این روزنامه تصریح کرد: هرگونه عملیاتی در منطقه شمال سوریه خطرات زیادی برای نیروهای ترکیه و وجهه اردوغان به همراه دارد. هدف اول اردوغان به نظر می رسد که دو شهرک مرزی راس العین و تل ابیض باشد.
روزنامه تایمز نوشت: نیروهای آمریکایی از دو شهرک یاد شده عقب نشینی کردهاند و نه از همه نوار مرزی سوریه و ترکیه. اردوغان می گوید که هدفش ایجاد یک منطقه امن به عمق 20 مایل و طول 300 مایل در مناطق مرزی برای اسکان حدود دو میلیون آواره سوری است.
بیشتر بخوانید:
افشای بسته پیشنهادی ترامپ به اردوغان پیش از حمله به سوریه
واکنش ایران به عملیات نظامی ترکیه در سوریه
پمپئو: به ترکیه چراغ سبز نشان ندادیم
این روزنامه افزود: این یک بلندپروازی است و سوالات زیادی را بی جواب می گذارد. این امر به معنای عقب نشینی شمار زیادی از نیروهای آمریکایی به سمت جنوب همراه با وجود گروه بزرگی از نیروهای وابسته به دولت سوریه در این منطقه است و تعیین سرنوشت این گروه بزرگ نیازمند فعالیت دیپلماتیک با روسیه خواهد بود که در ظاهر هم پیمان ترکیه اما در واقع هم پیمان واقعی بشار اسد رئیس جمهور سوریه است.
به نوشته تایمز، ایجاد منطقه به اصطلاح امن بدان معنا است که ترکیه به طور کامل مسئول دهها هزار عناصر زندانی شده گروه تروریستی داعش در شرق سوریه از جمله حدود یکهزار اروپایی و 70 هزار زن و کودک در اردوگاه الهول خواهد بود و همچنین تلاش ترکیه برای ایجاد چنین منطقهای نیروهای ترکیه را در معرض حملات هسته های داعش قرار خواهد داد که همچنان در شمال سوریه تردد می کنند.
گزینههای دشوار اردوغان
در همین راستا، روزنامه گاردین انگلیس نیز در گزارشی درباره از گزینه های دشوار اردوغان بعد از حمله به شمال سوریه خبر داد و در مقالهای تحت عنوان "ماجراجویی و گزینه های دشوار پیش روی اردوغان" نوشت: اردوغان رئیس جمهور ترکیه دونالد ترامپ همتای آمریکایی خود را برای دادن چراغ سبز جهت یورش نیروهای ترکیه به شمال شرقی سوریه متقاعد کرد و اکنون اردوغان با گزینه های دشواری روبرو است. اینکه تا چه سطحی به عملیات ادامه داده و یورش خواهد برد و دشمن کیست و تا کی می توان ادامه داد و هزینه چنین عملیات بزرگی را متحمل شد؟
به نوشته گاردین، این عملیات در شمال سوریه چه بسا بزرگترین ماجراجویی اردوغان باشد که مشهور به ماچراجویی است و از ماجراجویی باکی ندارد و مسئولان ترکیه تلاش های زیادی برای باز تعریف خود از این عملیات می کنند.
این روزنامه خاطرنشان کرد: آنچه اردوغان در طول ماههای گذشته عملیاتی ضروری برای از بین بردن تهدید تروریستی کردها توصیف می کرد، به ناگاه به "عملیات چشمه صلح" علیه داعش تبدیل شد. تغییر موضع ترامپ درباره شمال سوریه خشم و انتقادهای زیادی به همراه داشت و حتی با اتهاماتی از جانب مخلص ترین حامیانش در حزب جمهوریخواه روبرو شد و آنها ترامپ را به خیانت به شبه نظامیان کرد متهم کردند.
به نوشته گاردین، ترکیه لحن سخن خود درخصوص بلندپروازی های اردوغان برای کنترل بر مناطقی در شمال سوریه را به ایجاد "منطقهای امن" تغییر داد و ابراهیم کالین مشاور ویژه اردوغان گفت که "ترکیه هیچ منفعتی در اشغال هیچ منطقهای در سوریه ندارد".
این روزنامه تصریح کرد: اردوغان با چند مسئله مبهم و نامعلوم روبرو است؛ از جمله اینکه آیا ترکیه توان فرماندهی حمله به داعش را دارد. همچنین اردوغان نمی داند که گام بعدی ترامپ چه خواهد بود؟ وی همچنین نمی داند که روسیه یا دولت سوریه به چه کاری دست خواهند زد؛ بویژه که دولت سوریه بدنبال فرصتی برای کنترل دوباره خود بر برخی مناطق است. موضع افکار عمومی ترکیه نیز در قبال یک درگیری هزینه بر و ادامه دار هنوز مشخص نشده است. همچنین اردوغان می داند که اگر عملیات نظامی پیامدهای انسانی به همراه داشته باشد، ممکن است با تحریم های آمریکا و اروپا روبرو شود.