واقعیت‌های حضور نظامی آمریکا در عربستان

به گزارش مشرق، ابوذر گوهری فعال رسانه ای در کانال تلگرامی خود نوشت: اعزام دو هزار نیروی جدید به عربستان به همراه استقرار دو سامانه موشک زمین به هوای پاتریوت و نیز سامانه دفاعی تاد و دو اسکادران هواپیمای جت جنگنده، سومین دور از فروش تسلیحات و اعزام نیرو به عربستان از تابستان امسال (جولای) تاکنون است که متعاقب حملات به آرامکو تشدید شده است.


هدف اعلامی این اقدامات مقابله با ایران خوانده‌شده و درحالی‌که مارک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا دلیل استقرار نیرو را دفاعی و باهدف افزایش بازدارندگی در خلیج‌فارس می‌داند؛ وزیر دفاع، این اقدام را هشداری به ایران جهت عدم اقدام علیه منافع آمریکا و دولت‌های دیگر خوانده و لحنی تندتر و تهدیدآمیز داشت.


 درحالی‌که هر دو حزب مخالف فروش تسلیحات به سعودی هستند؛ دولت ترامپ سعی دارد ناکارآمدی سامانه‌های این کشور در دفاع از عربستان را با افزایش ظاهری تعداد سربازان و استقرار بیشتر سامانه‌ها جبران کند.


مخالفان این اقدام ترامپ، با طرح مسئله تناقض خروج از سوریه و ورود به عربستان معتقدند این اقدام صرفاً باهدف جذب دلارهای عربستان انجام‌شده و آمریکا اراده کافی در حمایت از متحدان خود- نظیر کردهای سوریه- را ندارد. درواقع اولویت «اول آمریکا» ی ترامپ و منطق اقتصادی فروش سلاح باعث این تحریکات نظامی است. اعزام این تعداد نیرو قرار نیست واقعیت میدانی را در منطقه تغییر دهد و صرفاً باهدف دلجویی از عربستان انجام می‌شود. واقعیت ماجرا همان است که آمریکا در سوریه انجام داد و قرار نیست واشینگتن هزینه نامعقولی در عمل، در دفاع از متحدان خود نماید.

برچسب ها:

جهان