مخالفانی که در دقیقه نود موافق تشکیل وزارت بازرگانی شدند/اداره کشور با آزمون و خطا

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه 3 مهر) با طرح تشکیل وزارت تجارت و خدمات بازرگانی موافقت کردند.

برخی از نمایندگان که در این جلسه به عنوان موافق کلیات تشکیل وزارت بازرگانی صحبت کردند پیش از این مخالف بودند و ماهها در رسانه‌ها از عواقب زیانبار تشکیل وزارت بازرگانی بر بخش تولید و امنیت غذایی کشور سخن گفته‌ بودند، نظر آنها به یکباره در جلسه علنی امروز مجلس 180 درجه تغییر یافت و همین تغییر نظرهای ناگهانی و سستی رای آنها سبب شد علیرغم هشدار کارشناسان امروز این طرح در مجلس به تصویب برسد. این نمایندگان امروز ثابت کردند که رای و نظر آنها چنان دوامی ندارد که بتوان به آن اعتماد کرد، اینگونه نمایندگان نظرشان به مویی بند است که هر زمان می‌تواند تغییر یابد.

احمدعلی کیخا رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس یکی از این نمایندگان است که در ماه‌های گذشته تقریبا با رسانه‌ها درباره عوارض و تبعات ناشی از تشکیل وزارت بازرگانی سخن گفته بود، وی معتقد بود که قانون انتزاع یا همان تمرکز وظایف بازرگانی کشاورزی در وزارت جهاد توانسته است کشاورزی کشور را متحول کند و بارها نسبت به عواقب تشکیل وزارتخانه جدید هشدار داده بود. کیخا همچنین بارها خواستار اجرای درست قانون انتزاع توسط وزارت جهاد کشاورزی بود و با تشکیل وزارتخانه جدید مخالفت می‌کرد.

 نمایندگان امروز با تشکیل وزارت بازرگانی ثابت کردند به قانونی که خودشان تصویب کرده‌اند نیز پایبند نیستند، نمایندگان امروز در حقیقت با قانون تمرکز وظایف بازرگانی کشاورزی در وزارت جهاد که در جلسه علنی مورخ 24 بهمن ماه 91 مجلس  تصویب شد، مخالفت کردند و به مصوبات خود پشت پا زدند.

مردم انتظار دارند مصوبات نمایندگانشان در مجلس مبنای کارشناسی داشته باشد و نظر متخصصان در آن بکار گرفته شود و نمی‌خواهند آزمون و خطا در عملکرد مجلس ببینند، یعنی آنها یک قانونی را وضع کنند و پس از چند سال دوباره برگردند به سرجای اول خود. مگر می‌توان با آزمون و خطا کشور را اداره کرد؟

فرایند تغییر و تحولات امروزه آنقدر سریع است که بر اساس مطالعه دانشمندان اگر فرصتی را 14 دقیقه از دست بدهیم دیگر به آن دسترسی نخواهیم داشت فرصت‌سوزی‌های چندین ساله که جای خود دارد و امروز کارشناسان متفق‌القولند تشکیل وزارت بازرگانی فرصت سوزی است و بازرگانی بخش تولید بایددر وزارتخانه متبوعش پیگیری شود همانطور که 47 کشور جهان چنین روشی را پیاده کرده‌اند.

تشکیل وزارت بازرگانی و گرفتن اختیارات بخش بازرگانی از وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و صمت خسارت‌های عمده‌ای را به تولید و امنیت غذایی کشور وارد می‌کند که در هشدارهای کارشناسان ونیز صحبت‌های نمایندگان مخالف امروز در صحن علنی مجلس مطرح شد. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در مخالفت با تشکیل وزارت بازرگانی گفت: دولت با تشکیل این وزارتخانه به دنبال تامین هزینه‌های انتخاباتی‌ دولت با تشکیل وزارت بازرگانی به دنبال تامین هزینه‌های انتخاباتی‌ اش  از طریق مافیای واردات است.

نماینده تفرش در مجلس در مخالفت با تشکیل وزارت بازرگانی گفت: در 47 کشور دنیا تمام سیاسیت‌گذاری‌های حوزه تجارت و صنعت در یک وزارتخانه است. در حالی که دولت با تشکیل وزارت بازرگانی به دنبال دو بخشی کردن این تصمیم‌گیری است.

علی ابراهیمی سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی هم بابیان اینکه نظر رسمی کمیسیون کشاورزی مجلس مخالفت با طرح تشکیل وزارت بازرگانی است، گفت: صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی نیازمند سیاست‌گذاری در یک مجموعه واحد است، در حالی که با تشکیل وزارت بازرگانی این سیاست‌گذاری‌ها در دو وزارتخانه انجام خواهد شد.

بررسی 70 سال گذشته مدیریت تجارت و بازرگانی کشور نشان می‌دهد که تقریبا میانگین طی 7 سال تغییری در ساختار و تشکیلات اداری بخش بازرگانی و تولید کشور رخ داده است بنابراین آیا روش آزمون و خطا در مدیریت کشور به پایان خواهد رسید و آیا این تصمیم جدید مجلسی‌ها برای بخش بازرگانی دوام خواهد داشت؟

انتهای پیام/

برچسب ها:

اقتصادی