عضو شورای شهر تهران گفت: اگر بخواهیم آرادکوه را به ۱۰۰ کیلومتر دورتر از تهران منتقل کنیم مردم باید هزینه عوارض را بپردارند.
حدود ۵۰ سال پیش جمعیت تهران رو به افزایش شد و میزان تولید زبالهها هم به موازات آن افزایش یافت.
در این شرایط روشهای دفع سنتی زباله و پسماند در اماکن نزدیک به مراکز تولید آن میسر نبود و مدیریت شهری تصمیم گرفت مکانی دور از شهر تهران را که آماده پذیرش حجم انبوده زباله تهرانیها را داشته باشد، انتخاب کند و در نهایت آراد کوه در مسیر اتوبان تهران به قم برای این کار انتخاب شد.
طی این ۵۰ سال جمعیت تهران چند برابر و به موازات آن تولید زبالهها هم افزایش یافت و حالا مرکز دفع زباله آراد کوه که در میان بیابانهای اطراف اتوبان تهران - قم است، برای این کار جوابگو نیست.
بوی نامطبوع پسماند تهرانی تا کیلومترها دورتر از محل اصلی دفع پسماند، منتشر میشود، و ساکنین شهرهای نزدیک به این مرکز همواره مجبورند، در طول زندگی خود این بو را تحمل کنند.
دردسرهای بوی نامطبوع مدتهاست که مدیریت شهری تهران را به چالش کشیده و حتی پای دولت را هم برای تامین بودجه به وسط کشیده است، اما در مجموع همه تلاشها در نبرد با این بوی متعفن، سبب پیروزی بر آن نشده است.
سید آرش حسینی میلانی عضو شورای شهر تهران با اشاره به بوی نامطبوع حاصل از انباشت زباله تهرانیها در آرادکوه که در نزدیکی فرودگاه امام خمینی هم قرار دارد، گفت: آرادکوه یک مرکز دفن زباله قدیمی برای شهر تهران است که راه حل صحیح برای رهایی از این وضعیت جابجایی محل دفن زباله است که البته این کار ساده نیست و هزینههای بالای اقتصادی و اجتماعی دارد.
عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: اگر آرادکوه به ۱۰۰ کلومتر دورتر از تهران منتقل شود مردم تهران باید هزینه این عوارض را بپردازند.
او خاطرنشان کرد: راه دوم این است که عملکرد آرادکوه را اصلاح کنیم تا بتوان در حد امکان میزان انتشار بو را کاهش داد ضمن اینکه آرادکوه تنها یک سهم در ایجاد بو دارد و سایر عوامل را هم باید حل کرد.
حسینیمیلانی با بیان اینکه تصفیه خانه شیرانه یکی از مسائل آرادکوه است که اصلاح شده، اظهار کرد: منشأ بوی مسیر فرودگاه امام خمینی متنوع است و فقط به خاطر آرادکوه نیست.
عضو شورای شهر تهران افزود: در حال حاضر مطالعاتی برای یافتن سایر منابع بویی که در مسیر فرودگاه امام وجود دارد در حال انجام است و منتظریم که مطالعات آن تمام شود.
او با بیان اینکه اگر سهم آرادکوه در ایجاد بوی نامطبوع ۲۰ درصد باشد، تأکید کرد: حتی در این شرایط هم این وضعیت باید اصلاح شود.
دولت پارسال در لایحه بودجه ۹۷ مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان برای رفع بوی نامساعد اطراف فرودگاه امام خمینی مصوب کرده بود.
اما در اواخر سال ۹۷ فرماندار شهر ری اظهاراتی کرد که حاکی از افزایش ۷۰ میلیاردی بودجه رفع بوی نامساعد اطراف فرودگاه امام یود.
هدایت الله جمالی پور فرماندار شهر ری در دی ماه سال ۹۷، در جمع خبرنگاران گفت: ۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار در راستای رفع آلودگی و بوی نامطبوع محدوده فرودگاه امام (ره) پیشبینی شده که بخشی از این اعتبار، تخصیص یافت.
او تصریح کرد: ۷۰ میلیارد تومان از این اعتبار در حال تخصیص است که ۳۴ میلیارد تومان آن برای تجهیز تصفیه خانه واوان اسلامشهر هزینه شده و مابقی نیز در دیگر کانونهای آلاینده جنوب پایتخت هزینه میشود.
فرماندار ری خاطرنشان کرد: بقیه اعتبار پیش بینی شده نیز در حال پیگیری است و تا پایان سال ۱۳۹۸ اختصاص مییابد.
جمالی پور افزود: با توجه به لزوم رفع بوی مشمئز کننده اطراف محور قم، اهتمام جدی صورت گرفته و تلاش میشود تا سال 98 این معضل رفع شود.
وی عنوان کرد: شهرداری تهران متعهد شده که در زمینه رفع بوی بد محور قم در دو طرف اتوبان را تا نزدیک فرودگاه امام خمینی (ره) درختکاری کند.
علی محمد مختاری رئیس سازمان بوستانها و فضای سبز شهرداری تهران گفت: طی هماهنگی انجام شده با وزارت راه در حریم شرقی اتوبان تهران- قم چون معارضی وجود نداشت ، درختان مقاوم به کم آبی کاشته شده است و در قسمت غربی هم به دلیل اینکه حریم مترو بود، این کار انجام نشد.