دلایل افزایش فرسودگی شغلی نیروهای اورژانس پیش بیمارستانی

علی عباسی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سلامت خبرگزاری فارس با بیان اینکه افزایش آمار سکته‌های قلبی و فوت حین انجام کار را میتوان از جمله نشانه‌های آن دانست در ادامه اظهار کرد: هر چند که این آمار نسبت به کل جمعیت کارمندان شاغل در فوریت‌های پزشکی اندک به نظر می‌رسد اما با مقایسه نسبت به سال‌های گذشته می‌توان دریافت که افزایش بیش از حد استرس‌های شغلی موجب تشدید این روند شده است.

وی ادامه داد: غیر استاندارد بودن تعداد مأموریت‌ها، عدم اجازه استراحت در طول ساعت اداری، فشارهای روانی ناشی از نحوه نظارت بر عملکرد کارکنان، افزایش آمار مأموریت‌های غیر اورژانسی و بسیاری از موارد دیگر بر سرعت فرسودگی روحی و جسمی تکنسینهای اورژانس افزوده است.

این کارشناس فوریت‌های پزشکی افزود: در این میان مسؤولان اورژانس تمام تلاش خود را کرده‌اند که از سویی با ورود تجهیزات پیشرفته کیفیت خدمت رسانی به بیماران و مصدومان حوادث را افزایش داده و از سوی دیگر بر امکانات رفاهی پایگاه‌ها برای کاهش دغدغه کارمندان بیفزایند اما خلأهایی در این مسیر نمود پیدا می‌کند که شاید فرصت بررسی آن را نداشته‌اند.

عباسی خاطرنشان کرد: نظارت بر عملکرد کارکنان باید به نحوی باشد که نه تنها استرس‌های آنها را افزایش ندهد بلکه باعث افزایش کارایی و وفاداری برای حرفه خود شود.

وی افزود: به نظر می‌رسد باید در این حوزه تجدید نظرهایی صورت گیرد تا نظارت تبدیل به ابزاری برای عیب یابی مسیر پیموده شده و اعلام آن معایب به کارمندان و درخواست از آنها برای ارائه پیشنهاد برای بهبود کیفیت کار باشد.نظارت یک سویه و تهاجمی و عدم مشارکت جهادی کارکنان در این روند موجب دلسردی روزافزون و کاهش کارآیی سیستم خواهد شد.

عضو هیأت مدیره نظام پرستاری تهران یادآور شد: در این میان شاید از نظر کمی بر تعداد خدمات ارائه شده افزوده شده باشد اما بررسی دقیق نشان خواهد داد کیفیت خدمات ارائه شده کاهش می‌یابد.

انتهای پیام/
 

برچسب ها:

اجتماعی