به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از دیلیمیل، محققان در تازهترین پژوهش خود دریافتند مصرف میوه، سبزیجات و ماهی بیش از گوشتهای فرآوری شده، نمک و نوشیدنیهای مضر ممکن است خطر ابتلا به بیماری کلیوی را تا 30 درصد کاهش دهد.
نارسایی کلیه یا نارسایی کُلیَوی در پزشکی به شرایطی که در آن کلیه نتواند بهطور بایسته عمل کند گفته میشود و به معنی کاهش شدید عملکرد کلیه است.
دانشمندان رژیم غذایی بیش از 630 هزار نفر را طی یک دهه تحت بررسی قرار دادند و درنهایت مشخص شد، حبوبات، غلات کامل و لبنیات کم چرب نیز خطر ابتلا به بیماری کلیوی را کاهش میدهند.
جایمون کلی، نویسنده این پژوهش از دانشگاه استرالیا میگوید: «این نتایج به شواهد جمع آوری شده از مزایای احتمالی پیروی از یک الگوی رژیم غذایی سالم میافزاید».
این نتایج همچنین ممکن است در ایجاد برنامههای پیشگیری بهداشت عمومی برای بیماریهای کلیوی کمک کند.
محققان توصیه میکنند، افراد مقدار زیادی میوه و سبزیجات مصرف کنند، ضمن اینکه چربی اشباع ، قند و نمک را نیز محدود کنند.
انتهای پیام/