به گزارش مشرق، سعید جلیلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام که به دعوت شورای نگهبان استان خوزستان به این استان سفر کرده بود، در نشست بصیرتی با حضور ناظران خوزستانی این شورا به ایراد سخنرانی پرداخت.
دشمن میخواهد برخی عبرتها از حافظه ملّت پاک شود
وی در بخشی از سخنان خود گفت: مهم است بدانیم چه الگویی را دنبال میکنیم و از چه عبرتهایی درس بگیریم؛ به همین خاطر دشمنان انقلاب اسلامی میخواهند الگوهای ما حذف شود و نیز تلاش میکنند که برخی عبرتها از حافظه ملت پاک شود تا بتوانند تجربههای تلخ را مجددا تحمیل کنند.
بیشتر بخوانید:
جلیلی: بخش صنعت در برابر تحریمهای دشمن توان مقابله دارد
عضو شورای راهبردی سیاست خارجی با اشاره به دشمنی آمریکا در حق ملت ایران خاطر نشان کرد: بعضی اوقات عبرتهایی رخ میدهد که نباید آنها را فراموش کرد. زمانی این تحلیل مطرح شد که اگر ما در نوع مناسبات با برخی قدرتها تجدید نظر کنیم، خیلی از مسائل حل خواهد شد. نتیجه این تجربه چه بود؟ بر این مبنا توافقی انجام شد که ایران به اعتراف طرف مقابل همه تعهداتش را انجام داد اما همان اوبامایی که این توافق را انجام داد، پس از برجام قانون آیسا را که تحریمهای ایران بود، برای ده سال دیگر تمدید کرد. قانون ویزا را نیز خود او بعد از برجام امضا کرد. قانون کاتسا که تحریمها را تجمیع و توسعه میداد، پس از برجام در سنا از صد نماینده، نود و هشت نفر به آن رأی مثبت دادند.
جلیلی افزود: برجام عبرتی سخت بود اما درسی شد که نباید به آمریکا و اروپا اعتماد کرد.
دشمنِ بدعهد، طلبکار شده، امّا عدهای دلخوش هنوز میگویند برخی دلواپس هستند
عضو شورایعالی امنیت ملی با اشاره به ادامه روند دشمنی غرب با ایران تصریح کرد: از روزی که آمریکا از برجام خارج شد، اروپاییها تا همین امروز حاضر نشدهاند این رفتار را محکوم بکنند. حاضر نشدهاند بگویند که این رفتار نقض برجام است. بلکه میگویند ایران باید به انجام تعهدات خود ادامه بدهد. سه کشور اروپایی حالا یک گام جلوتر آمدهاند. در نیویورک بیانیه میدهند و میگویند ایران باید درباره توان موشکی و منطقهای و هستهای گفتگو برای توافق جدید را بپذیرد.
جلیلی اظهار داشت: این رفتار باید برای مردم تبیین بشود اما شما برخی القائات را ببینید. طرف مقابل علی رغم همه این بدعهدی ها طلبکار میشود که چرا نباید دوباره گفتگو برای توافق جدید بشود، بعد عدهای دلخوش هنوز میگویند چرا برخی دلواپس هستند. اگر وظیفه داریم الگوهایی را به جامعه معرفی کنیم، در کنار آن وظیفه داریم عبرتهایی را متذکر همدیگر بشویم.
طرفهای برجام آنچه که «بیشتر» بود را گرفتند و «حداقل» را هم ندادند
عضو تشخیص مصلحت نظام با انتقاد از زیادهخواهی سه کشور اروپایی، گفت: برجام یک عبرت بزرگ بود. دوباره چه چیزی باید تکرار بشود؟ توافقی نوشته شد. آنها آن چه را که بیشتر بود گرفتند، حداقل هم ندادند. حالا باز دوباره تعهدات بیشتری میخواهند؟ بر چه مبنایی و با چه تضمینی؟ همان هیچ.
وی اضافه کرد: اینکه مقام معظم رهبری بیان میفرمایند که برجام خسارت محض بود، بر چه مبنایی بیان میشود؟ چه وقت یک توافق خسارت محض میشود؟ وقتی که شما به تعهدات خود عمل کنید و او عمل نکند. این مطالب باید دقیق فهمیده شود.
در کنار عبرتهای برجام، الگوی مقاومت را داریم
جلیلی در ادامه خاطرنشان کرد: ما در کنار آن عبرتها الگوی مقاومت داریم. این الگو را داریم که چگونه میشود مقاومت کرد و پیشرفت کرد. این الگو را داریم که همان کسی که سیم خاردار را تحریم میکرد، امروز عاجزانه دنبال گفتگو درباره برد موشکهای بالستیک شما است. این الگوها در کنار آن عبرتها امیدآفرین است. او میفهمد که اگر الگوی مقاومت و دفاع مقدس در اقتصاد هم تکرار بشود، آنگاه همین ملت تحریمهای او را هم نقش بر آب خواهد کرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در انتهای سخنان خود گفت: در خوزستان عزیز که یادآور رشادت همان الگوها و شهدای ماست، شما امروز میبینید که همان الگوهای مقاومت در عرصههای دیگر ظهور و بروز پیدا کرده است. چنانچه امروز در بازدید از یک واحد صنعتی مشاهده شد که فرزندان ملت در جنگ اقتصادی با روحیه بسیجی در همین یکسال اخیر وقتی مواد اولیه برای یک کالای مهم صنعتی تحریم میشود، همان کالا را بر مبنای الگوی مقاومت در داخل تولید و تحریم را بی اثر میکنند.