ما آدمیم، کمپینی که نیاز فطری انسان‌ها به عشق را فریاد می‌زند

گروه زنان و جوانان خبرگزاری فارس، طرح افزایش سن ازدواج موسم به «کودک همسری» حدود سه سال است در فضای رسانه‌ای مطرح شده است. مطرح کنندگان آن در ابتدا خواهان افزایش حداقل سن قانونی ازدواج برای دختران ۱۶ سال و برای پسران ۱۸ سال شدند، و حالا در پی ممنوعیت ازدواج زیر 13 سال هستند در حالیکه برای  ازدواج‌های زیر 13 سال در قانون با محدودیت مواجه هستند.

 بررسی ها نشان می‌دهد نسبت طلاق به ازدواج در میان ازدواج‌های زیر این سنین 1 به 10 بوده است، همچنین رضایتمندی جنسی زوجین در این سنین ۶۶ تا ۸۹ درصد است. با وجود این اطلاعات آماری، جوسازی‌های رسانه‌ای طی این سه سال باعث شد، کسانی که در سنین پایین ازدواج کردند هم در مظان اتهام قرار بگیرند و دائماٌ از سوی جامعه سرزنش شوند. اما انتشار ویدئویی از یک زوج جوان باعث شد فضای منفی ایجاد شده کمی تلطیف شود.

کوثر کریمی و حسین جمشیدی سه سال پیش، تقریباً پیش از آنکه هیاهو‌های کودک همسری فضای رسانه‌ای کشور را فرا بگیرد، وقتی خانم کریمی ۱۴ ساله و آقای جمشیدی ۱۶ ساله بودند نامزد کردند و با وجود تمام مشکلات پیش رو  تصمیم گرفتند ازدواج کنند.

آنها روایت آشنایی و علاقه‌شان را به ازدواج با انتشار یک ویدوئو در فضای مجازی به تصویر کشیدند و این فیلم بازخوردهای بسیاری به همراه داشت، کوثر و حسین به محدودیت ازدواج برای زیر سنین 18 سال اعتراض کردند و یک صدا گفتند ما آدمیم و ازدواج حق طبیعی ماست و نباید قانونی تصویب شود که این حق طبیعی را از ما سلب کند.

ویدیوی منتشر شد‌ه‌ این زوج در فضایی که با برچسب کودک‌همسری آلوده شده بود این جسارت را به بقیه زوجین جوانی که زیر سن ۱۸ سال تصمیم به ازدواج گرفته بودند، داد که آنها هم دست به کار شوند و از این فضاهای مجازی مثل اینستاگرام یا توئیتر استفاده کند و با کمک آن گوشه‌ای از شیرینی‌های وصال به هنگام شان را به رخ دیگران بکشند.

*15 سالگی ازدواج کردم ولی پشیمان نیستم

خانمی با نام سارا با انتشار عکسی به همراه همسرش نوشته است دو سال و ۹ ماه پیش وقتی ۱۵ سالم بود به شکل سنتی با همسرم آشنا شدم و تصمیم به ازدواج گرفتیم، خیلی‌ها می‌گفتند سنت کم است و بچه‌ای اما خودم این حس را نداشتم و الان هم از ازدواجم پشیمان نیستم با تمام سختی‌ها و مشکلات از زندگی ام راضیم.

فهیمه سادات در شانزده سالگی با پسر عمه‌اش سیدمهدی ازدواج کرده و پس از گذشت ۹ سال زندگی مشترک  از پیوندش راضی است و معتقد است در ۱۶ سالگی ناپخته نبوده و با منطق همسرش را انتخاب کرده است.

سمیه هم نوشته است من در سن 17 سالگی با همسرم که  18 ساله بود، ازدواج کردم و  از اینکه احساسات بکر و دست‌نخورده‌مان را تقدیم یگانه عشق زندگیمان کرده‌ایم، خوشحالیم.


در این میان باب درد و دل جوانانی که دیر ازدواج کرده اند هم باز شد زوجی که در دهه ۲۰ ازدواج کرده‌اند افسوس می‌خورند که چرا زودتر به هم نرسیدند.

حتی جوان مجردی به نام یحیی نوشته است، آدم‌ها تا جوان هستند باید عاشق شوند و با هم زندگی کنند چون عشق جوانی را می‌خواهد.

کاربری به نام امیر سجاد هم که مجرد است یک سلفی در کوه انداخته نوشته آخر من باید تنها برم کوه؟!
دیدم در یک  سریال دارن به جوانی که ازدواج می کند فحش می دهند شما کودکی و نباید ازدواج کنی این مسخره بازیا چیه ازدواج امر فطری و آدم سالم ازدواج میکنه، هر زمانی که متوجه نیاز فکری و روحی و جسمی شد هر وقت که فهمید توانش را داره یکی ممکن تا ۱۴ سالگی به این بلوغ برسه یکی تا ۳۰ سالگیم نرسه.

*هشتگی که یک نیاز فطری را فریاد می‌زند

حالا هشتگ #ما آدمیم حسابی در فضای مجازی جان گرفته و 7 هزار نفر دنبال کننده در اینستاگرام دارد و در توئیتر هم جز هشتگ‌های داغ است، شعار آنها این است که هر کسی که به حداقل‌های بلوغ برسد می‌تواند ازدواج کند. این حق را هیچکس نمی‌تواند از ما بگیرد چون ما آدمیم.

آمارها هم نشان می‌دهد که پایدار‌ترین و با کیفیت‌ترین ازدواج‌ها در سنین زیر ۱۸ سال اتفاق می‌افتد و سالانه ۴۰ هزار ازدواج در این سنین صورت می‌پذیرد که نسبت طلاق به ازدواج در میان این رده سنی یک به چهل است.

البته ازدواج‌های غیرعاقلانه و اجباری زیر بیست سال را می‌توان به نوعی یک آسیب اجتماعی دانست و  برای رفع این آسیب اجتماعی پیش از آنکه نیاز به قانون و زورباشد باید با فرهنگ‌سازی به صحنه آمد.

حل این مسأله اجتماعی بدون اصلاح زیر ساخت‌ها و بستر‌های اجتماعی ممکن نیست و نمی‌توان توقع داشت با یک قانون مسأله حل نمی‌شود.

حاصل تصویب یک قانون درباره افزایش سن ازدواج شاید به کم کردن درصدی از این ازدواج‌ها باشد، اما تبعات بسیاری، چون زیرزمینی شدن ازدواج‌ها به دنبال خواهد داشت که به مراتب آسیب‌های اجتماعی را فزونی می‌بخشد.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی