اهدای بیش از یک میلیون واحد خون در 6 ماهه اول سال‌جاری

بشیر حاجی‌بیگی، سخنگوی سازمان انتقال خون در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، در پاسخ به این پرسش که «وضعیت  اهدای خون توسط مردم در ماه محرم چگونه بوده است؟»، اظهار داشت: در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی در کل کشور میزان اهدای خون نسبت به مدت مشابه سال گذشته یک درصد افزایش داشته است.

وی ادامه داد:  ه مردم توصیه می کنیم افرادی که در ایام محرم نذر خون داشتند و فرصت اهدای خون را نداشتند، می‌توانند در ماه صفر نذر خون خود را ادا کنند.

سخنگوی سازمان انتقال خون با تشکر از اهداکنندگان خون در سراسر کشور که نیازهای خونی شامل گلبول قرمز فشرده،‌ پلاکت و پلاسما را تأمین کردند، یادآور شد: ذکر این نکته ضروری است که اعلام کنیم نیاز به خون و فرآورده‌های آن همیشگی و روزانه بوده و مختص زمان خاصی نیست.

حاجی‌بیگی درباره «آخرین وضعیت فعالیت مراکز انتقال خون در سراسر کشور»، بیان داشت: در حال حاضر 178 مرکز انتقال خون در سراسر کشور فعال است؛ ضمن اینکه استان‌‌های خوزستان، فارس، خراسان رضوی،‌تهران و مازندران بیشترین مراکز اهدای خون را داشته و استان فارس نیز با داشتن 14 مرکز اهدای خون بیشترین مرکز را در بین استان‌های کشور دارد.

وی ابراز داشت: در 6 ماهه ابتدای سال جاری نزدیک به یک میلیون و 340 هزار نفر جهت اهدای خون به مراکز انتقال خون سراسر کشور مراجعه کرده‌اند که از این تعداد یک میلیون و 51 هزار واحد، خون اهدا شده است؛ ضمن اینکه از این تعداد واحد خون اهدا شده نیز 43 هزار و 464 واحد خون مربوط به بانوان است.

سخنگوی سازمان انتقال خون با اشاره به شاخص اهدای مستمر خون در کشور، خاطرنشان کرد: در حال حاضر شاخص اهدای مستمر خون در کشور نزدیک به 60 درصد است؛ یعنی 60 درصد از اهداکنندگان به طور مستمر خون اهدا می‌کنند؛ این افراد کسانی هستند که حداقل در سال دو بار موفق به اهدای خون می‌شوند.

*سمنان،‌ خراسان جنوبی و بوشهر بیشترین میزان اهداکنندگان مستمر خون

حاجی‌بیگی متذکر شد: در حال حاضر استان‌های سمنان،‌ خراسان جنوبی و بوشهر بیشترین میزان اهداکنندگان مستمر خون را در کشور دارا هستند.

وی افزود: شاخص اهدای خون بانوان در 6 ماهه سال جاری در کشور 4.2 درصد بوده است؛ یعنی در کل کشور 4 درصد بانوان اهدای خون داشته و 96 درصد از اهداکنندگان خون در کشور مردان بوده‌اند.

*34درصد اهدا کنندگان خون از گروه خونی O+

سخنگوی سازمان انتقال خون با بیان اینکه استان‌های لرستان، مرکزی، کردستان و سیستان و بلوچستان بالاترین میزان شاخص اهدای خون بانوان را دارا هستند،‌گفت: در 6 ماهه اخیر بیشترین میزان اهداکنندگان خون گروه خونی O+ تشکیل می‌دهند که 34 درصد از اهداکنندگان خون در کشور مربوط به این گروه خونی است؛ ضمن اینکه گروه خونی AB منفی که کمیاب‌ترین گروه خونی در کشور است، یک درصد از اهداکنندگان خون را شامل می‌شود.

*90درصد از اهداکنندگان خون دارای گروه خونی مثبت

حاجی‌بیگی با بیان اینکه 90درصد از اهداکنندگان خون دارای گروه خونی مثبت و 10  درصد گروه خونی منفی را تشکیل می‌دهند، تصریح کرد: در 6 ماهه اخیر یک میلیون و 824 هزار واحد خون و فرآورده آن شامل گلبول قرمز فشرده، پلاسما و پلاکت در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها توزیع شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 3 درصد افزایش داشته است. 

وی ابراز داشت:‌ در 6 ماهه اخیر بیشترین میزان اهدای خون مربوط به استان‌های تهران،‌ فارس و خراسان رضوی بوده است؛ یعنی 30 درصد از کل خون اهدایی در این سه استان اهدا شده است.

سخنگوی سازمان انتقال خون اضافه کرد: در 6 ماهه اخیر میزان اهدای خون در استان‌های چهارمحال و بختیاری، قزوین و خراسان‌شمالی نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد قابل توجهی داشته است؛ ضمن اینکه بانوان استان‌های چهارمحال و بختیاری، البرز و مرکزی در 6 ماهه اخیر نسبت به مدت مشابه سال قبل اقبال بیشتری به اهدای خون داشته‌اند.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی