حربه ناکام رسانه‌های غربی ـ عربی در عراق

به گزارش مشرق، چند روزی از ظهور و بروز سلسله تظاهرات ها و اعتراضات مردمی در برخی نقاط عراق سپری می شود؛ تظاهرات هایی که در واقع با هدف طرح مشکلات و نقصان های اقتصادی و معیشتی ازجمله بیکاری، برگزار شدند.

 درهمین ارتباط، دفتر رسانه ای «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر عراق روز پنج شنبه بیانیه ای را درباره ارتباط با نمایندگان تظاهرات کنندگان معترض در خصوص بررسی مطالبات آنها صادر کرد. در این بیانیه آمده است که عبدالمهدی در راستای بررسی مطالبات مردم عراق و بویژه قشر جوان و نیز آرام سازی اوضاع و بازگشت به وضعیت طبیعی، تماس ها با نمایندگان تظاهرات کنندگان معترض را دنبال می کند.

بیشتر بخوانید:

"مزرعه‌های ترول"؛ اتاق فرمان اغتشاشات عراق؟!

نشست ویژه پارلمان عراق درباره اعتراضات

در همین راستا، دفتر نخست‌وزیری عراق شماره تماس هایی را نیز برای ارتباط با معترضان و شنیدن نظرات و مطالبات آنان اعلام کرده است. از سوی دیگر، فرماندهی عملیات مشترک عراق اعلام کرد که اوضاع امنیتی در این کشور در مقایسه با روزهای گذشته بهتر است. خبرگزاری رسمی عراق (واع) به نقل از این فرماندهی شامگاه پنجشنبه اعلام کرد که نیروهای عراقی موفق شدند علیرغم وجود برخی تظاهرات در چند استان عراق، اوضاع امنیتی را تحت کنترل درآورند.

از سوی دیگر، نخست وزیر عراق بامداد جمعه در سخنانی تلویزیونی بر پیگیری و تحقق مطالبات مشروع مردم عراق تاکید کرد. عادل عبدالمهدی در این سخنان ضمن درخواست برای بازگشت وضعیت عادی به همه استان‌های عراق از تشکیل «کمیته‌های قانونی» برای اطمینان از عدم استفاده از خشونت علیه تظاهرات‌کنندگان خبر داد.

نخست وزیر عراق در عین حال اظهار داشت که «عده معدودی» موفق شدند اعتراضات مسالمت آمیز در برخی استان‌های این کشور را از مسیر خود خارج کنند. وی با بیان اینکه هیچ مانعی برای شنیده شدن صدای مردم وجود ندارد افزود که مطالبات مردم برای مبارزه با فساد و نگرانی درباره آینده جوانان مطالبات درستی هستند و طرحی را تقدیم پارلمان خواهد کرد که طبق آن دولت به خانواده‌های کم‌ بضاعت حقوق پرداخت کند. عبدالمهدی همچنین از توافق با مراجع قضایی برای آزادی تمام دستگیرشدگان که مرتکب جرائم جنایی نشده اند، خبر داد.

این درحالی است که تمامی مقامات و شخصیت های عراقی بر مسالمت آمیز بودن اعتراضات مردمی تأکید داشته اند. درهمین ارتباط، «برهم صالح» برگزاری تظاهرات مسالمت آمیز را حق طبیعی مردم عراق دانست. «قیس الخزعلی» دبیرکل جنبش «عصائب اهل الحق» عراق با بیان اینکه اعتراضات به وضعیت اقتصادی حق محفوظ مردم است، تأکید کرد: «این یک ضرورت است که هرگونه اعتراضی مسالمت آمیز باشد». «مقتدی صدر» رهبر جریان صدر عراق نیز بر این مسأله تأکید کرده است. «سید عمار حکیم» رهبر جریان حکمت ملی نیز بر مسالمت آمیز بودن هرگونه اعتراضات تأکید کرده است.

در این میان اما، رسانه های غربی و عربی در اقدامی کاملا خصمانه به موج سواری بر روی تظاهرات مردمی در عدولتراق پرداخته و با انعکاس وارونه واقعیت‌ها در این کشور تلاش کردند آنطور که خود تمایل دارند، حوادث و رویدادها در عراق را به افکار عمومی در منطقه و جهان منتقل سازند. این رسانه ها که پیشتر نیز تلاش خود برای توطئه چینی برای ایجاد «بحران سیاسی» در عراق را به اثبات رسانده اند، این بار نیز با ادامه همین روند اینگونه القاء کردند که تظاهرات کنونی در عراق مردمی نبوده و نوعی «یارکشی خیابانی» توسط احزاب و جریان های سیاسی محسوب می شود.

این ادعای رسانه های بیگانه و در رأس آن ها، «العربیه»، «الحدث»، «الحره»، «اسکای نیوز»، «بی بی سی»، «سی ان ان» و ... درحالی مطرح می شود که هیچیک از گروه ها، احزاب و جریان های سیاسی خواستار برگزاری تظاهرات نبوده و اکنون نیز که چند روز از برگزاری اعتراضات سپری می شود چنین موضعی را اتخاذ نکرده اند. جملگی احزاب سیاسی با اتخاذ موضع اصولیِ مبنی بر حمایت از اعتراضات مسالمت آمیز، بر لزوم تحقق خواسته ها و مطالبات مشروع مردمی تأکید کرده اند.

بدیهی است که یکی از اهداف اصلی و اساسی این رسانه های معاند، فضاسازی به منظور تحت الشعاع قرار دادن راهپیمایی میلیونی و بی نظیر اربعین حسینی (ع) و منحرف کردن افکار عمومی از اهتمام به یکی از بزرگترین جلوه های تجمع مسلمین جهان، است. علاوه بر این، سلسله تحولات اخیر در عراق ازجمله اتخاذ موضع رسمی دولت بغداد علیه رژیم صهیونیستی در پرونده حملات مشکوک به مواضع حشد شعبی، در سیاست ‌های خصمانه رسانه های مذکور، بی تأثیر نبوده است.

این فضاسازی های خصمانه برای ایجاد بحران سیاسی در عراق تنها به رسانه های تحت الحمایه سران مرتجع عرب و ایالات متحده آمریکا محدود و محصور نمی شود و ابعاد گسترده تری نیز دار، چراکه رد پای رژیم بعثی نیز در موج سواری بر مطالبات مشروع مردم عراق جهت منحرف کردن آن از مسیر اصلی نیز دیده می شود. در همین ارتباط، می توان به اظهارات تحریک آمیز «رغد صدام» دختر صدام معدوم اشاره کرد که خواستار تشدید اقدامات معترضان شده است.

همچنین بازوی رسانه ای صهیونیست ها نیز در این میان بیکار ننشسته است و اقدامات تحریک آمیزی را جهت تهییج معترضان در عراق صورت داده است. درهمین راستا، «إدی کوهن» که به «مأمور توئیتری» رژیم صهیونیستی برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی کشورهای عربی معروف است، ضمن حمایت از معدود اقدامات خشونت آمیز در عراق، از عاملان این اقدامات به عنوان «انقلابیون» یاد کرده است! تا بدین ترتیب به زعم خود نقش مؤثری در تهییج معترضان و سوق دادن آن ها به انجام اقدامات خشونت آمیز ایفا کرده باشد؛ هدفی که البته محقق نخواهد شد.

افزون بر این، ایالات متحده آمریکا در موضع گیری های خود در قبال حوادث عراق سنت‌شکنی نکرده و همچون گذشته موضع مداخله جویانه ای اتخاذ کرده است. درهمین ارتباط، سفارت ایالات متحده آمریکا در عراق چندی پیش بیانیه ای صادر و با لحنی مداخله جویانه تأکید کرد که واشنگتن برگزاری تظاهرات در عراق را زیر نظر دارد!

قدر مسلم آن است که تلاش برای حل و فصل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم عراق از وظایف و مسئولیت های اصلی دولت این کشور محسوب می شود و دولت بغداد نیز در اقدامی هوشیارانه از رهگذر گفتگو با نمایندگان معترضان در راستای بهبود وضعیت آن ها و برقراری ثبات سیاسی در عراق گام برداشته است. درهمین حال، نماینده مرجعیت نیز در خطبه های امروز نماز جمعه بر لزوم اصلاحات اساسی در کشور تأکید کرده است.

آنچه که از شواهد امر پیداست، این است که برخلاف سلسله تلاش های خصمانه و مذبوحانه رسانه های بیگانگان و در رأس آن ها رسانه های وابسته به عربستان سعودی، اوضاع در عراق بیش از پیش تحت کنترل قرار گرفته است فضای این کشور در حال بازگشت به آرامش است. کما اینکه طبق آخرین اخبار و گزارش ها، روز جمعه تقریبا تظاهراتی در بغداد انجام نشد.

درهمین ارتباط، «ماریا زاخاروا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت: «دیپلمات‌های روس با مقامات عراق در ارتباط هستند و اوضاع در این کشور در حال بازگشت به حالت عادی است». وی اظهار داشت: «تا به امروز، وضعیت به طور کلی درحال بازگشت به حالت عادی است. اوضاع تحت کنترل است».

برچسب ها:

جهان