عبدی: ضعف برجام این بود که فقط هسته‌ای را پوشش می‌داد!/ مرعشی: ایرانی‌ها بی‌فرهنگ هستند، برای همین فساد می‌کنند!

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

عبدی:ضعف برجام این بود که فقط هسته ای را پوشش می داد!

«عباس عبدی» در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت:«یکی از نقاط ضعف برجام که خود را نشان داد این بود که فقط مساله هسته‌ای را محور خود می‌دانست و سایر مسائل را مغفول گذاشته بود. طرفین برجام گمان می‌کردند که مراحل بعدی برجام در ترتیبات منطقه‌ای خواهد بود و مساله هسته‌ای گام اول است ولی مرحله بعدی هیچگاه در دستور کار قرار نگرفت».

عبدی در ادامه نوشت:«بدون توافقات منطقه‌ای بعید است که برجام یا قوی‌تر از آن بتواند دوام پیدا کند؛ حتی اگر ایالات متحده به آن بازگردد».

اصلاح طلبان دقیقا اظهارات ترامپ را تکرار می کنند. همان شخصی که او را دیوانه و مزاحم می نامیدند. ترامپ بارها گفته است که ضعف برجام این است که ناقص است و مسائل دیگر از جمله توان موشکی و قدرت منطقه ای ایران را پوشش نمی دهد.

حال سوال این است که اگر درباره توان موشکی و قدرت منطقه ای ایران مذاکره شود، تحریم ها لغو می شود؟ پاسخ منفی است. هدف اصلی غرب خالی کردن دست ایران از فاکتورهای قدرت ساز با وعده لغو تحریم هاست. در حقیقت لغو تحریم ها صرفا وعده ای نسیه است که از توافقی به توافقی دیگر جابجا می شود.

متاسفانه منافع ملی برای اصلاح طلبان به هیج عنوان اهمیت ندارد. کدام کشور حاضر است که در توان دفاعی و قدرت منطقه ای خود معامله کند؟! آیا غیر از این است که اگر موشکی و قدرت منطقه ای را بدهیم، به لقمه راحت الحلقومی برای آمریکا و متحدانش تبدیل خواهیم شد.

ارگان دولت:قهقهه زدن،جزیی از دیپلماسی است!

روزنامه ایران در مطلبی با عنوان «خشمگینان از خنده های روحانی» نوشت:«در فضای مجازی هم برخی ایرادگیران دائمی از دولت، به صف شدند و از خنده رئیس جمهوری فریاد وااسفا سر دادند...مگر رئیس جمهوری به نیویورک رفته تا چهره عبوس و عصبی از ایران به نمایش بگذارد؟ اتفاقاً همین آرامش درونی و شوخی‌های رئیس جمهوری نشانه اعتمادبه نفس و شکست سیاست انزوای هیأت ایرانی در سازمان ملل است. روحانی که پیام صلح به سازمان ملل برد آیا باید با چهره غضبناک به نیویورک می‌رفت؟».

ارگان دولت در ادامه نوشت:«لبخند جزئی از دیپلماسی است».

برخلاف ادعای ارگان رسانه ای دولت، نوع حرکات صورت و در مجموع نوع حرکات بدن که به آن «زبان بدن» گفته می شود در روابط دیپلماتیک بسیار حائز اهمیت است. تا آنجا که سران کشورهایی از جمله آمریکا، فرانسه، آلمان، انگلیس، روسیه، چین، ترکیه و...با وسواس خاصی خود را به رعایت آن ملزم می دانند.

در حقیقت نوع زبان بدن باید نمایانگر اقتدار باشد. این به هیچ عنوان به معنای عبوس بودن و خشمگین بودن نیست. فقط کافی است به «زبان بدن» امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه در دیدار با روحانی در حاشیه اجلاس سازمان ملل توجه کنید.

چندی پیش روزنامه اصلاح طلب اعتماد در نقد رویکرد دولت در حوزه سیاست خارجی نوشته بود:«بسیاری از افراد درک درستی از ماهیت روابط بین‌الملل و سیاست واقع‌گرایانه ندارند و روابط بین‌الملل را به گفت‌وگو و صلح‌خواهی تقلیل می‌دهند، در حالی که روابط بین‌الملل در اصل متکی به قدرت است و بس».

مرعشی: ایرانی ها بی فرهنگ هستند،برای همین فساد می کنند!

«حسین مرعشی» سخنگوی حزب کارگزاران در مصاحبه با روزنامه شرق گفت:«در یک جامعه که بازارهای آن متعادل‌ باشد، عرضه و تقاضا در آن به تعادل رسیده باشد، قیمت‌ها به گونه‌ای باشد که افزونه ایجاد نکند و دخل و خرج زندگی مدیران و کارکنان متعادل باشد، فساد به‌ندرت اتفاق می‌افتد. برخی کشورهای پیشرفته‌ای که آمار می‌دهند پاک‌ترین جامعه را دارند هنر نکرده‌اند بلکه سال‌ها زحمت کشیده‌اند تا اقتصادشان را به تعادل برسانند، حالا هم زندگی‌های متعادلی دارند و حقوقشان کفایت زندگی‌شان را می‌کند، علاوه بر آن می‌توانند با آن حقوق پس‌انداز هم بکنند پس طبیعی است که در آن کشورها فساد کم بوده یا ریشه‌کن شده باشد. اما در جامعه‌ای که هیچ‌چیز آن سر جای خودش نیست، قطعا فساد تشدید می‌شود».

مرعشی در ادامه گفت:«بخش دیگری از فساد ریشه در فرهنگ دارد. اگر معیار فساد را رعایت قوانین بگیریم، خود فرهنگ قانون‌پذیری یا قانون‌گریزی هم زمینه‌ساز فساد است...من سفری به ژاپن داشتم و روی سیستم‌های مدیریت‌های محلی ژاپن مطالعه می‌کردم. من از هیئت ژاپنی پرسیدم که اگر کسی در ژاپن ساختمانی را خلاف قانون بسازد، شما با او چه می‌کنید؟ آنان برای پاسخ به من به مشاوران حقوقی مراجعه کردند و فردای آن روز به من گفتند اصلا در قوانین ژاپن پیش‌بینی نشده که اگر کسی این کار را کرد با او چه کنیم، چراکه تاکنون در تاریخ ژاپن یک مورد هم گزارش نشده است که ساختمانی بر خلاف پروانه آن ساخته شود. حالا این وضع را با ایران مقایسه کنید که در آن اگر کسی موفق شود شهرداری را دور بزند و ساختمانی را بی‌پروانه بسازد،  تا آخر عمر به این کار خودش افتخار می‌کند».

این عضو حزب کارگزاران در ادامه گفت:«هر چه قوانین سختگیرانه باشد و بخواهد با دستور کشور را اداره کنند، بی‌شک فساد ایجاد می‌شود».

مرعشی در پاسخ به این سوال که «فکر می‌کنید اقدام علیه فساد را اکنون باید چطور و از کجا آغاز کرد؟ پیشنهادتان دراین‌باره چیست؟» گفت:«هیچ اقدام انقلابی‌ای نمی‌شود انجام داد».

این اولین بار نیست که مرعشی به مردم ایران توهین می کند. وی در سال 94 و پس از شکست لیست امید در برخی از شهرها، مردم شهرستان ها را «عقب مانده سیاسی»! نامید.

مرعشی همچنین پیش از این در اظهارنظری تأمل برانگیز گفته بود:«اگر کسی از تکرار دولت‌های نهم و دهم، تنش نلرزد و متأثر نشود یک ایرانی با شرف نیست»! وی همچنین چندی پیش گفته بود:«مردم باید منت حسن روحانی را بکشند»!

لازم به ذکر است که مرعشی در سال 88 گفته بود:«ما دزد هستیم ولی عرضه ندارند ما را بگیرند»!

گویا اقدامات تحسین برانگیز دستگاه قضا در مبارزه با فساد و برخورد با مفسدان دانه درشت، اصلاح طلبان را ناراحت کرده است. طیف اصلاح طلب در موضوع مفاسد اقتصادی و حقوق های نجومی همواره حامی مفسدان و نجومی بگیران بوده است.

برچسب ها:

سیاسی