«برخورد» کردن؛ راه‌حل مسئولان و مردم

5d99c94e850f9_2019-10-06_14-30
نحوه مواجهه مسئولان و مردم در برابر مشکلات، در کلید واژه «برخورد» آشکار می‌شود.

«برخورد» واژه ای آشنا است که هرازگاه از سوی مسئولان در مواجهه با قانون شکنی افراد مطرح می‌شود و حتی بکارگیری این واژه را در بین اعضای خانواده‌ به خصوص والدین برای تادیب فرزندان، اولیای مدارس برای تربیت دانش آموزان یا نیروهای انتظامی و امنیتی در برخورد با هنجارشکنان در رسانه ها شاهد هستیم.

با شنیدن واژه برخورد، نخستین موضوعی که در ذهن هر شنونده متبادرشده و نقش می بندد این است که گوینده واژه "برخورد می شود" یا "برخورد خواهد شد" یک مقام و مسئول حقوقی است که حکم اجرایی، قضایی یا قانونی دارد و طرف خطاب سخن وی فرد یا افرادی قانون شکن هستند که در صورت عدم رعایت قوانین، با آنان "برخورد" خواهد شد.  

به عنوان نمونه روزنامه جمهوری اسلامی در یکی از سرمقاله های خود با عنوان اوج بی عملی در برخورد با سودجویان نوشت: در کمتر از یک ماه گذشته، قیمت خودروهای داخلی از ۳۰ تا ۵۰ درصد و در بعضی موارد تا ۱۰۰ درصد افزایش داشت. 

ایرنا از قول معاون اول قوه قضائیه نوشته است: کشف فساد کافی نیست و مهم این است که بعد از کشف ببینیم چگونه می توان با مفسد برخورد کرد.

مهتاب نصیرپور بازیگر تئاتر و تلویزیون نیز اینگونه از واژه برخورد استفاده کرده: تا کی می‌خواهیم با روش بسته و ابتدایی با هنرمندان برخورد کنیم. 

هشدار مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان: با جدیت از اول مهر ماه با پزشکان متخلف برخورد می‌کنیم.

ایرنا از قول وزیر امور اقتصادی و دارایی: اراده و برنامه جدی برای مقابله با حساب های بانکی اجاره ای داریم، این حساب ها شناسایی و با آنها برخورد می شود.

فرمانده انتظامی کلانشهر اهواز گفت: برخورد با هنجارشکنان به خصوص در رابطه با بی حجابی و انتشاردهندگان فیلم ناهنجاری ها در فضای مجازی تشدید می شود.

سردار کوثری: توقیف کشتی ایرانی تکرار شود، با شدت بیشتری برخورد می‌کنیم.

پلیس تهران: با تابلوهای غیرمتعارف مغازه‌ها برخورد می کنیم.

مینو اصلانی رئیس بسیج جامعه زنان کشور: با هیات‌های زنانه در سطح خیابان برخورد می‌ شود. 

اژه‌ای: قاطعانه و بدون تبعیض با انواع فساد برخورد می‌کنیم؛ بنرهای تعریف و تمجید عزت نمی‌آورد.

ماهیت برخورد

در بخش لغوی یا در لغتنامه های مشهور، واژه برخورد را می توان در مجموع به عنوان "تماس، دیدار، ملاقات"، "رفتار، سلوک، معامله"، "اصابت، التقا، تلاقی"، "زدوخورد"، "مشاجره (لفظی)، درگیری"، "اصطکاک"، "تصادم، تصادف" یا "شیوه رفتار" ملاحظه کرد.

برای آشنایی بیشتر با ماهیت و مصادیق کاربردی واژه "برخورد" و همچنین اهداف کاربران از این واژه نام آشنا، اینگونه بیان شده است که لازمه برخورد، اعمال نیرو یا بکارگیری انرژی مضاعف در صورت حضور یا عدم حضور، مواجهه، عدم رعایت یا تمکین نکردن و امتناع، این واژه به عنوان عامل بازدارنده و حتی برای توبیخ و تنبیه یا به طور خوش بینانه به عنوان روبرو شدن،‌ بکار می رود. 

به نظر آنچه باید در وهله نخست در داخل جامعه در خصوص واژه برخورد به آن توجه شود، آشنایی بیشتر افراد جامعه با دستورالعمل ها و قوانین موجود است؛ چرا که کمبود آشنایی عموم با قوانین یا اجرای نادرست تکالیف سبب می شود که برخورد با افرادی که با قوانین غریبه هستند و توجه ای به دستورالعمل ها ندارند، بیشتر و بیشتر شود.

برچسب ها:

اجتماعی