فاضلاب عفونی ۶ بیمارستان در خوزستان به رودخانه‌ها می‌ریزد

5d930c88d6aef_2019-10-01_11-51
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان وضعیت تصفیه فاضلاب ۱۳ بیمارستان را در این استان نامناسب بیان کرد و گفت که از این تعداد، فاضلاب عفونی ۶ بیمارستان به صورت تصفیه نشده و خام وارد رودخانه‌ها و منابع آبی استان می‌شود.

محمدجواد اشرفی مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان روز دوشنبه در پنجاه و یکمین شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون با انتقاد از سیستم ناکارآمد تصفیه فاضلاب‌های بیمارستانی در خوزستان، بیان کرد: بیمارستان های حضرت زینب (س) ماهشهر و لالی به طور کلی فاقد تصفیه‌خانه فاضلاب هستند و تصفیه‌خانه فاضلاب بیمارستان‌های گلستان و منفرد نیاکی (۵۷۸ ارتش) و سینا در اهواز و بیمارستان امام رضا (ع) امیدیه بیش از یک سال است که غیرفعال شده و فاضلاب به صورت تصفیه نشده به رودخانه تخلیه می‌شود.

وی با اشاره به وجود ۵۹ بیمارستان در خوزستان ادامه داد: به طور کلی وضعیت مدیریت سیستم تصفیه فاضلاب ۱۳ بیمارستان نامناسب است.

اشرفی گفت: هیچ توجیهی وجود ندارد که بیمارستان‌ها سیستم تصفیه فاضلاب نداشته باشند و فاضلاب آنها به صورت مستقیم در محیط زیست و منابع آبی تخلیه شود.

وی افزود: پایش فاضلاب بیمارستان‌ها هر سه ماه یک بار بر اساس نمونه‌گیری آزمایشگاه متعمد و یا اداره کل محیط زیست انجام می‌شود.

۴۰ درصد فاضلاب اهواز در کارون
دبیر شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون همچنین با اظهار ناامیدی از اجرای طرح‌های تصفیه فاضلاب شهری که به کارون می‌ریزد، از نبود پیشرفت مناسب طرح‌های تصفیه‌خانه فاضلاب‌های شهری در خوزستان به ویژه اهواز انتقاد کرد و گفت: تخلیه فاضلاب شهری به رودخانه کارون به ویژه در مقطع اهواز همچنان ادامه دارد.

وی افزود: هم اکنون حجم قابل توجهی از فاضلاب اهواز معادل ۴۰ درصد، از پنج خروجی اصلی به صورت مستقیم و بدون تصفیه وارد رودخانه کارون می‌شود که از نظر زیست محیطی و اجتماعی مشکلات زیادی ایجاد کرده است.

اشرفی اضافه کرد: تامین نشدن اعتبار تصفیه‌خانه فاضلاب اهواز باعث شده که تصفیه‌خانه فاضلاب تکمیل نشود و حتی اقدامات کوتاه مدت برای چند نقطه بحرانی نیز به نتیجه نرسد.

به گفته وی، شرکت آب و فاضلاب خوزستان متعهد شده بود که تا نیمه نخست سال ۹۸، پنج تصفیه‌خانه فاضلاب را در شهرهای این استان به بهره‌برداری برساند، اما این طرح‌ها هم اکنون ۸۰ درصد پیشرفت دارد و به اتمام نرسیده است.

هم اکنون حجم قابل توجهی از فاضلاب اهواز معادل ۴۰ درصد، از پنج خروجی اصلی به صورت مستقیم و بدون تصفیه وارد رودخانه کارون می‌شود که از نظر زیست محیطی و اجتماعی مشکلات زیادی ایجاد کرده است

وی با اشاره به حذف ردیف اعتباری مصوبه علاج بخشی و احیای کارون بیان کرد: اگر چه در این زمینه با ریاست جمهوری نیز مکاتبه شده اما این اعتبار هنوز محقق نشده، البته سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان اعلام کرده که نوبخت رییس سازمان مدیریت و بودجه در سفر اخیرش به خوزستان وعده داده که اعتبار این طرح در بودجه سال آینده پیش‌بینی شود.

اشرفی ادامه داد: تنها راهکار جلوگیری از تخلیه فاضلاب به کارون همین مصوبه است، زیرا با اعتبارات استانی نمی‌توان تصفیه‌خانه‌های فاضلاب را راه‌اندازی کرد.

وی اضافه کرد: بر اساس گزارش جهاد کشاورزی راندمان آبیاری در خوزستان از ۳۰ درصد به ۴۲ درصد رسیده، اگر چه این رقم با استانداردها و شرایط مطلوب فاصله بسیاری دارد.

اشرفی در ادامه گفت: نی زدایی از کارون نیز قرار بود به صورت مشترک توسط سازمان آب و برق و شهرداری اهواز به اجرا درآید.

بر اساس این گزارش، اشرفی مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان در نشست گذشته شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون با تعیین ضرب‌الاجل یک ماهه برای شرکت آب و فاضلاب اهواز، گفته بود این شرکت در صورت ارایه ندادن برنامه مدون درباره جلوگیری از تخلیه فاضلاب شهری به رودخانه کارون در یک ماه آینده، به مراجع قضایی معرفی می‌شود.

فرافکنی بهداشتی
رییس مرکز بهداشت خوزستان اما در این نشست بدون اشاره به اثرات تخلیه فاضلاب عفونی بیمارستان‌ها به رودخانه‌ها، عامل تهدید سلامت و بهداشت شهروندان را تخلیه فاضلاب‌های شهری و پساب‌های کشاورزی بیان کرد.

مهدی حسینی‌زاده گفت: بیش از ۷۰ درصد فاضلاب اهواز وارد رودخانه کارون می‌شود و رهبر معظم انقلاب به تازگی دستور ویژه برای مساله فاضلاب اهواز صادر کرده، بنابر این لازم است برنامه وسیع و استراتژی مشخصی برای جلوگیری از ورود فاضلاب به رودخانه کارون تدوین شود.

وی افزود: از ۵۹ بیمارستان موجود در خوزستان ۳۹ بیمارستان زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، چهار بیمارستان زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی آبادان، هفت بیمارستان زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی دزفول و چهار بیمارستان زیر نظر شوشتر و پنج بیمارستان زیر نظر بهبهان اداره می‌شود.

حسینی مدعی شد: مرکز بهداشت بر تصفیه‌خانه بیمارستان‌های خصوصی و دولتی نظارت مستمر دارد، بیشتر بیمارستان‌های خوزستان دارای سیستم تصفیه فاضلاب هستند اما برخی مواقع ممکن است دچار اختلال شوند.

گلستان در همسایگی کارون
مدیر سلامت محیط و حرفه‌ای مرکز بهداشت خوزستان نیز در این نشست از آزمایشگاه‌های معتمد محیط زیست انتقاد کرد و گفت: آزمایشگاه‌های مرجع در ارسال آزمایش‌ها و یا خوداظهاری‌های مربوط به بیمارستان‌ها، تعلل و یا تاخیر دارند یا به دلیل مسایل مالی آزمایش‌ها را انجام نمی‌دهند که در صورت ادامه این روند از طریق مراجع قانونی با آنها برخورد می‌شود.

فرهاد صفدری افزود: تصفیه‌خانه بیمارستان گلستان اهواز قابل تعمیر و یا بازسازی نیست و به عنوان یکی از اولویت‌ها در حال جایگزینی تصفیه‌خانه آن هستیم؛ همچنین بیمارستان امیدیه یکی از بیمارستان‌های زیان‌ده است که میزان اشغال تخت آن پایین است و در صورت تامین اعتبار، تصفیه‌خانه فاضلاب این بیمارستان نیز راه‌اندازی می شود.

هم اکنون فاضلاب از ۲۳ نقطه به رودخانه کارون در اهواز تخلیه می‌شود. مقرر شده بود شرکت آبفا اهواز تا سال ۱۳۹۶ پنج نقطه بحرانی که حدود ۴۰ درصد از فاضلاب اهواز از طریق آنها وارد رودخانه می‌شود را به عنوان اولویت اجرا کند.

شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون به پیشنهاد سازمان حفاظت محیط زیست در سال ۱۳۸۱ به تصویب هیات وزیرات رسید. هدف آن هماهنگی در جلوگیری از آلودگی رودخانه کارون و بهبود کیفیت آب این رودخانه بوده، تا حدی که آب شرب مردم شهرهای آبادان و خرمشهر را با کیفیت مناسب تأمین کند. همچنین این شورا در راستای ایجاد تعادل پایدار بین فعالیت‌های توسعه‌ای در بخش‌های کشاورزی، صنعت و اسکان جمعیت با حیات رودخانه کارون، شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون تشکیل شده است.

برچسب ها:

اجتماعی