تاریخ پایتختی تهران در خیابان ولیعصر(عج) یافت می‌شود

به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری فارس، احمد مسجد جامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران عصر امروز و در پنجمین روز از هفته تهران در مراسم افتتاح خانه موزه مینایی واقع در خیابان ولیعصر (عج) گفت: این خانه در مجموعه باغ منیرالسلطنه واقع شده است.

مسجدجامعی ادامه داد: منیرالسلطنه از زنان خوشنام دربار محسوب می‌شده است و جشن ولادت برای حضرت زهرا(س) برپا می‌کرده و آداب خاصی را در آن مراسم رعایت می‌کرده است.

وی افزود: تمام وسایل استفاده شده در آن مراسم سبز بوده است و مهمانان هم موظف بوده‌اند تا لباس و کیف و کفش سبز به تن کنند.

عضو شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: در این محله تعداد زیادی هیأت وجود دارد و جالب است که شانزده هیأت در این محله پیدا کردم که همه شان یک اسمی از حضرت زهرا داشته اند.

مسجدجامعی گفت: این ساختمانی که امروز در آن حضور داریم خیلی تبارش معلوم نیست که معمارش کیست اما جالب است که در آن نقش‌های برجسته وجود دارد.

وی ادامه داد: در یکی دیگر از خانه‌های این نزدیکی‌ها که خانه انیس‌الدوله است همین نقش برجسته در آن وجود دارد البته این نقش برجسته در کمتر ساختمانی دیده می شود.

عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: در همان زمان تملک این بحث وجود داشت که ما برای خیابان ولیعصر یک موزه خیابان ولیعصر داشته باشیم.

مسجد جامعی تصریح کرد: این خیابان یک دست نبوده است برای مثل این بخشی که در آن هستیم حتما مربوط به قاجاریه است اما سایر قطعات این خیابان در زمان‌های بعدی ساخته شده است.

وی گفت: تاریخ پایتختی تهران را می شود در خیابان ولیعصر راه رفت و دید و درباره اش حرف زد. در بالاتر از خیابان امام خمینی خانه پروفسور عدل را داریم.

عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: این منطقه بزرگترین بوستان جهان است که در آن چنار کاشته شده است و اینجا به نوعی چنارستان جهان است.

مسجد جامعی گفت: جالب است که در خیابان فلسطین و خیابان دانشگاه هم ما کاشت چنار را می‌بینیم و از آن جالب‌تر این است که این چنارها از طریق یک شبکه بزرگ قنات‌ آب می خوردند.

وی افزود: تنوع مشاغل در خیابان ولیعصر از ورزشی فروش‌ها و تجهیزات پزشکی فروش‌ها گرفته تا لباس دامادی و اولین بازار کامپیوتر ایران همه باعث شده تا همه ایرانی‌ها یک بار گذرشان به این منطقه خورده و با آن خاطره داشته باشند.

عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: این خیابان و کوچه منتهی به خانه باید به گونه‌ای طراحی شود که مردم را به دیدار از این خانه دعوت کند و یک فضاسازی بهتری انجام شود.

مسجد جامعی به وجود سند خیابان کامل اشاره کرد و گفت باید تلاش کنیم تا کوچه و خیابان منتهی به این خانه یک خیابان کامل باشد.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی