به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از شینهوا، دانشمندان چینی تاریخ تکاملی درختان گینکو را آشکار کرده و باعث تسهیل در حفظ و پرورش گیاه میشوند.
کُهَندار یا گینکو یک گونه از سرده کهندار Ginkgo و تیره کهنداریان Ginkgoaceae است؛ درختی بزرگ و خزانپذیر که برگهای بادبزنی شکل دارد. این درخت دوپایه و بومی چین است و نوعی فسیل زنده بهشمار میآید.
باوجود تغییرات جهانی آب و هوا و فعالیتهای انسانی، گینکو تا به امروز زنده مانده و در سراسر جهان به طور گسترده پرورش یافته است.
فسیلهای زندگی فرصتهای عالی برای مطالعه سوالات تکاملی مربوط به انقراض، رقابت و سازگاری فراهم میکند؛ گینکو یکی از قدیمیترین گیاهان زنده و نمونهای جالب از چگونگی نجات مردم گونهای از انقراض و کمک به زنده شدن آن است.
دانشمندان مؤسسه گیاهشناسی تحت آکادمی علوم چین ، دانشگاه ژجیانگ و مؤسسه ژنتیک BGI شنژن ۵۴۵ ژنوم درخت گینکو را که از ۵۱ نمونه درخت در سراسر جهان نمونه برداری شده بودند، دوباره توالی کردند.
دانشمندان عمده تغییرات آب و هوایی را ایجاد کردهاند که توزیع جغرافیایی گینکو را شکل داده اند. آنها از اسکن ژنومی برای پیدا کردن ژنها و متابولیسم مربوط به سازگاری درختان جینکو با محیطهای مختلف استفاده کردند.
این تحقیقات پایه مهمی برای مطالعات بیشتر در مورد مکانیسم بالقوه بقا و انعطاف پذیری گینکو را تشکیل میدهد.
این تحقیقات همچنین نشان میدهد که برخی از نمونههای درختان گینکو از فعالیتهای بشر مختل شده و نیاز به حمایت بیشتری دارند.
این تحقیق روز جمعه بصورت آنلاین در ژورنال Nature Communications منتشر شد.
انتهای پیام/