به گزارش گروه شهری خبرگزاری فارس، پیروز حناچی شهردار تهران در حاشیه اولین گردهمایی مشترک فرماندهان و پیشکسوتان مهندسی رزمی دوران دفاع مقدس که در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار شد، درباره این مراسم به خبرنگاران گفت: امشب به مناسبت هفته دفاع مقدس، فرماندهان مهندسی رزمی به دعوت شهرداری تهران دور هم جمع شدهاند.
وی ضمن اشاره به اینکه متخصصین و مهندسین دفاع مقدس از چهرههای مغفول آن دوران هستند، گفت: افرادی که از روزهای اول جنگ و حصر اهواز، تا آخرین روزها که همچنان احداث بیمارستانهای صحرایی ادامه داشت، در جنگ حضور داشتند؛ کارهای بزرگی همچون ساخت پل ١۴کیلومتری روی هورالعظیم و پل بعثت برای عملیات والفجر٨ از جمله افتخارات این عزیزان است.
حناچی افزود: این بزرگان خاطرات به یادماندنی زیادی دارند و این قبیل مراسم میتواند خاطرات و تجارب ایشان را به آیندگان منتقل کند. در این مراسم از برخی عزیزان از جمله آقای فروزنده فرمانده وقت قرارگاه مهندسی تقدیر میشود، هر چند خودشان از این موضوع مطلع نیستند. این کار وظیفهایست که باید انجام شود چرا که این عزیزان مایه عزت و شرف همه ما هستند.
وی در پاسخ به این پرسش که این تجارب چگونه در شهرداری مورد استفاده قرار میگیرد، گفت: جوهره و جانمایه هشت سال دفاع مقدس، اعتمادبهنفس و خودباوری رزمندگان و مهندسان جنگ بود؛ اینکه حتی در شرایط سخت هم مشکلات خود را حل کنیم. کلید و رمز رویش و استقلال یک کشور همین تفکر و نگرش است که همواره باید گرامی داشته شود و امکان انتقال آن به نسلهای آینده فراهم باشد؛ ما نیز در شهرداری تهران از این روحیه و نگرش الهام میگیریم و آن را سرلوحه خدمترسانی خود قرار میدهیم.
حناچی در ادامه به این سوال که چرا کمتر به نقش مهندسی در تاریخ دوران جنگ پرداخته شده است، پاسخ داد: آنچه که به مردم منتقل شده، رزم و عملیات رزمی بوده است؛ مهندسان ما از روزهای نخست جنگ حضور داشتند؛ از وقتی شهید چمران با بستن آب در حمیدیه جلوی عراقیها را گرفت تا زمانیکه بیمارستانهای بتنی ساختند و رکورد رسیدگی به وضعیت مجروحان را شکستند.
شهردار تهران افزود: ما در کل مناطق عملیاتی با میادین مین عظیم مواجه بودیم؛ ارتش خود بهتنهایی ٨٠٠ هزار مین و سپاه نیز همین تعداد را خنثی کرده بود؛ این همه نتیجه فعالیت مهندسی رزمی بود. عراقیها چون میدانستند باید بروند، بدون نقشه و بیحسابوکتاب مینریزی کرده بودند. این مراسم یک یادآوری بود تا بچههایی که آن فضاها و ماجراها را از سر گذرانده بودند، به انحاء و شکلهای مختلف تجربیات خود را منتقل کنند. این وظیفه بر عهده همه ماست. باید از تمام این عزیزان یاد کنیم؛ از شهید رضوی و مرحوم پورشریف که در ساخت پل بعثت و پل خیبر تاثیر بهسزایی داشتند، و از امثال ایشان.
حناچی در پاسخ به این سوال که این تجربهها درمجموع چقدر منتقل شده است، گفت: دورههای مدیریت بحران درواقع همه تحت تاثیر این تجربیات است. اینکه ما یک مرکز مخصوص تروما و مرکز درمان جراحات ناشی از ضربه و تصادف داریم، مستقیما تحت تاثیر تجربیات دوران دفاع مقدس است. این موارد دستآوردها و مواهب پنهانی است که از دفاع مقدس بهدست آوردهایم؛ برخی از این تجارب منتقل شده، برخی نیز متاسفانه نشده است. بهعنوان مثال هماکنون تجربه ساخت پل ٢کیلومتری توسط نیروی اشغالگر قدس در جنگ ۶روزه در دانشگاههای جهان تدریس میشود، اما کسی از پل ١۴کیلومتری که ما روی خیبر زدیم، یاد نمیکند؛ پلی بیبدیل و بینظیر که تمام توان مهندسی و صنایع کشور را درگیر کرد.
پیروز حناچی شهردار تهران در پایان خاطرنشان کرد: این موارد، همه و همه تجاربی است که اگر تدوین و بهدرستی روایت و تبیین شود، بسیار میتواند موثر باشد. شعار ما در مهندسی رزمی این بود که هیچ راه بنبستی نداریم؛ یا راهی پیدا میکنیم، یا راهی میسازیم.
انتهای پیام/