روند دریافت تسهیلات مسکن در سال‌های ثبات قیمت‌ها

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، متقاضیان واقعی خرید مسکن زمانی که هنوز قیمت مسکن روند صعودی به خود نگرفته بود با دریافت تسهیلات خرید مسکن از محل صندوق پس انداز یکم می توانستند حدود 30 تا 40 درصد یک واحد مسکونی را تسهیلات دریافت کنند به همین دلیل بود که در همان سال های نخست تشکیل صندوق از صندوق پس انداز مسکن یکم استقبال شد و از سال 94 تا ابتدای 97 روند پرداخت تسهیلات مسکن و ساختمان حرکت صعودی داشت.

بررسی سال مالی منتهی به پایان اسفند ۹۷ بیانگر آن است که در سال گذشته ۲۳ هزار و ۸۳ میلیارد تومان تسهیلات به قسمت­های مختلف بخش مسکن و ساختمان در قالب تسهیلاتی همچون تسهیلات ساخت، خرید و تعمیرات منزل پرداخت شد.

این میزان تسهیلات پرداختی نسبت به مبلغی که در سال ۹۶ پرداخت شده از رشد ۱۰.۵ درصدی برخوردار شده است.

همچنین تسهیلات پرداخت شده به بخش مسکن و ساختمان در سال ۹۶ نیز رشد داشته است. در سال ۹۶ رقمی معادل ۲۰ هزار و ۸۸۹ میلیارد تومان انواع تسهیلات به متقاضیان در بخش مسکن و ساختمان پرداخت شد که نسبت به سال ۹۵ رشد ۴ درصدی داشته است.

در سال ۹۵ نیز روند پرداخت تسهیلات در بانک مسکن افزایش ۱۲ درصدی را به ثبات رساند.

نگاه جزیی به پرداخت تسهیلات طی سال ­های ۹۲ تا ۹۷ مشخص می­ کند که در سال گذشته بیشترین حجم پرداخت تسهیلات صورت گرفته است. به بیان دیگر اگر چه رونق معاملات خرید مسکن و ساخت و سازهای مسکونی در سال ۹۲ به لحاظ حجم و تعداد خیلی بیشتر از سال ۹۷ بوده اما میزان پرداخت تسهیلات در سال ۹۷ حدود ۴۰ درصد بیشتر از سال ۹۲ بوده است. در سال ۹۲ بانک مسکن ۱۶ هزار و ۴۲۵ میلیارد تومان تسهیلات در بخش مسکن و ساختمان به متقاضیان پرداخت کرد.

بخشی از رشد در حجم پرداخت تسهیلات مسکن طی سال­ های اخیر به افزایش سقف مبالغ تسهیلات خرید و ساخت مسکن در مقایسه با سقف ­های سال ۹۲ مربوط است اما بخشی دیگر ناشی از برقراری ارتباط حجم بیشتری از خریداران و سازنده‌های مسکن با تسهیلات بانک مسکن به دلیل متنوع تر شدن این تسهیلات بوده است.

راه ­اندازی و شکل­ گیری صندوق پس ­انداز مسکن یکم در سال ۹۴ و استقبال متقاضیان خرید مسکن واجد شرایط از ورود به این صندوق طی سال­ های بعد از آن باعث شد دایره استفاده ­کنندگان از تسهیلات در فاصله سال ­های ۹۴ تا ۹۷ نسبت به سال­ های قبل از آن افزایش پیدا کند و در کنار آن، میزان پرداخت تسهیلات نیز بیشتر شود. همچنین تغییراتی که در شکل پرداخت تسهیلات اوراق مسکن طی سال ­های اخیر ایجاد شد نیز در استقبال بیشتر متقاضیان تسهیلات مسکن موثر بود.

براساس این گزارش در سال گذشته ۲۹ هزار و ۳۴۶ فقره تسهیلات ساخت مسکن، ۲۲۸ هزار و ۹۴۹ فقره تسهیلات خرید مسکن و ۱۶۳ هزار و ۶۳ فقره تسهیلات جعاله به متقاضیان در سراسر کشور پرداخت شد. از بین انواع تسهیلاتی که در سال گذشته به خریداران مسکن پرداخت شد، سهم تسهیلات صندوق پس ­انداز مسکن یکم به لحاظ تعداد، ۵۵ هزار و ۲۹۹ فقره بوده است. سال گذشته ۴ هزار و ۴۴۳ میلیارد و ۷۸۹ میلیون تومان تسهیلات خرید مسکن به سپرده­ گذاران صندوق پس ­انداز مسکن یکم پرداخت شد. سال گذشته ۱۰۲ هزار نفر در سراسر کشور نیز با استفاده از تسهیلات اوراق مسکن، ‌ صاحب­خانه شدند.

بنابراین گزارش، پس از اوج گرفتن قیمت مسکن در سال گذشته اکثر متقاضیان و سپرده گذاران صندوق پس انداز مسکن از دریافت تسهیلات خودداری کرده و یا انصراف  دادند چرا که معتقد بودند تسهیلات 80 میلیون تومانی با توجه یه متوسط قیمت مسکن در شهر تهران می تواند تا 10 درصد یک واحد مسکونی در مناطق متوسط شهر را پوشش دهد.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اقتصادی