به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری فارس، پیروز حناچی شهردار تهران پیش از ظهر امروز و در حاشیه نشست روز جهانی بدون خودرو که به همت اداره کل محیط زیست شهرداری تهران برگزار شد در جمع خبرنگاران، گفت: امروز تفاهمنامهای میان تهران و سازمان ملل متحد به امضا نرسید بلکه شرایط و ضوابط پیوستن به پویش روز جهانی بدون خودرو مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.
وی افزود: به هر تقدیر بیش از 2 هزار شهر از 80 کشور جهان به این پویش پیوستهاند و به صورت خودخواسته تلاش کردند تا از استفاده خودروی شخصی بکاهند.
حناچی افزود: ما هم در تهران از آنجایی که مشکلات مربوط به شهرمان با سایر کلانشهرها در حوزههایی مثل ترافیک و آلودگی هوا شباهت دارد چارهای به جز استفاده از همان راهحلها نداریم.
شهردار تهران در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه از چه زمانی مردم طعم خوش عدم استفاده از خودروی شخصی را خواهند چشید، گفت: من ترجیح میدهم به این سؤال با یک شعر و ضربالمثل پاسخ بدهم که میگویند « کس نخارد پشت من جز ناخن انگشت من».
وی ادامه داد: به هر تقدیر هر روزی که من و شما به عنوان شهروند تهران تصمیم بگیریم که آن روز از خودروی شخصی خودمان استفاده نکنیم آن روز طعم لذتبخش روز بدون خودرو را چشیدهایم.
حناچی در واکنش به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه به هر تقدیر کنار گذاشتن استفاده از خودروی شخصی نیازمند یکسری زیرساخت و یکسری نیازمندیها است، گفت: بله من هم قبول دارم که تا یکسری از زیرساختها فراهم نباشد نمیتوان استفاده از خودروی شخصی را کنار گذاشت اما این بحث بیشتر شبیه همان بحث مرغ و تخممرغ است که هنوز هم نمیدانند کدام اول بوده است.
شهردار تهران گفت: به هر تقدیر ما باید استفاده از خودروی شخصی را کنار بگذاریم و سپس همزمان با آن از مدیریت شهری توقع داشته باشیم که زیرساختهای لازم آن را فراهم کند و این دو موضوع همزمان با یکدیگر جلو برود.
وی گفت: باید دو نکته را یادآوری کنم که اولاً همه مردم برای تردد در مسیرهای طولانی فقط از خودرو استفاده نمیکنند و برخی از ما حتی برای مسیرهای کوتاه هم از خودرو استفاده میکنیم و دوم اینکه 80 درصد آلودگی تهران به واسطه استفاده از سوختهای فسیلی است که نیمی از آن یعنی 40 درصد از آلودگی شهر تهران به خاطر آلودگی ناشی از خودروهای شخصی است.
انتهای پیام/