به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری فارس، عبدالرضا گلپایگانی معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران در مراسم افتتاح خانه موزه استاد لرزاده که عصر امروز برگزار شد گفت: در شورای چهارم شهر تهران مقرر شد تا خانه لرزاده مرمت شده و به موزه معمار تبدیل شود و این موضوع با جدیت پیگیری شد.
وی ادامه داد: انتخاب خانه لرزاده به عنوان خانه معمار انتخاب رویکردی است برای تداوم معماری ایرانی و تلاش میکند این رویکرد نهادینه شود.
گلپایگانی گفت: در دوره مدرنیته تداوم سنت معماری کار مشکلی بوده است آن هم معماری ریشه دار اما استاد لرزاده در همان زمینه معماری ایرانی پرورش یافته بود.
وی ادامه داد: کارهای ارزشمندی از لرزاده به یادگار مانده که هر کدام گنجینهای از معماری ایرانی است یعنی ۸۳۰ مسجد در سراسر کشور که هر کدام معماری خاص خود را دارد.
معاون شهردار تهران افزود: وقتی به کارهای لرزاده نگاه میکنیم از سویی مساجدی ساده که روح معنویت در آن احیا می شود را میبینیم و از سوی دیگر مساجد پر رفت و آمدی مثل مسجد اعظم قم که کارکردهای خودش را دارد.
گلپایگانی گفت: در تهران آبرسانی به طریق آب انبار بوده است اما در خانه استاد لرزاده آب انبار شکل دیگری داشته است. شما در خانه لرزاده شواهدی از ابتکارات معماران جنوب کشور را میبینید.
وی ادامه داد: کاری که در معماری ایرانی م شود و تاجی که بر سر معماری ایرانی است شبیه تاج هدهد است نه شبیه تاج پادشاهان و کار و هنر لرزاده و تاجی که بر معماری لرزاده میدرخشد ناشی از ذوق و هنر و طراوت و خلاقیت لرزاده است.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران گفت: امیدوارم بنایی که امروز افتتاح میشود سرمنشایی باشد برای آشتی مردم با معماری ایرانی و آنها را بیشتر با این هنر آشنا کند.
انتهای پیام/