اگر مسواک نزنید چند بیماری هولناک به جانتان می‌افتد؟

5d9c3b9cf3c84_5d9c3b9cf3c88
عضو هیئت علمی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شهید بهشتی گفت: رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان می‌تواند بروز بیماری‌های سیستمیک در بدن را تشدید کند.

محمدحسین خوشنویسان عضو هیئت علمی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره اصول اولیه رعایت بهداشت دهان و دندان اظهار کرد: افراد باید حداقل روزانه ۲ بار (صبح‌ها بعد از مصرف صبحانه و شب‌ها قبل از خواب) دندان‌های خود را مسواک بزنند، برای مسواک زدن دندان‌ها اشخاص بهتر است که از خمیر دندان‌های حاوی فلوراید استفاده کنند، مسواک زدن دندان‌ها با خمیر دندان‌های حاوی فلوراید علاوه بر اینکه سطوح مینای دندان را تمیز می‌کند، در بازسازی مینای دندان هم موثر است بنابراین مقاومت مینای دندان در برابر پوسیدگی بیشتر می‌شود.

موادغذایی آسیب‌رسان به دندان‌ها

او بیان کرد: مواد غذایی ترش به طور مستقیم مینای دندان را در خود حل می‌کنند، از سوی دیگر اگر دندان‌ها هم به طور منظم تمیز نشوند میکروب‌ها، باقیمانده مواد غذایی به ویژه قند‌ها را تخمیر می‌کنند و از تخمیر مواد غذایی و قند‌ها اسید تولید می‌شود که این اسید مینای دندان را در خود حل می‌کند.

این عضو هیئت علمی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: دندان‌های خلفی (عقبی) یا آسیا نسبت به بقیه دندان‌ها بیشتر مستعد ابتلا به پوسیدگی هستند، دندان آسیای اول که در سن ۶ سالگی در می‌آید هم نسبت به سایر دندان‌ها بیشتر در معرض تخریب قرار دارد.

خوشنویسان تاکید کرد: سلامت دندان‌ها ارتباطی مستقیم با سلامت کل بدن دارد به عبارتی بیماری‌های دهان و لثه می‌تواند در بروز بیماری‌های سیستمیک (داخلی) در بدن نقش داشته باشند یا این بیماری‌ها را در افراد تشدید کنند به طور مثال اگر فردی به عفونت لثه دچار شود احتمال بروز بیماری‌های قلبی، گوارشی، تنفسی، ریوی مانند پنومونی، پوکی استخوان و آرتریت روماتوئید در او افزایش پیدا می‌کند.عفونت لثه در دوران بارداری ممکن است، موجب شود که کودک کم وزن به دنیا بیاید یا مادر زایمان زودرس داشته باشد، بنابراین اگر بتوانیم با برنامه ریزی صحیح سلامت دهان و دندان را ارتقاء دهیم، می‌توانیم از بروز بیماری‌های سیستمیک یا تشدید آنها جلوگیری کنیم.

ارتباط مستقیم بیماری‌های کلیوی و دیابت با بیماری‌های لثه

او تصریح کرد: بیماری‌های کلیوی و دیابت با بیماری‌های لثه ارتباط مستقیم دارند به عبارتی اگر فردی به دیابت دچار باشد و بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت نکند، ممکن است مجبور شود میزان دارو‌های مصرفی خود را تا ۲ برابر افزایش دهد تا قند خون او کنترل شود، به علت اینکه فاکتور‌های التهابی که در لثه تولید می‌شوند، به جریان خون راه پیدا می‌کنند و قند خون را افزایش می‌دهند بنابراین اگر به بهداشت دهان و دندان توجه نشود مبتلایان به دیابت ممکن است دارو مصرف کنند، ولی همچنان قند خون آنها بالا باشد.

رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان چه پیامد‌هایی دارد؟ / سهل‌ انگاری در درمان عفونت دندان این بیماری‌ها را به جانتان می‌اندازد

این عضو هیئت علمی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: مبتلایان به بیماری‌های مزمن کلیوی هم در صورت رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان ممکن است که بیماری آنها پیشرفت کند تا جایی که  دیالیزی شوند.

خوشنویسان یادآوری کرد: والدین باید تا سن  سه سالگی خود برای فرزندانشان مسواک بزنند و از ۳ تا ۶ سالگی بر مسواک زدن فرزندانشان نظارت کنند، به طور کلی بهتر است برای اینکه کودکان نحوه صحیح مسواک زدن را یاد بگیرند همه اعضای خانواده با هم مسواک بزنند، این کار  مسواک زدن را در وجود کودک نهادینه می‌کند.

برچسب ها:

اجتماعی