برای بهبود سفر اربعین زودتر اقدام کنید

5da1944cd86ca_5da1944cd86d3
رییس سازمان حج با اشاره به نابه‌سامانی‌هایی که در بازدید از مرزهای زمینی ایران و عراق و هنگام خروج زائران اربعین شاهد بوده و کمبود ظرفیت آن کشور برای پذیرش این حجم زائر، از سفیر ایران در عراق خواست پیگیر رفع مشکلات شود.

علی‌رضا رشیدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی که هم‌اکنون در عراق حضور دارد، در دیدار با سفیر کشورمان و رییس ستاد اربعین در عراق، به استقبال گسترده زائران ایرانی برای سفر اربعین، اشاره کرد و افزود: امسال نسبت به سال‌های قبل زائران زودتر عازم این سفرمعنوی شده‌اند، ضمن آن‌که رشد چشمگیر زوار ایرانی موجب ازدحام و تراکم جمعیتی در مرزها و مسیرهای ورودی در داخل خاک عراق شده است.

وی با بیان این‌که شرایط و امکانات داخل عراق مناسب و پاسخگوی این حجم زائر نیست، گفت: تا ظهر روز جمعه (۱۹ مهرماه) بالغ بر یک میلیون و ۹۵۰ هزار زائر ایرانی وارد عراق شده و ۳۹۰ هزار نفرهم به کشور بازگشته‌اند.

رییس سازمان حج و زیارت با اشاره به ازدحام جمعیت در ورودی‌های خاک عراق و نابسامانی قیمت‌های حمل و نقل از سوی خودروهای عراقی وافزایش چند برابری و سوء‌استفاده عده‌ای از این شرایط، خواستار پیگیری موضوع از سوی سفیر کشورمان برای اقدام دولت عراق در نظارت و ساماندهی این موضوع شد.

او تاکید کرد: اگر در این رابطه اقدامی نشود وضعیت از این هم بدتر می شود.

۱۸ نفر تا الان در سوانح جاده‌ای جان باختند/ ۴۰ نفر به دلایل دیگر فوت کردند

رشیدیان در ادامه با اشاره به بیمه زائران و خدمات بیمه‌ای حوادث که در قالب سامانه سماح انجام شد، این پوشش بیمه‌ای را در قبال حوادث در طول سفر اقدامی ارزشمند و ضروری دانست و گفت: در این مدت حدود ۴۰ نفر از زائران ایرانی به دلایل مختلف از جمله سکته، ناراحتی‌های قلبی و مغزی و غیره جان خود را از دست داده‌اند و از این میان ۱۸ نفرهم در سوانح رانندگی جان باخته‌اند.

وی با بیان این‌که وجود آمار صحیح و دقیق در حوزه اربعین از جمله ملزومات و ضرورت‌ها برای برنامه‌ریزی و کاهش مسائل است، اظهار کرد: ما با فعال‌سازی سامانه «سماح» بخشی از این ظرفیت را برای دریافت آمار صحیح فراهم کردیم و اینک در تلاشیم با انسجام و یکسان‌سازی اطلاعات و آمارهای موجود در سامانه و نیز سایر بخش‌های مربوطه چون نیروی انتظامی وغیره نسبت به تجمیع اطلاعات و آمار اقدام کنیم. این امر می‌تواند اطلاعات درست، دقیق و یکسانی را برای برنامه‌ریزی، ساماندهی و چگونگی تمرکز و توزیع خدمات برای دستگاه‌های مختلف فراهم کند. در واقع براساس این اطلاعات، ساماندهی و توزیع کاروان‌ها و امکانات در مرزهای مختلف و نیز سایر بخش‌های خدماتی اعم از بیمه وهلال احمر و حتی امکانات مردمی در طول مسیرها بهتر انجام می‌شود.

رییس سازمان حج و زیارت ادامه داد: امسال موضوع راهنمایان زائر و امداد گمشدگان در عراق هم به سازمان حج و زیارت واگذار شده که برای خدمت‌رسانی مناسب به زوار در این راستا برنامه‌ریزی‌های لازم صورت گرفت.

وی اظهار کرد: علاوه بر امکاناتی که سازمان حج در این حوزه وارد عرصه کرده اعم از توان انسانی و طراحی نرم‌افزاری به نام مصباح، در کنار آن از همه ظرفیت‌های مردمی در این حوزه با طراحی نرم افزار و غیره فعال شده اند نیز بهره گرفتایم.

او گفت: در این راستا ستادی را در کربلا برای ایجاد هماهنگی و ارتباط مناسب و منطقی بین سامانه‌ها و سیستم‌های فعال در این زمینه مستقر کرده‌ایم که اطلاعات و اخبار گمشدگان را به صورت متمرکز به این مرکز فرستاده و نسبت به شناسایی و هدایت آن‌ها اقدام می‌شود و به این ترتیب ضمن تجمیع توان و امکانات و بهره‌گیری مناسب از ظرفیت‌ها، از موازی کاری و هدر رفتن وقت وانرژی هم جلوگیری می‌شود.

رشیدیان بیان کرد: تلاش ما بر آن است در یک ساماندهی، هماهنگی و تعامل مناسب بین بخش‌های مختلف از ظرفیت‌های مردمی در کنار امکانات دولتی برای ارایه خدمات بهتر و بیشتر به زائران اربعین بهره گیریم.

عراق آمادگی این حجم گسترده زائر اربعین را ندارد

ایرج مسجدی ـ سفیر جمهوری اسلامی و رییس ستاد اربعین در عراق ـ در این دیدار گفت: زیرساخت های عراق محدود است و آمادگی و ظرفیت پاسخگویی به این حجم گسترده زائر را ندارد.
وی افزود: با توجه به این شرایط نیاز است با برنامه‌ریزی و هماهنگی منسجم و مطلوب‌تر توزیع زائران ایرانی و سفرشان به عراق در فاصله زمانی طولانی تر انجام شود تا جمعیت به جای حضور یکباره، به صورت مناسب در فاصله زمانی، توزیع شوند تاهم امکان زیارت مقبولتر آن‌ها و هم ارائه خدمات بهتر فراهم شود.
وی اظهار کرد : به این منظور اطلاع رسانی درست و سریع به مردم برای ورود و نیز نحوه حضور، بویژه اقامت کوتاه مدت با توجه به شرایط این ایام و جمعیت گسترده زائران می‌تواند به مدیریت شرایط و امکانات کمک کند.

برچسب ها:

اجتماعی