به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، نوشین جزایری،رئیس گروه دارو دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت با بیان اینکه سامانه تائید خدمات و تائید دارو از مرداد ماه سال 94 فعالیت خود را آغاز و به تدریج گستره خدمات ارائه شده در آن به خدمات پاراکلینیک، محلولهای دیالیز صفاقی، خدمت همودیالیز و ... توسعه یافته است، اظهار داشت: به طور کلی در حال حاضر بیش از 80 درصد هزینه سالانه داروهای سرپایی که حدود 10 درصد از بار مراجعات نسخ دارویی را در بر میگیرد، در این سامانه ثبت و بررسی میشود.
رئیس گروه دارو دفترخدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت با اشاره به ثبت یا به روزرسانی ماهانه بیش از 40 هزار پرونده دارویی در سامانه تائید دارو، گفت: تا پایان سال گذشته نزدیک به 2 میلیون پرونده دارویی در سامانه ثبت شده است و از این طریق بیماران پر هزینه نشان دار شده اند.
وی ادامه داد: سامانه تائید خدمات و دارو دارای موتور قوانینی است که قوانین بر اساس قیمت، نوع تخصص پزشک، رشته تخصصی پزشک، نوع صندوق بیمه شده ، بیماران خاص، کنترل همپوشانی، شرط پروندهای بودن یا نبودن و اصالت دارو در آن کنترل میشود. برخی از داروها منوط به تشکیل پرونده هستند که توسط کارشناسان آموزش دیده تائید نسخ پرونده طبق مستندات و مدارک پزشکی و گایدلاین های ابلاغی در سامانه بصورت الکترونیکی تشکیل میشوند.
جزایری افزود: تمامی گایدلاین های دارویی، راهنماهای تجویز و اندیکاسیونها از طریق این سامانه و تشکیل پرونده کنترل و اجرا میشود؛ یعنی در حال حاضر هر دارویی که برای آن دستورالعمل ، پروتکل یا راهنمای تجویز وجود دارد از طریق تشکیل پرونده مدیریت میشود.
رئیس گروه دارو دفترخدمات تخصصی سازمان بیمه گفت: راهنمای تجویز 12 داروی شیمی درمانی، سطح بندی آنتی بیوتیکهای سرپایی، شناسایی همپوشانی بیمهای، جلوگیری از دوباره فروشی داروها و ارائه داروهای تاریخ مصرف گذشته و ارائه خدمات دیالیز صفاقی از مهمترین مواردی که در سال 97 در سامانه تایید دارو مدیریت شده است.
انتهای پیام/