به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از نیواطلس، پیش از این شواهدی از تغییر شکل مکرر باکتری ها برای خنثی کردن آنتی بیوتیک ها در دسترس بود اما مشاهده عملی این پدیده به تازگی رخ داده است.
افزایش توانایی باکتری ها برای خنثی کردن آنتی بیوتیک ها تا بدان حد افزایش یافته که سازمان ملل این موضوع را یک بحران بهداشتی جهانی اعلام کرده که می تواند سالانه میلیون ها نفر را تا سال 2050 به کشتن دهد.
پژوهشگران استرالیایی می گویند برای نخستین بار باکتری را مشاهده کرده اند که پوسته های محافظ خود را دستکاری کرده و ظاهر خود را تغییر می دهد تا آنتی بیوتیک ها نتوانند آن را شناسایی کنند.
باکتری ها به روش های مختلفی خود را در برابر آنتی بیوتیک ها مخفی می کنند که یکی از این روش ها تقسیم مکرر و متوقف کردن عمدی روند رشد برای جلوگیری از شناسایی توسط داروها و سیستم ایمنی بدن است. برخی از باکتری ها هم آنزیمی هایی ترشح می کنند که داروها را از کار انداخته و حتی می بلعند و برخی از آنها نیز خود را به خواب برده و حتی مخفی می کنند تا خطر متوقف شود.
باکتری های جدید مشاهده شده یک دیوار سلولی جدید مانند یک ژاکت را به دور خود می پیچند و این امر ظاهر آنها را تغییر داده و شناسایی آنها را توسط آنتی بیوتیک ها ناممکن می کند. لذا باید به دنبال راه های جدیدی برای مقابله با این نوع باکتری ها بود.
انتهای پیام/