نامه نامزد انتخابات آمریکا به توئیتر برای اخراج ترامپ

به گزارش مشرق، «کاملا هریس»، یکی از سیاستمداران دموکرات که در حال تلاش برای معرفی به عنوان نامزد این حزب در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا است با ارسال نامه‌ای به بنیانگذار توئیتر از او خواسته «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا را از توئیتر اخراج کند. 

بیشتر بخوانید:

سناتور سابق آمریکایی: ترامپ سزاوار استیضاح است

هریس در این نامه مدعی شده رفتارهای ترامپ در توئیتر با قوانین این شرکت که سایر کاربران موظف به رعایت آن هستند، مانند اجتناب از آزار دیگران یا توسل به خشونت علیه فرد یا گروه‌های دیگر منطبق نیست.

هریس حملاتی که ترامپ اخیراً در واکنش به آغاز تحقیقات استیضاح از او در توئیتر علیه مخالفانش کرده را به عنوان نمونه‌های نقض قوانین توئیتر ذکر کرده است. 

او نوشته است: «در روزهای اخیر، رئیس‌جمهور ترامپ از حساب کاربری خود در توئیتر پیام‌های زیر را برای حمله، آزار و حذف فرد افشاگری منتشر کرده که ادعاهای موثقی درباره گفت‌وگوی تلفنی او با رئیس‌جمهور اوکراین مطرح کرده است.»

هریس نوشته توجه به این نکته هم لازم است او در پیام‌های خود در توئیتر این فرد افشاگر را به یک «جاسوس» تشبیه کرده که مرتکب جرم خیانت شده و به تلویح گفته که او باید به اعدام محکوم شود. 

رئیس‌جمهور آمریکا علاوه بر متهم کردن این افشاگر به «خیانت»، «آدام شیف»، رئیس کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان را هم به خیانت متهم کرده است.  

به نوشته «گاردین»، شمار زیادی از کاربران فضای مجازی بعد از آنکه ترامپ، «آدام شیف»، رئیس کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان را به خیانت متهم کرده و خواستار دستگیری او شد او را بابت مطرح کردن ادعاهای نادرست، توسل به لحن تفرقه‌انگیز و امتناع از پذیرش اشتباهاتش در مکالمه تلفنی با رئیس‌جمهور اوکراین مورد انتقاد قرار داده‌اند. 

ترامپ روز دوشنبه در توئیتر نوشت: «شیف، بیانیه‌ای جعلی و وحشتناک را قرائت کرده و وانمود کرد که این بیانیه از جمله مهم‌ترین بخش‌های گفت‌وگوی من با رئیس‌جمهور اوکراین است. او این بیانیه را با صدای بلند برای کنگره و مردم آمریکا قرائت کرد. آن بیانیه هیچ ارتباطی با آنچه من در آن تماس تلفنی گفتم نداشت. نباید بابت خیانت دستگیر شود؟»

شیف این روزها در محافل سیاسی این کشور به عنوان مهم‌ترین چهره‌ای شناخته می‌شود که تحقیقات از ترامپ بابت استیضاح او را کلید زده است. 

گاردین نوشته قانون اساسی آمریکا، خیانت را جرم آغاز جنگ علیه آمریکا یا ارائه کمک‌های مادی به یکی از دشمنان این کشور تعریف کرده و مجازات آن را اعدام در نظر گرفته است. 

ترامپ روز یکشنبه بخشی از سخنان یک تحلیلگر فاکس‌نیوز را در توئیتر بازنشر کرد و گفت: «اگر دموکرات‌ها در عزل رئیس‌جمهور از قدرت موفق شوند این امر باعث ایجاد یک جنگ داخلی در کشور می‌شود که آمریکا هرگز از آن رهایی نخواهد یافت.»

«آدام کینزینگر»، نماینده جمهوری‌خواه کنگره آمریکا در انتقاد از این رفتار ترامپ در توئیتر نوشت: «من به کشورهایی که درگیر جنگ داخلی هستند سفر کرده‌ام. هیچ‌گاه تصور نمی‌کردم رئیس‌جمهور چنین جمله‌ای را تکرار کند. این، چیزی آن طرف‌تر از اقدامی زننده است.»

 بر اساس اطلاعاتی که اخیرا فاش شده، رئیس‌جمهور آمریکا در تماسی تلفنی از همتای اوکراینی خود خواسته پرونده قضایی علیه هلدینگ «بریسما» را که «هانتر بایدن» پسر جو بایدن عضو هیأت مدیره آن است، پیش ببرد. هرچند ترامپ این موضوع را رد می‌کند، اما ظاهرا ترامپ برای تحت فشار قرار دادن کی‌یف، کمک‌های نظامی آمریکا به اوکراین را تعلیق کرده و تنها زمانی با پرداخت این کمک‌ها موافقت کرده است که زلنسکی به او اطمینان داده دادستان کل اوکراین پرونده بریسما را پیش می‌برد.

هلدینگ بریسما به فساد مالی متهم است و به نظر می‌رسد ترامپ تلاش داشته تا از طریق مفسد نشان دادن فرزند بایدن، شخص بایدن را هم بی‌اعتبار کرده و شانس او برای پیروزی در انتخابات را کاهش دهد.

در پی افشا شدن این موضوع، «نانسی پلوسی»، رئیس‌ مجلس نمایندگان آمریکا روز ۳ مهرماه رسماً آغاز تحقیقات برای استیضاح رئیس‌جمهور این کشور را به دلیل مسائل مطرح‌شده در ارتباط با گفت‌وگوی تلفنی ترامپ با رئیس‌جمهور اوکراین را اعلام کرد.

کاخ سفید چهارشنبه گذشته تحت فشار شدید نمایندگان کنگره و رسانه‌های آمریکایی متن گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور آمریکا و اوکراین را منتشر کرد.

بر اساس این متن که از حالت طبقه‌بندی خارج شده و روی پایگاه اطلاع‌رسانی کاخ سفید قرار گرفته، «دونالد ترامپ» در این مکالمه تلفنی از «ولودیمیر زلنسکی» خواسته به پرونده فرزند جو بایدن «نگاهی» بیاندازد.

با این وجود، در متن منتشر شده از سوی کاخ سفید، به کمک‌های مالی آمریکا به اوکراین اشاره‌ای نشده و ترامپ دستکم به صورت مستقیم پرداخت کمک به کی‌یف را به پیگیری پرونده بایدن مشروط نکرده است. ترامپ البته پیش از طرح درخواست خود، به زلنسکی یادآوری می‌کند که آمریکا، بر خلاف اروپایی‌ها از جمله آلمان، به اوکراین کمک‌های زیادی کرده است.

کاخ سفید اذعان کرده است که این متن، پیاده‌شده کلمه به کلمه صحبت‌های ترامپ و زلنسکی نیست. علاوه بر این، در سه بخش از متن، درست در جایی که ترامپ در حال طرح درخواستش است، ادامه جمله تقطیع شده است.

برچسب ها:

جهان