به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، خداداد غریبپور در همایش توسعه فعالیتهای اکتشافی ایران با بیان اینکه در سالهای 93 تا 97 حدود 600 میلیارد تومان در زمینه اکتشاف ذخایر معدنی هزینه کردهایم، اظهار داشت: در این مدت 79 گواهی کشف و 145 پروانه اکتشافی صادر شده و صدور 234 پروانه اکتشاف نیز در حال انجام است.
وی با بیان اینکه به 383 منطقه امیدبخش معدنی نیز دست یافتهایم، افزود: سازمان توسعه معادن برای توسعه و توانمندسازی بخش اکتشاف اقدامات مهمی انجام داده که تأسیس کنسرسیومی برای اجرای پروژههای بزرگ ملی و انعقاد تفاهمنامه با سازمانهای مختلف از جمله این اقدامات است.
غریبپور تصریح کرد: ایجاد صندوق سرمایهگذاری جسورانه و معرفی 14 محدوده جدید اکتشافی به بورس نیز از دیگر اقدامات مهم توسعه معادن برای توانمندسازی بخش اکتشاف بوده است.
وی در ادامه با بیان اینکه ارزشگذاری معادن با هدف جذب تسهیلات بانکی از معدن سنگ آهن گل گهر آغاز شده است، گفت: پروانه بهره برداری معدن گل گهر در یک فرایند کارشناسی و دقیق و بر اساس ذخایر 1.1 میلیارد دلار ارزش گذاری شده تا به عنوان وثیقه معتبر نزد بانک ارایه شود.
رییس سازمان توسعه معادن با اشاره به انجام اکتشافات جدید ذخایر معدنی در کشور، اظهار داشت: بررسی ها نشان داده تا 20 سال آینده ذخایر فعلی معادن سنگ آهن، روی و مس به اتمام خواهد رسید، به همین دلیل ایمیدرو با هماهنگی با وزارت صنعت برنامه های اکتشافی را در اولویت قرار داده است.
وی افزود: کنسرسیومی متشکل از شرکت های خصوصی، بخشی از کار اکتشاف 300 هزار کیلومتر مربع برنامه جدید را برعهده گرفته است.
وی ادامه داد: 13 پهنه از 34 پهنه جدید اکتشافی توسط این کنسرسیوم انجام خواهد شد.
به گفته غریب پور، شرکت ملی صنایع مس هم برنامهای جداگانه برای کشف ذخایر جدید در دست اجرا دارد که به این ترتیب شاهد جهش در برنامههای اکتشافی هستیم.
انتهای پیام/