امیر موسوی کارشناس مسائل منطقه در گفتوگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: سید عبدالملک الحوثی به مناسبت سالگرد پیروزی انقلابشان و سرنگونی علی عبدالله صالح، اعلام کرد که حملات هوایی و موشکی به عربستان سعودی را متوقف میکنیم مشروط به اینکه ریاض هم حملات هوایی و محاصره صنعا را پایان دهد در غیر این صورت مسئولیت همه چیز با خودشان است.
او افزود: سازمان ملل متحد از پیشنهاد انصارالله استقبال کرد، ولی عربستان تا دیروز به حملات خود ادامه داد. باید دید که در چند روز آینده چه پیش میآید، در حقیقت صبر و تحمل یمنیها زیاد است و اجازه میدهند که عربستان تصمیم بگیرند.
موسوی تصریح کرد: عربستان سعودی در دو روز گذشته حدود ۵۰ حمله هوایی در یمن انجام داده است، بعد از پیشنهاد انصارالله مبتنی بر پایان محاصره یمن، ریاض به حملات خود ادامه داد، این موضوع منوط به برخورد عربستان است، اگر به حملات هوایی خود پایان دهند، موشک باران یمنیها به عربستان متوقف خواهد شد، ولی تا الان نشانهای دیده نمیشود.
کارشناس مسائل منطقه خاطرنشان کرد: مسقط و کویت در حال تلاش هستند تا منطقه را آرام کنند. در حقیقت در حال حاضر همه منتظر تصمیم عربستان هستند، به نظر من یمنیها حملات بیشتری تدارک دیده اند و به همین دلیل بحث پایان حملات عربستان را مطرح کرده اند.
یمن به دنبال ضربات سنگین تر به عربستان
او افزود: یمنیها میخواهند ضربات سنگین تری به عربستان وارد کنند، چراکه دیگر هدفی در صنعا نمانده که ریاض آن را نزده باشد و بیشتر مناطقی که سعودیها مورد هدف قرار میدهند مناطق مسکونی و غیر نظامی است.
موسوی با بیان اینکه تلاشهای سازمان ملل در رابطه با پایان جنگ در یمن ادامه دارد، توضیح داد: در واقع نشست مجمع عمومی سازمان ملل در شرایط کنونی اهمیت دارد، چراکه همه در تلاش هستند که آرامشی در منطقه ایجاد شود، همچنین سعودیها هم متوجه شدند که آمریکاییها دیگر مانند گذشته نیستند.
کارشناس مسائل منطقه اضافه کرد: عربستان به این موضوع پی برده است که نمیشود به قولهای ایالات متحده آمریکا اعتماد کرد، چراکه برخورد آنها در رابطه با حملات اخیر انصارالله به آرامکو حمایت توخالی بوده که به منظور فروش بیشتر سلاح با قیمت هنگفت انجام شده است.
ناتوانی عربستان در ردیابی موشک های یمنی خبر از ضعف بزرگ و اشکالات امنیتی آنها دارد/حرف و عمل آمریکا یکی نیست
او افزود: سلاح آمریکا تاکنون به کار عربستان نیامده و تمام سیستم ضد هوایی، رادارها و پاتریوتهای خریداری شده ریاض از واشنگتن به درد نخور است، همچنین کارشناسان سعودی هم در رسانهها اعلام کرده اند که باید در خرید سلاح از آمریکا تجدید نظر کرد چراکه شرایط به نفع ما نیست.
موسوی اظهار کرد: برخی کارشناسان سعودی به این نتیجه رسیده اند که حرف و عمل آمریکاییها یکی نیست چراکه ترامپ از یک طرف ایران را تهدید و از طرف دیگر به ریاض با قیمت هنگفت سلاح میفروشد و در عین حال به دنبال مذاکره با آقای روحانی است.
کارشناس مسائل منطقه با اشاره به حملات اخیر انصارالله به آرامکو، گفت: این حرکت یمنیها هیبت و شخصیت آمریکا و عربستان شکسته و زیر سوال رفته است، چراکه آنها بسیار ادعا میکردند که امکانات و توانمندیهای بسیاری دارند. ریاض در ۴ سال و نیم گذشته هر سلاحی که میتوانستن از واشنگتن، اروپا و حتی گاهی از روسیه خریداری کرده است.
او افزود: عربستان ۱۰۰ها میلیارد دلار برای سلاح خود هزینه کرده و یک حرکت انصارالله و ارتش یمن ان ها را به شدت گیج کرده است، سعودی ها تا الان هم نفهمیده اند که چه اتفاقی افتادو تنها به ایران تهمت میزنند.
بیشتر بخوانید:آغازگر جنگ در منطقه، پایانبخش آن نخواهد بود
موسوی تاکید کرد: عربستان از ابتدای جنگ یمن به ایران تهمت هم دستی میزد چراکه نمیتوانند بپذیرند، یمنیهای محاصره شده و به قول خودشان پا برهنه و غار نشین توانسته اند ضربه بزرگی به قلب صنعت عربستان وارد کنند که نه تنها ریاض بلکه کل جهان را لرزاند، در حقیقت پذیرفتن این واقعیت تلخ برای سعودیها سنگین است.
کارشناس مسائل منطقه افزود: عربستان نمیخواهد بپذیرد که یمن توانایی مقابله به مثل را دارد بنابراین سعی میکندایران را طرف مقابل خود بداند. سعودی ها همچنان موفق به ردیابی موشکهایی که ارامکو را هدف گرفته ، نشده است در حالی که تعداد زیادی رادار، آواکس و ماهواره در اختیار دارند.
او تصریح کرد: ایران با شرایط تحریم کنونی توانسته است مهمترین و قویترین هواپیما بدون سرنشین آمریکا را ردیابی و سرنگون کند، ولی عربستان با توانمندیهای بی شمار و حضور واشنگتن، لندن و پارس با تجهیزات نا محدود نتوانست موشک های یمنی را رد یابی کند که نشان از ضعف بزرگ و اشکالات امنیتی آنها است.
موسوی گفت: توانمندیهای عربستان به خوبی مدیریت نمیشود، متاسفانه آنها هر روز ضربه میبینند، ولی عبرت نمیگیرند تنها راه مقابل ریاض این است که از پیشنهاد یمنیها و ایران که آقای روحانی در سازمان ملل متحد مطرح میکند، استقبال کنند تا کل منطقه آرام شود و درگیری ها، جنگ در یمن و دشمنی بیهوده با جمهوری اسلامی ایران پایان دهند.
آمریکا، عربستان را به درگیری با ایران تشویق میکند
کارشناس مسائل منطقه خاطر نشان کرد: در این ۴۰ سال تجربه ثابت کرده که عربستان هر کاری توانسته است علیه ایران انجام داد و در جنگ تحمیلی، پشتیبانی از گروههای تروریستی، انفجار ها، ترورها و حتی درتحریمهای اقتصادی نقش اساسی داشت، همچنین در رابطه با اجرای توافق هستهای کارشکنی کرد، ۱۰۰ها میلیارد دلار هزینه در سوریه، یمن، عراق، عراق و بحرین انجام داده، ولی جایی موفق نبوده است.
او با بیان اینکه در عربستان یک عاقلی وجود ندارد که اشتباهتشان را بازنگری کند، گفت: آمریکاییها، عربستان را به سمت درگیری با ایران تشویق میکنند، همان کاری که با صدام کرده اند که در حال حاضر سعودیها در فضای مجازی اعلام نجات کرده و به مسئولین خود هشدار داده اند که مواظب باشید به سرنوشت صدام گرفتار نشوید.
کارشناس مسائل منطقه گفت: به نظر من در حال حاضر تلاش دیپلماسی بسیار اهمیت دارد، ما باید تلاش سیاسی خود را چند برابر کنیم تا به عربستان بفهمانیم که منفعتشان به همزیستی و گفتگو با همسایه بزرگ و متمدنشان یعنی جمهوری اسلامی ایران است و اگر خواهان آرامش هستند باید در صلح و هم زیستی با همسایگان باشند نه به اجرای طرحهای آمریکایی.
گفتنی است؛ سران عربستان زمانی که برای حمله به یمن ائتلاف تشکیل میدادند هرگز تصور نمیکردند این چنین سرافکنده شوند. پنج سال پیش «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان با کوچک شمردن توان نظامی یمن ادعا کرد ظرف چند هفته این کشور را به زانو در میآورد، اما حالا این ریاض است که در باتلاقی که خودش ساخته گرفتار شده است.
نیروهای یمنی هفته گذشته با استفاده از تجهیزاتی ساده چنان به تاسیسات نفتی عربستان حمله کرده اند که موج اثرات آن در جهان احساس شد. حملهای که با ۱۰ پهپاد ساده، اما با دقت و ذکاوت انجام شد ۲۲ نقطه از دو پالایشگاه عربستان را هدف گرفت، تولید نفت عربستان را فلج کرد و بورس جهانی را تحت تاثیر قرار داد.
انتهای پیام/