حمایت کلامی طرف‌های اروپایی از برجام تاثیرگذار نیست/ اروپا تنها یک قدم تا نابودی کامل برجام فاصله دارد

///////////////دیاکو حسینی تحلیگر ارشد مسائل بین الملل در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به بیانیه ضد ایرانی سه کشور اروپایی، اظهار کرد: صدور بیانیه از سوی سه کشور اروپایی در آستانه نشست مجمع عمومی سازمان ملل، به دلیل افزایش فشار‌های سیاسی بر ایران در جهت پذیرش مذاکرات با آمریکا انجام گرفت.

او افزود: اینکه آنها اتفاقات اخیر آرامکو  را بدون هیچ مدرک و سند قابل قبولی به ایران  نسبت داده  و کشورمان را متهم کردند، نشانگر  اتفاق نظر و همسو بودن سیاست ها میان طرف های  اروپایی و آمریکاست.  

او اضافه کرد: به عقیده من این اقدام اروپا به معنای عبور از برجام نیست، نکته اصلی در این رابطه این است که آنها  تصور می‌کنند با صدور این دست  بیانیه‌ها در این مقطع زمانی ، فشار را روی ایران را برای پذیرش توافقی جدید  افزایش می دهند در حالی که با این اقدام قطعا راه به جایی نخواهند برد.

بیشتر بخوانید: اقتصاد و آینده مردم را در گرو یک دیدار نمایشی قرار نمی‌دهیم 

حسینی همچنین با اشاره به واکنش های صورت گرفته از سوی مقامات ایرانی و آمریکایی به این بیانیه و تاثیر آن به برجام، تصریح کرد:  واکنش های صورت گرفته در این مورد نمی تواند تأثیر جدی بر روی  برجام بگذارد، دولت انگلیس اظهار نظری مبنی بر حمایت از برجام داشته است، آنها تلاش  می کنند تا تنش‌های بین ایران و آمریکا کاهش یابد.

او تصریح کرد: تاکنون کشور‌های اروپایی عملا برای برجام هیچ  اقدامی انجام ندادند، در حال حاضر آنها  تنها یک قدم تا نابودی کامل برجام  فاصله دارند، زیرا تا به امروز هیچ تعهدی را در قبال آن اجرا نکرده‌اند؛ همچنین حمایت کلامی آنها در برجام تأثیرگذار نخواهد بود، آنها به خوبی متوجه هستند که در صورت از بین رفتن برجام هیچ جایگزینی وجود نخواهد داشت. 

حسینی با اشاره به طرح مذاکرات جامع از سوی برایان هوک، اضافه کرد:  وقتی  آنها کلمه جامع را به کار می‌گیرند، مقصودشان گنجاندن برنامه‌های موشکی ایران  و وضعیت منطقه‌ای کشورمان  است و این انتظار می رود که تغییر کلمات هیچ تأثیری بر روی  برآورد ایران در رابطه با گفت‌وگوهای جدید نداشته باشد.

 تحلیلگر سیاست خارجی تشریح کرد: همانطور که موضع اصولی ایران از ابتدا هم همین  بوده که اگر طرف‌های دیگر،  تعهدات برجام را به درستی انجام می‌دادند راه برای سایر جنبه‌های اختلافات که در برجام وجود داشت هم باز می شد. از آنجایی که رایزنی در این باره در یک سال و نیم گذشته رخ نداده و البته پیش از آن هم وضعیت بر همین  صورت بود؛ بنابراین هیچ دلیلی وجود ندارد که ایران  مجبور باشد، مذاکرات به اصطلاح جامع را یا مذاکرات فراتر از آنچه در برجام قرار گرفته بود را مورد بحث قرار دهد.

حسینی در رابطه با محور‌های گفت‌وگو درمذاکرات کشور‌های ۴+۱ بیان کرد:  این‌ نشست‌ها دوره‌ای است، سال‌های اخیر هم در حاشیه نشست مجمع عمومی این نشست‌ها برگزار شده و صرفا برای عرضه و بحث درباره نحوه اجرای برجام رایزنی شده است.

کارشناس سیاست خارجی در پایان اظهار کرد:  موضوع حمایت اروپا از برجام ادامه دارد و عملیاتی کردن آن در آینده مورد بحث قرار خواهد گرفت، به نظر می‌رسد به دلیل عدم پایبندی اروپا به تعهدات خود و ناتوانی‌اش از عملی کردن اینستکس، همچنین  عدم توانایی در تحقق وعده‌ فرانسه برای تخصیص اعتبار ۱۵ میلیارد دلاری،  نشست ایران با کشورهای باقی مانده در برجام، چندان دوستانه‌ نباشد، ولی  رایزنی‌ها همچنان در چارچوب برجام رخ داده است.

انتهای پیام/

برچسب ها:

سیاسی