آزمایشگاه های «تشخیص طبی» چطور نظارت می شوند؟

مهران قهرمانی،دبیر علمی انجمن آسیب شناسی ایران در گفت و گو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس درباره «چگونگی کنترل کیفی آزمایشگاه های تشخیص پزشکی»، اظهار داشت: برای انجام هر تست موظف هستیم استانداردهایی بگذاریم.

وی ادامه داد:استانداردهای مختلفی براساس ایزوتعریف می شود که  مهمترین ایزو، ایزو ۱۵۱۸۹ است.آزمایشگاه مرجع سلامت بر اساس آن و مقداری بومی سازی،چک لیستی ۱۶۴ قسمتی را به ما ارائه داده است.

دبیر علمی انجمن آسیب شناسی ایران خاطرنشان کرد: این ارزیابی را چند ماه یکبار دانشگاه های علوم پزشکی انجام می دهند؛ ضمن اینکه کنترل خارجی نیز داریم که باید ما ثبت نام کرده و سالی ۳ بار تست های مختلفی را به ما ارائه می کنند تا ما آن را انجام دهیم و همه آزمایشگاه باید این تست ها را انجام دهند.

قهرمانی با تأکید بر اینکه کنترل کیفی خارجی در تمدید پروانه آزمایشگاه الزامی است،گفت: باید هر آزمایشگاه دستورالعمل ممیزی داخلی برای خود بنویسد.

وی ابراز داشت: آزمایشگاه ها هر سه ماه یک بار چک لیست ۱۰۴ قسمتی که خودشان دارند را توسط مسئول کنترل کیفی خود انجام داده و آن ارزیابی می کنند و این فرد، نواقص موجود را به مسئول فنی آزمایشگاه ارجاع می دهد.

انتهای پیام /

برچسب ها:

اجتماعی