به گزارش مشرق، ابوذر گوهری در کانال تلگرامی خود نوشت:
آنچه در حاشیه احساس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل در مورد ایران در حال انجام است به شکل خلاصه عبارت است از همسویی سه قدرت اروپایی فرانسه، آلمان و انگلستان جهت وادارسازی ایران به مذاکره جدید شامل مباحث برجامی، منطقهای و نظامی ایران. به عبارت روشنتر همان سیاست آمریکا از جانب این سه کشور در حال تعقیب است. بیانیه این کشورها در انتساب حمله آرامکو به ایران بخشی از سیاست فشار آنها به تهران جهت اعتباربخشی به دوگانه مذاکره- جنگ است. هرچند اختلافات تاکتیکی میان اروپا و آمریکا مشهود است اما درنهایت نه اروپا توان اجرای تعهدی بدون مجوز آمریکا را دارد و نه اراده این کار را.
بیشتر بخوانید:
روحانی: اعتماد چیزی است که آقای ترامپ بر هم زد
اصرار ماکرون و جانسون برای دیدار روحانی با ترامپ
بدترین سناریو برای ایران آنست که آنچه آمریکا در ظاهر خواهان آنست به آنها داده شود: یعنی حضور و مذاکره مستقیم یا غیرمستقیم در هر قالبی ازجمله مذاکرات هستهای پنج بعلاوه یک.
سیاست آمریکا در قبال ایران همانی بود که ترامپ در مجمع عمومی بهصراحت اعلام کرد: «تحریمهای ایران لغو نمیشود بلکه بیشتر هم خواهد شد». نباید این اشتباه راهبردی را تکرار و تصور کرد که هدف آمریکا از مذاکره با ایران کاهش تحریمهاست. خصوصاً آنکه این کشور میداند اهرم فشار نظامی آن رنگباخته و تنها ابزار برای آنها تداوم فشار حداکثری است. لذا آمریکا ورای لفاظی ظاهری هیچ علاقهای به مذاکره محتوایی نداشته و قرار نیست وارد هیچ مصالحه میانمدت و درازمدتی با ایران شود مگر آنکه تمامی بهاصطلاح تهدیدات هستهای، منطقهای و دفاعی ایران را طی توافق درازمدت، پایدار برگشتناپذیر خنثی نماید. نگاه خوشبینانه به آنچه در نیویورک میگذرد شاید خوشایند باشد، اما دوام نخواهد داشت.