برترینها: حتی اگر از جامعه گیمرها هم نباشید، به احتمال زیاد عبارت انگلیسی Call of Duty به گوشتان خورده است. دوستداران بازیهای ویدئویی قطعا با این نام بزرگ آشنا هستند و میدانند که این فرانچایز فوقالعاده، سهم بزرگی در پیشرفت صنعت بازی بهویژه ژانر شوتر اول شخص داشته است.
سری بازیهای کال آو دیوتی به واسطه هیجان بالا و اکشن درگیرکننده و سینماتیکهای جذاب، همیشه پای ثابت بازیهای داغ سال بوده است. اخیرا خالق این سری یعنی کمپانی Activision تصمیم گرفت تا به هدف سودآوری بیشتر از این مجموعه، نسخه جدیدی را برای گوشیهای هوشمند و پلتفرمهای اندروید و iOS عرضه کند.
این روزها نام شرکت تنسنت (Tencent) زیاد به گوش میرسد و شاید بتوان این کمپانی را به عنوان یکی از بزرگترین قطبهای بازیسازی برای موبایل دانست. علاقهمندان به بازیهای سبک بتلرویال در جریان هستند که این شرکت چینی پیشتر به خاطر عرضه موفق پابجی موبایل (PUBG MOBILE) شناخته شده است و همیشه در تلاش بوده تا با گرفتن حق انتشار نسخههای موبایلی بازیهای محبوب، سهم بزرگی از درآمد این بازیها کسب کند.
اکنون پس از پابجی موبایل، کال آو دیوتی موبایل یکی دیگر از فرنچایزهایی است که تنسنت دست روی آن گذاشته و قرار است حسابهای بانکی شرکت خود را یک تکان اساسی بدهد! این روزها طرفداران Call of Duty بیش از پیش خوشحال هستند چرا که علاوه بر نزدیک شدن به انتشار جدیدترین نسخه این بازی یعنی کال آو دیوتی مدرن وارفر (call of duty modern warfare (کال آو دیوتی موبایل نیز پای خود را به گوشیهای هوشمند کاربران باز کرده است.
این بازی مهیج موبایلی مانند یک پیشغذای درست و حسابی برای سری Call of Duty به حساب میآید. هر چند که استقبال خوب کاربران از مدتها پیش و در زمان عرضه نسخه بتای کال آو دیوتی موبایل قابل پیشبینی بود. با توجه به نمرات بالای منتقدان و رضایت هواداران از این بازی، میتوان Call of Duty: Mobile را به عنوان یکی ازنمایندگان برنده بازی موبایلی سال نیز در نظر گرفت.
بعید است که بعد از مطالعه این مقاله، نمرههای ضعیفی یا بازخوردهای منفی را از بازی بشنوید، اما این نکته را فراموش نکنید که در چند روز اخیر نقد و بررسیها در وبسایتهای معروف گیمینک در حال انجام است و کال آو دیوتی موبایل همچنان بر روی نوار پیشرفت قرار دارد.
اگر همچنان مایل هستید تا بدانید Call of Duty: Mobile توانسته در موبایلهای هوشمند به خوبی بدرخشد و مخاطبان را از تجربه این بازی راضی نگه دارد یا نه؛ پیشنهاد میکنم که در ادامه با برترینها و نقد و بررسی این بازی همراه باشید.
Call of Duty، همان غول گرافیک همیشگی!
اجازه دهید کلام آخر را در همین ابتدای کار عرض کنم؛ بازی Call of Duty: Mobile یک گیمپلی بسیار جذاب و مهیج دارد که هیچ چیزی از عناوین همرده خود کم ندارد! وقتی که قرار باشد پای یک فرانچایز بزرگ مولتیپلتفرم در حد کال آو دیوتی در دنیای بازیهای موبایلی باز شود، باید انتظار یک بازی AAA را داشت؛ بدون هیچ کموکاستی. بدون اینکه حتی ذرهای ما را از Activision ناامید کند.
سازندگان در بخش کیفیت بازی سنگ تمام گذاشتهاند و بازی موبایل Call of Duty: Mobile را با یک گرافیکی سهبعدی و واقعگرایانه راهی پلتفرمهای اندروید و iOS کردهاند. محیط بازی پر شده است از لوکیشنهای متنوع که مانند سری اصلی کاری کرده است که کاربران فضای میدانهای نبرد و درگیری را به خوبی حس کنند. از صدای شلیک اسلحهها و و انفجار نارنجکها گرفته تا دیالوگهای شخصیتهای بازی هنگام نبرد؛ تمام این المانها بسیار طبیعی طراحی شدهاند.
همچنین طراحان بازی، به خوبی از پس ساخت شخصیتها و اسلحههای بازی برآمدهاند و آنها را به زیبایی هر چه تمامتر پیادهسازی کردهاند. حال و هوای موسیقی بازی چیزی کمتر از سری اصلی Call of Duty ندارد و یک تجربه پرانرژی از نبردهای تنبهتن را برای شما به ارمغان میآورد، تجربهای که موجب میشود بازیکنان هیجان بالاتری را برای بازی کردن در یک پلتفرم موبایلی لمس کنند.
اصالتِ یک گیم پلی بی نقص!
از همه تعریف و تمجیدها که بگذریم، میرسیم به مهمترین بخش این بازی یعنی گیمپلی و سیستم مبارزاتی که در Call of Duty: Mobile تعبیه شده است. شما در ابتدای بازی، پس از اینکه شخصیت قابل بازی را به سلیقه خودتان طراحی کردید و اسلحههای مورد نظر خود را از میان دهها سلاح و تجهیزات انتخاب کردید، وارد اولین بخش بازی، یعنی مراحل چندنفره بازی میشود.
پس از انتشار نسخه بتای بازی، به نظر میرسید که طبق زمانبندی اکتیویژن، بازی ابتدا با چند حالت آنلاین از جمله حالت بتل رویال عرضه شود؛ که این پیشبینی درست از آب درامد.
علاوه بر این با گذشت چند ماه از این موضوع، اکنون بخش آفلاین نیز به بازی اضافه شده است تا کاربران بتوانند فارغ از یک رقابت چندنفره، از تجربه کال آو دیوتی موبایل به صورت انفرادی هم لذت ببرند. البته فراموش نکنید که امکان بازی به صورت چند نفره و یا آفلاین و تکنفره تنها شروع ماجرا است، چون Activision قول داده است طی ماههای آینده با بهروزرسانیهای متعدد حالات بازی را افزایش دهد.
بخش چندنفره در این بازی چیزی شبیه حالت Team Deathmatch در بازیهای چندنفره آنلاین در نظر گرفته شده است که بازیکنان آن در قالب دو گروه ۶ نفره یا به اصطلاح V۶ با یکدیگر به رقابت میپردازند. مانند بسیاری از بازیهای چندنفره دیگر، برنده نهایی در این حالت از بازی تیمی است که بیشترین تعداد کشتن و امتیاز را نسبت به رقیب مقابل کسب کند.
خبر خوشحالکننده دیگر اینکه حالت محبوب «بتل رویال» که این روزها مورد توجه بسیاری از گیمرها قرار گرفته است، در بازی Call of Duty: Mobile وجود دارد و بازیکنان پس از رسیدن به سطح ۷، میتوانند این حالت جذاب را تجربه کنند. مانند سایر بخشهای بازی، این قسمت نیز کاملا حرفهای و در حداقل نقص و باگ طراحی شده است.
مانند قاعده کلی بازیهای بتل رویال، در این حالت نیز تعدادی بازیکن در یک منطقه قرار میگیرند و تنها بازیکنی که بتواند در آخر جان سالم به در ببرد، برنده مسابقه خواهد شد. البته مراحل دیگری نیز در بازی تعبیه شده است که با بهروزرسانیهای آینده این اثر در دسترس قرار خواهد گرفت. در مجموع مراحل و گیمپلی بازی درگیرکننده و هیجانانگیز هستند.
کالآف بازحرفهای هستی یا آماتور؟!
روزگاری بود که برای تجربه یک بازی اولشخص شوتر بر روی پلتفرم موبایل مشکلات زیادی داشتیم و خوشبختانه این روند طی سالهای گذشته و با انتشار بازیهای متنوع در این سبک برای موبایل بهتر شده، اما همچنان ارائه یک سیستم کنترل بینقص چالشی بزرگ محسوب میشود. بازی Call of Duty: Mobile برای تجربه سادهتر کاربران در این پلتفرم دو نوع حالت کنترل مجزا درنظر گرفته است.
حالت Simple Mode یا همان حالت ساده، نوعی متفاوتتر از تجربه نسخه کنسولی بازی است. هیچ دکمه یا واکنشی برای شلیک در نظر گرفته نشده است و زمانی که هدف یا دشمن شما در محدوده حضور قرار گیرد، اتوماتیک شروع به شلیک میکند.
اگرچه این نوع شلیک سادهتر به نظر میرسد، اما باید پذیرفت که دقت تیراندازیهای شما را به شدت کم میکند. اگر موضوع دقت تیراندازی را فاکتور بگیریم، شاید این نوع کنترل تیراندازی برای پلتفرم تلفنهای هوشمند و به صورت کلی صفحههای لمسی فوقالعاده است.
حالت Advanced Mode یا همان حالت حرفهای، شبیه تجربه نسخه کنسولی بازی است. در این حالت الگوی محل قرارگیری دکمهها به گونهای صورت گرفته که کاربران بتوانند از حداثر فضا استفاده کنند؛ در واقع در این حالت، دکمههای کماهمیت، فضای کمیتری را اشغال میکنند. البته برای این حالت، امکان شخصیسازی هم وجود دارد تا بتوانید با توجه به سلیقه خودتان و نیاز به عملکردها، چینش دکمهها را تغییر دهید.
نقشههای خاطرهانگیز
بازی کال آو دیوتی موبایل قرار نیست یک عنوان کاملا مستقل باشد و بر خلاف انتظار بیشتر طرفداران کاملاً به ریشههای این فرنچایز محبوب پایبند است. به همین دلیل، سازندگان تصمیم گرفته اند که از نقشههای خاطرهانگیز سری اصلی Call of Duty در این بازی نیز استفاده کنند. از میان این نقشهها میتوان به Nuketown از بلک آپس (Black ops)، Crash از سری مدرن وارفر (Modern Warfare) و Hijack از بلک آپس ۲ (Black ops۲) اشاره کرد که از ابتدا در بازی حضور خواهند داشت.
به نظر میرسد در کنفرانس خبری اکتیویژن، شاهد معرفی نقشههای جدیدتری برای بازی Call of Duty: Mobile خواهیم بود و همچنین با انتشار بهروزرسانیهای بیشتر، نقشههای دیگری نیز به بازی اضافه میشود. همچنین باید اضافه کنم که نقشههای بازی با جزئیات بالا طراحی شده و بسیار جذاب هستند و شما میتوانید نوع حملات خود را براساس محیط نقشهها برنامهریزی کند.
بخرید و لذت ببرید، ولی اسراف نکنید!
احتمالا باید حدس زده باشید که شرکت Tencent برای رضای خدا دست به حق انتشار انحصاری این بازی نزده است و حتما نقشههایی برای خالی کردن جیب کاربران کشیده است، که خب البته همین طور است. بازی Call of Duty: Mobile دارای سیزن پس و سیستم خرید درون برنامهای است که بازیکنان میتوانند با پول واقعی آیتمهای مختلف و گوناگونی را از فروشگاه داخل بازی خریداری کنند.
همچنین آیتمهای شخصیسازی متنوعی در بازی موبایل تعبیه شده است که بازیکن میتواند بسته به سلیقه خود، شخصیت و پوسته اسلحههای خود را شخصیسازی کند. یکی از نکات مهم و جذاب این بازی، شخصیتهای دوستداشتنی مجموعه بازیهای Call of Duty مثل کاپیتان پرایس، گوست و سوپ مکتاویش در این اثر حضور دارند.
بازی Call of Duty: Mobile بیش از ۱۰۰ میلیون بار دانلود شده است
آقای «راب کاستیش»، مدیر اکتیویژن در بیانیهای در رابطه با محبوبیت بازی Call of Duty: Mobile گفت: «استقبال کاربران هر دو پلتفرم اندروید و iOS به این بازی شگفتانگیز بوده است. در حال حاضر تعداد دانلود کال آف دیوتی موبایل از مرز ۳۵ میلیون گذشته و در مسیرش برای تبدیل شدن به رتبه نخست پردانلودترین عنوان iOS، نه فقط در بین بازیها، بلکه در بین تمام اپلیکیشنها و در بیش از ۱۰۰ کشور جهان حرکت میکند.»
خلاصه اینکه ...
در پایان باید گفت که از بازی کال آو دیوتی موبایل میتوان به عنوان یکی از استانداردترین و دلپذیرترین تجربههای یک شوتر اول شخص بر روی تلفنهای هوشمند یاد کرد. شرکت Activision باری دیگر ثابت کرد که رسالت یک بازی شوتر را خوب بلد است و هواداران را ناامید نخواهد کرد.
گرافیک بصری عالی، کنترل و گیمپلی بینقص و نقشههایی با جزئیات بالا درکنار ساعتها محتوای جذاب و درگیرکننده تنها بخشی از ویژگیهای مثبت Call of Duty: Mobile است که طرفداران بازیهای شوتر موبایلی را وسوسه میکند برای تجربه این بازی شگفتانگیز. این بازی هماکنون بهصورت رایگان در فروشگاههای اپ استور و گوگلپلی با حجم در حدود ۱ گیگابایت در دسترس کاربران قرار دارد.
دانلود از اپاستور
دانلود از گوگلپلی