به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از دبیرخانه همایش ملی روز جهانی پنبه، 30 کشور عضو «انجمن بینالمللی پنبه» براساس درک جایگاه این محصول در کشاورزی، صنعت و اقتصاد جهان، که از آن به عنوان «طلای سفید» یاد میشود؛ هفتم ماه اکتبر (مقارن با 15 مهرماه) را برای نخستینبار روز جهانی پنبه نامیدهاند و اولین اجلاس بینالمللی پنبه را نیز با همکاری انجمن مذکور، سازمان تجارت جهانی (WTO) و سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) در همین تاریخ در ژنو سوییس برگزار میکنند.
براساس این گزارش، همایش ملی روز جهانی پنبه با عنوان «مثلث اقتصاد مقاومتی»، با همکاری وزارتخانههای جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت و نیز مرکز آموزش عالی کاشمر و حمایت گروه سرمایهگذاری دماوند و کارخانجات نساجی کاشمر به عنوان معینهای اقتصاد مقاومتی در منطقه «ترشیز کهن» برگزار میشود.
هدف از برگزاری این همایش ملی، تبیین برنامههای وزارت جهاد کشاورزی در حوزه پنبه و ایجاد هماهنگی در زنجیره صنعت پنبه بوده و محورهای آن شامل توسعه کشتوتولید پنبه با ارتقای کیفیت محصول، بهبود فناوری و انتقال دانش به مزرعه، بررسی زنجیره ارزش از مزرعه تا صنعت، بازرگانی و اقتصاد پنبه و درنهایت نوسازی و توسعه صنایع اصلی و جانبی پنبه است.
بنا بر این گزارش، مجمع تشخیص مصلحت نظام، معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاستجمهوری، مجلس شورای اسلامی، صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی و فرمانداری شهرستانهای کاشمر، بردسکن و خلیلآباد از دیگر حامیان این همایش ملی یکروزه هستند که با حضور مدیران وزارتخانههای کشاورزی و صمت در سراسر کشور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و شرکتهای فعال در بخش کشتوصنعت در حوزه پنبه و صنایع وابسته و نیز مدیران، اندیشمندان، محققان، کارشناسان، فعالان و صاحبنظران بخش دولتی و خصوصی برگزار خواهد شد.
از مثلت اقتصاد مقاومتی تا کشت و صنعت پنبه
به گفته علیرضا رزمحسینی استاندار خراسان رضوی، سه ضلع مثلت توسعه مبتنی بر اقتصاد مقاومتی کارگزاران حکومتی، سرمایهگذران و کارآفرینان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی هستند که ائمه جمعه نیز به عنوان ناظران عالی در درون آن جای دارند. برای اجرای این طرح، استان خراسان رضوی به 12 منطقه تقسیم شده و 84 معین اقتصادی در میانه مثلث به عنوان کارآفرین عهدهدار این مناطق شدهاند که 80 درصد آنها را فعالان بخش خصوصی تشکیل میدهند و طبق برنامه تا 100 مورد افزایش خواهند یافت. گروه سرمایهگذاری دماوند و کارخانجات نساجی کاشمر نیز در زمره معینهای اقتصادی منطقه ترشیز کهن شامل کاشمر و کوهسرخ، بردسکن و خلیلآباد هستند که در این چارچوب تفاهمنامههایی را با مسئولان استانی و محلی منعقد کردهاند.
بر این اساس، برگزارکنندگان این همایش ملی در جهت برداشتن گامی مؤثر بهسوی خودکفایی در تولید و فرآوری پنبه بهعنوان محصولی استراتژیک در کشور و در منطقه استان خراسان رضوی، برگزاری نخستین همایش ملی روز جهانی پنبه را در دستور کار خود قرار دادهاند.
انتهای پیام/