به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، مریم رسولیان رئیس انجمن روانپزشکی کشور در همایش سلامت روان که در وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: در سند چشمانداز ۲۰ ساله بر لزوم توجه به نیروی انسانی سالم و فراهم کردن زمینههای رشد و پرورش انسانهای سالم تأکید شده است. ما باید رضایتمندی اجتماعی و روانی را در کشور ارتقاء و نشاط در تمام ابعاد را افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه شاخصهای اخلاقی و درونی در دستیابی انسانها به حس معنوی و تعالی درونی مهم است افزود: میزان نشاط در جامعه پایین است اما ما ملتی عصبی و پرخاشگر را داریم، موضوعی کاملاً نادرست است.
وی تصریح کرد: سرانه تولید ناخالص ملی، حمایت اجتماعی، وضعیت سلامت، آزادیهای فردی و اختیار داشتن و هویت افراد، توجه به منافع دیگران و از جمله عوامل مؤثر در نشاط اجتماعی است.
رسولیان ادامه داد: بهزیستی روانی مانند رضایت از زندگی و هیجانات منفی، استانداردهای زندگی مانند وضعیت مسکن و درآمد سرانه، حاکمیت مناسب مثل مشارکت سیاسی و حقوق اساسی از جمله عوامل مؤثر در نشاط اجتماعی بر اساس گزارش ملی است.
وی عنوان کرد: طبقه متوسط دارای سلامت روانی بهتری نسبت به سایر طبقات را دارند و این طور نیست که افراد ثروتمند از سلامت و نشاط بالایی برخوردار هستند.
رسولیان افزود: ارتباطات خانوادگی و ترویج قوانین شهروندی برای ایجاد نشاط و ارتقای سلامت روان مؤثر است. عزت نفس و دینداری برای مردم ایران موضوعات مهمی محسوب میشود.
رئیس انجمن روانپزشکی گفت: همبستگی اجتماعی، سلامت روان نشان دهنده نقش پررنگ شاخصهای ارزیابی شده در ارتقای رتبه کشورها در حوزه ارتقای سلامت روان و محسوب میشود.
انتهای پیام/