آن آسیب برسانند. به عنوان مثال، فرمالدئید، که یک ماده معمول در محصولات آرایشی است باعث ایجاد نقایصی در هنگام تولد میشود. به همین دلیل به خانمهای باردار توصیه میشود تا حد ممکن از قرار گرفتن در معرض آن خودداری کنند.
قرار گرفتن در معرض سموم در زندگی روزمره بسیار اجتناب ناپذیر است. این مواد در بخشهای مختلف از مواد غذایی و آرایشی بهداشتی گرفته تا محیط زیست یافت میشوند و هنگامی که به بدن وارد میشوند، تأثیرات منفی آنها کاملا ملموس است.
مواد سمی ممکن است از طریق مواد شیمیایی موجود در هوا، تابش امواج الکترومغناطیسی از تلفنهمراه و همچنین مواد غذایی فرآوری شده که میخورید به بدن راه یابند. بیماریهای خود ایمنی و استرس هم میتوانند در این فرآیند نقش داشته باشند.
مطالعات جدید نشان میدهد که حتی نوزادان متولد نشده هم نمیتوانند از آلودگیهای جامعه پر از سم امروز در امان باشند، چنانکه بیش از ۲۰۰ مادهی شیمیایی در بند ناف نوزادان پیش از تولد یافت شده است.
ممکن است قادر نباشید از مواد سمی در امان بمانید، اما دانستن منشاء و چگونگی برخورد با آنها به شما کمک خواهد کرد سمیت مواد را به طور قابل ملاحظهای کاهش دهید. در ادامه این مطلب با برخی از نشانههای افزایش سموم در بدن آشنا میشوید.
کاهش تمرکز و حافظه
سردرگمی، از دست دادن حافظه و عدم توانایی در تمرکز، همه میتواند نشانه انباشته شدن مواد شیمیایی و سموم در بدن باشد. سموم باعث التهاب میشوند و میتوانند بدن را از ویتامینهای ضروری، مواد معدنی و هورمونهای لازم برای عملکرد روزانه بدن تخلیه کنند.
کمبود انرژی
محققان به ارتباط تنگاتنگی بین خستگی مزمن و قرار گرفتن در معرض سموم محیطی مانند سموم دفع آفات، حلالها و فلزات دست یافته اند. هنگامی که سموم در بدن بیش از حد تجمع مییابد، کلیهها و کبد بیشترین آسیب را میبینند.
بوی غیرمعمول و بد دهان و بدن
یکی از نشانههای مهم افزایش حجم سم در بدن، بوی غیر طبیعی بدن است. زیرا رایحهای که بدن ایجاد میکند ناشی از محصولات متابولیسمی و تجزیه همان چیزهایی است که استنشاق میکنیم، مصرف میکنیم یا در معرض آن هستیم. بوی غیر معمول بدن، ادرار و بوی بد دهان همه نشانههایی است که بدن شما در تلاش است تا از شر سموم خلاص شود.
اختلالات گوارشی
هنگامی که غذاهای فرآوری شده مصرف میکنید، تمام مواد شیمیایی موجود در آن مانند مواد نگهدارنده، رنگها و طعم دهندههای مصنوعی را وارد بدنتان میکنید که میتواند منجر به علائمی مانند ناراحتی معده و یبوست شود. این حالت میتواند نشانهای از انباشت سموم در بدن باشد تا به بدن شما بگوید که سرعت عملکرد خود را کاهش دهد. مصرف غذاهای سرشار از ویتامینها و مواد معدنی میتواند بدن را تقویت کرده و به از بین بردن سموم کمک کند.
ایجاد حساسیت شیمیایی
هر مقدار از مواد سمی میتواند باعث ایجاد حساسیتهای شیمیایی شود. خستگی، مشکلات شناختی و التهاب از نشانههای انباشت سموم است.
درد جسمی
زیادهروی در مصرف فست فودهائی که مملؤ از مواد شیمیایی است، میتواند باعث انباشت سموم در بدن شود. مطالعات اخیر نشان میدهد که همبرگرها و سایر فست فودها، حجم مواد شیمیایی مضر برای سلامتی در بدن را افزایش دهد. احساس ضعف، درد مفاصل و عضلات همه علائم مرتبط با انباشته شدن سموم در بدن هستند.
محصولاتی مانند شامپو، نرم کننده، صابون و لوسیونها میتوانند حاوی مواد شیمیایی مضر باشند و پوست به عنوان بزرگترین عضو بدن میتواند در معرض نفوذ این سموم قرار بگیرد و علائمی مانند آکنه، بثورات پوستی، پف چشم و اگزما را از خود بروز دهد.
اما در کنار همه این نشانهها، مصرف غذاهای ارگانیک و طبیعی مانند سبزیجات و میوهها و اجتناب از فست فودها میتواند به جلوگیری از انباشت سموم در بدن ما کمک کند. همچنین نوشیدن مقدار زیادی آب در طول روز، خواب کافی، ورزش و مدیریت استرس میتواند در کاهش سموم بدن مؤثر باشد.